• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: můžu potvrdit, to crcání s přípravou stojí za ten úžasný výsledek :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jo a nemate tip na kucharku nebo blog, kde by bylo hodne zeleninovych jidel? V tomhle nemam moc fantazii
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Nemate nekdo nejaky zajimavy recept na dynovou polevku, zjistila jsem, ze ta klasicka je pro me tak nejak mdla. Twisty co jsem nasla jsou spis tak do asijska s kokosovym mlekem a curry, coz taky nejak moc nemusim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIFKAL: chceš kližku, nebo krk, nebo pupek - něco prorostlého. Zadní a nebo různé roštěnce budou nutně suché a imho jim dušení nesluší. Co nejlepší víno a ideálně i ten hovězí vývar k tomu.

    Finta je v opečení všeho samostatně a tak, aby ti vznikly hnědé,karamelizované kousky a teprve pak to dát dusit dohromady s kořením a vínem.

    Jestli na to máš víkend, udělej ten podle Julie Child - protože to fakt chce vydržet a podávat ho až druhej den.

    Hovězí po burgundsku podle Julie Child (Boeuf bourguignon) - Chefshop.cz
    https://www.chefshop.cz/blog-steak/hovezi-po-burgundsku-podle-julie-child--boeuf-bourguignon/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MIFKAL: dělám podle Vaňka, jen bez hub
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Hledám recept na boeuf bourgignon, který je ozkoušený a dobrý. Nemusí být nejvíc fancy a nejpracnější na světě, ale s časem na to počítám. Pokud to je nečeský recept, asi bych i ocenila radu, co na to koupit, pač s kusy masa se vždycky peru, když peču podle anglických receptů :)
    FAT
    FAT --- ---
    MONROE: Jedl jsem je smažené v těstíčku a dušené na víně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    REONA: a když se to navíc šoupne do pomalého hrnce, je to naprosto boží ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: to je mi jasný :-) díky. ja varim hodně docela. akorát jsem potřebovala nějaký novy kombinace. na vaření podle receptu nejsou permonici úplně, takže jedem stylem "něco s něčím".
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Btw když hodíš pod kuře zeleninu, jak psala Quanti (já nejraději kořenovou), tak k tomu můžeš nakrájet na čtvrtky i loupané brambory a máš celé jídlo s přílohou z jednoho pekáče. Jo a cibulí na měsíčky nic nezkazíš! :)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GUDRUN: dělávám to i s krůtím a chutnolo to i známé která tvrdí, že je krůtí bez chuti =)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PETATA: tohle je super kombinace, jako jo, nechtěla jsem rajčata, ale občas mi projdou a tohle mi zní skvěle!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: bylo dneska, naprosto jednoduchý, ale dobrý.
    KOCHANSKA_CH: sušený bejt můžou, občas. Zkusíme :-)
    MAAJAA: Papriky jsou zelenina, na který se shodneme, s kuřetem péct by mě nenapadlo, taky zařazuju.
    AIJA: mexickou zkusím, to zní dobře :-) orientální se podívím, co to je, ale čínu ráda čerstvou :-D
    FITH: žampiony jsem na seznam zakázaných surovin neuvedla, ale jsou tam taky :-/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: nakonec jsem to jen otrhal, opláchnul a dal do mrazáku. Jen co doroste druhá várka (tak do týdne) zkusím tu sůl
    LEA1
    LEA1 --- ---
    QUANTI: tipy na jídla z kvalitních surovin nebo recept na české rizoto s kari vždycky ocením
    FITH
    FITH --- ---
    GUDRUN: Zampiony,cibule,cesnek,rozmaryn,sul na to stehna,lehce podlit vinem nebo vodou.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Zkus někdy koupit v Lidlu jejich mraženou Orientální nebo Mexickou směs. Vysypat potřebné množství ke kuřeti a je to skvělý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Tak to pak jo.
    PETATA
    PETATA --- ---
    GUDRUN: me bavi hodne kure po baskicku
    na konci se zelenina z pod kurete smicha s ryzi a je z toho vyborna priloha (uzeninu mozno vynechat a nevim, zda vadi i rajcata v plechu, ale treba prijdes na nejakou obmenu)

    Kuře po baskicku | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/8674-kure-po-baskicku.html
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GUDRUN: Já ráda dělám s paprikou, tu nakrájím na kousky nebo proužky tu přidám k masu, které většinou i posypu mletou paprikou,ale není to nutné. Dospod dávám trochu másla a schovám to podbalobal a na posledních cca 15 min sunadám alobal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam