• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DEVIL: No já právě myslím po otevření balení :-))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Pokud je ve vakuu tak ji bude v lednici fajn. Pred kozumaci dat ven do pokojovy teploty a po otevreni baleni co nejdriv snist jinak ti to poreze dasne..
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Můžete mi poradit, jak správně skladovat nakrájenou šunku jamon serrano, aby vydržela co nejdéle? Jakou má tak asi trvanlivost? Koupená již nakrájená, vakuově balená. Díky moc
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: S basmati rýží.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EDERA: jíte to s pečivem nebo jak?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: plus se někdy i na sucho praží
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ADELHAIDA: reporting the same.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    V nějakým rozhovoru s Češkou, která se provdala do Indie, jsem vyčetla, že koření se má přidávat poměrně záhy do samotného oleje, případně oleje s cibulkoi, ještě předtím, než se přisype hlavní surovina. Od té doby to dělám a připadá mi, že je jídlo o půl levelu vejš. Vy to určitě víte, ale kdyby náhodou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    87HIGHFLYER: pisecny negri davaj skoro vzdycky cumin. caraway seed ('ceskej' kmin) se pouziva pomerne zridka
    EDERA
    EDERA --- ---
    87HIGHFLYER: Jo. Libanonský ex-manžel mé kamarádky ostatně říká, že každá rodina do toho sype trochu jiné koření, takže na tom zas až tak moc nesejde, co přesně tam přijde.:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    EDERA: kmín předpokládám římskej
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Pečené kuře
    https://recepty.cuketka.cz/pecene-kure/

    za me dobrej varianta pro kellerovo kure
    jen to nesmim priste solit jeste pred pecenim :)

    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Právě o bezmasý, sytivý, avšak ne moc tučný mi jde.
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Akorát je teda nedělám jako přílohu k jehněčímu, ale jako hlavní chod. Rodina by se toho užrala.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: !
    Díky!
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Tak to ještě doporučuju libanonské fazolky:
    Libanonské zelené fazolky | Love my Salad
    https://www.lovemysalad.com/cs/recepty/libanonsk%C3%A9-zelen%C3%A9-fazolky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IDENTITY: děkuju :))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Vyslovuju tady QUANTI pochvalu před nastoupenou jednotkou.
    Pořád nemůžu ten žaludek a chuťový buňky nijak uspokojit, pocit, že potřebuju teplý slaný "do bříška", je v lednu setrvalej a už mi zoufale docházela ispirace. Takže ještě jednou díky, žes mi pomohla objevit kolo :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MOIRAIN: dělala jsem z něj guláš a stejky:)
    Stejky to chce na 24 hodin naložit do vinného/jablečného octa, aby odešla ta krevní pachuť a trochu změklo (aby stejk nebyla žvýkačka;) )
    Guláš:
    Hovězí přední x srdce množství v poměru 3:1
    Rajčatové pyré (protlak), vývar, cibule (hodně cibule:) ), česnek, majoránka, pepř, koření paprika (já teda dala chilli;) ). Nejprve dělat guláš jen z předního a v půlce vaření přidat srdce.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    87HIGHFLYER: Mně u těch konzervovanych hrozně vadí ta plechová příchuť. Třeba z kukuřice nebo rajčat ji necítím, z fazolí v podstatě vždycky a musí se to hrozně prerazit fůrou koření...

    Že by v papinaku nezmekly se mi nestalo snad nikdy, spíš je problém odhadnout čas a neudělat z toho kaši...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam