• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ANNNA: pho neumín, ale zkus rozšířit dětem repertoár o miso pastu (+nudle, porek, tofu, mrkev aj.)= směr orient.)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNNA: Frankfurtská s párkem.
    Kulajda se ztraceným vejcem.
    Boršč.
    Křenová z uzeného vývaru z žeber s obraným masem.
    Dřšťková z hlívy.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Rodina začala vyžadovat častější polévky k večeři, potřebovala bych trochu rozšířit repertoár.

    V tuhle chvíli točím variace na:
    Vývar (drůběží, hovězí) se zeleninou a s těstovinami
    Zeleninová s různou zavářkou (nudle, vločky, vejce, pohanka)
    Zeleninová krémová (dýňovka, pórková, prostě co doma najdu uvařím a umixuju)
    Rajská (čistá, nebo do minestrone)
    Zelňačka

    Docela ráda bych zkusila něco i směrem na orient, ale vařím pro děti, takže je potřeba pálivou složku mít vedle...
    Odhodlávám se zkusit pho, (zaručený blbuvzdorný recept máte?) ale za další tipy budu moc ráda!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Budu nakládat špek na uzení. Dávám jen od oka sůl, česnek, pepř, mám to rád slanější. Nějaký zajímavý recept vyzkoušený někdo máte, jak to pozměnit?
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    EWUSHA: A co se inspirovat u Britů a udělat Sunday Roast? Dauphinoise potatoes, cauliflower cheese, pečený pastiňák a mrkev s tymiánem, Yorkshire puddings, nějaké maso (hovězí, vepřovou pečeni, Beef Wellington)...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    AIJA: ja treba polevky-vyvary v papinaku delam tak, ze to privedu k varu, seberu penu a pak to teprve zavru

    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Ano, vývary. Na mírném plameni a dlouho. Ta pěna bílkoviny, co se normálně při otevřeném vaření sbírá, se při varu přichytí na stěny hrnce. Pak jen scedíš a dobastlíš zavářkou atd.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AIJA: asi hlavně změnit mindset :))) většinu masa buď peču v troubě nebo hodím na pánev, ale kdybych věděla konkrétně, co v tom dělat, tak se to třeba naučím :D roštěnky vypadají jako dobrý start, ty mám ráda a dlouho jsem je nedělala... polévky, jako vývary?
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Dusím vařím v něm všechno. Hlavně teda maso...polévky, luštěníiny...Co bys ráda?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    QUANTI: jsem kdysi dělal polívku z uzenýho masa v papiňáku a když to bylo hotový, tak jsem vyndal maso, rozmixoval vše zbylé a najednou z toho byla perfekní svíčková omáčka, akorát místo hovězího byla s uzeným vepřovým. a že jsem dal tý zeleniny hodně, tak jsem to ani nemusel zahušťovat.
    od tý doby to dělám poměrně často, blbuvzdorné je to dost (a když je to řídký, tak to zůstane polívkou a jen se k tomu dovaří rýže).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AIJA: to mi připomíná, mám papiňák a vůbec v něm nevařím. Nějaké další blbuvzdorné recepty? :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EWUSHA:
    Roštěnky s rýží. Pokud máš papiňák a rýžovar, tak ti to moc ulehčí práci.
    /klasické roštěnky nebo na houbách nebo s parikama. Jakoukoliv variantu narveš do papiňáku najednou a máš hotovo/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EWUSHA: Zkusím neomáčkové bez knedlíků:
    Španělské ptáčky, rýže.
    Chilli co carne, rýže.
    Pečená krůtí roláda s bramborovým a květákovým pyré, kompot.
    Čevapčici s bramborem, cibule, hořčice.
    Pomalu pečená vepřová panna, fazolové lusky se slaninou, cibulí a česnekem.
    Pečená krkovica, lehce dušená kapusta s česnekem, brambory.
    Dušené hovězí na houbách, rýže.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EWUSHA: líčka?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EWUSHA: Pres noc pecenou kachnu?
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Údajně bych zde mohla dostat inspiraci, co uvařit teď v sobotu na adventní oběd, na který jsou pozváni rodiče. Loni jsem dělala kančí guláš a špekové knedlíky, což letos asi nepřekonám. Nicméně s mlíkem na mozku nejsem stavu nějak nic příhodného vymyslet. Původně jsem si myslela na nějakou omáčku, ale nejsme doma knedlíkoví, takže nevím, nevím. Bude nás 6 a k tomu 16m škvrně, které mi bude do vaření remcat :-D
    P.S. řízků, salátů, ryb, čočkové polévky a houbových kubů budeme jistě všichni přecpaní hned ten další víkend a následující dny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ANNIKA: u nas frci kachna s brsalatem, ale az 25.12 :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GEISHA: Ten oválnej je dvakrát dobrý, protože se do něj vejde i kachna. Kulatý mám taky a nedá se to srovnávat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNIKA: vinnou klobásu
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Neměl by někdo tip, co by se dalo udělak k bramborovému salátu, aby to bylo zajímavější než řízek? Chtěla bych na Vánoce zachovat salát, ale kapra mít nebudeme a moc mě nenapadá, co by ještě ladilo k salátu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam