• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TERA79
    TERA79 --- ---
    REONA: Uz je to ve sklenickach a jeste to protahnu troubou. Pridala sem matu a chilli, chutna to paradne, ted jeste az se to odlezi, se uvidi.
    REONA
    REONA --- ---
    TERA79: Konkretni recept nemam, ale myslim, ze z fiku se dela chutney k syrum, zkusila bych tedy googlit timto smerem.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám mísu ve čtvrtek trhaných fíků, jsou sladké a měkké a už nám lezou i ušima, sousedstvo podarováno. Co s nima?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Nemate, pls, nekdo osvedceny recept na harissu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    Božkov je vońavější.
    FITH
    FITH --- ---
    TOOMIX: Tuzemak staci,davas tam jen trosku :o)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FITH: teď jen jestli tam dát Diplomático nebo Božkov tuzemák, mám doma oba
    FITH
    FITH --- ---
    TOOMIX: Klevelu,udelej klevelu...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dostali jsme dost švestek a nestihnem to sníst. Předpokládám, že když je rozvařím s cukrem a citronovou šťávou, dám do skleniček a otočím dnem vzhůru, že vydrží. Nebo máte nějaký jiný nápad, kromě koláčů, knedlíků, zavaření a povidel? Díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: díky! tak to jsem ji měla moc hustou, příště víc naředím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: konzistenci neco jako rajcatovej protlak, ale o trochu ridsi a vodnatejsi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    čemu byste konzistencí přirovnali Campbell's cream of XX soup?
    (mám recept pro crockpot, do nějž je CCS potřeba; mám i recept, jak si ji vyrobit doma, ovšem trochu tápu v tom, zda mám správně konzistenci)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GUDRUN: Delam si di mrazaku omacku na zpusob leča, jen vsechny suroviny nakrajim na daleko mensi kousky. Bez vajec a uzeniny. Variace na konecne dochuceni a vyuziti pri rozmrazovani jsou podobne jako u bolonske. Taky si ji hodlam navarit na sestinedeli, suroviny maji vrchol sezony:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Perkelt.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FITH: “Nechci nejakou, co muzu rychle uvarit.” “Tady mas omacku, co je hotova za pet minut.”

    Vis jak :).
    FITH
    FITH --- ---
    GUDRUN: Mam takovou oblibenou rychlovku,suroviny mam vzdy doma a nemusi se mrazit ani jinak uchovavat neb je hotova za pet minut. Olivovy olej ,sardelky, cherry rajcatka + syr.
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Prostě ragú s bílým vínem místo červeného a bez rajčat. Ten divočák snese i třeba sušené/mleté houby a hodně rozmarýnu, aby to nebyla jen varianta boloňské a bude to snad pořád autenticky italské.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nyxovská odpověď - omáčky na těstoviny se daj normálně zavařit a pak nezabíraj místo v mrazáku ;-)

    Ale určitě chceš rajčatovou máslovou

    Naučte se geniální rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan | Prima Fresh
    http://fresh.iprima.cz/jak-na/rajcatova-omacka-podle-marcelly-hazan

    nějaké ragů.

    zamrazit jdou i pesta.

    Necheš mrazit smetanové omáčky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DAHY: co je bílé ragu? králíka nemám, ale třeba me to inspiruje zajimavym směrem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: ono to bude znít blbe, ale to je na me moc český, českou kuchyni vůbec nevarim, neumím a nevyhledavam. každopádně zadání by to jinak splňovalo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam