• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    LIA09: Osvedcene je to ve Stepanske v Tuscany taste (vedle francouzskeho institutu), ale treba zena mi je objednavala i pres eshop https://www.lanyzshop.cz)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    DAWIDOS: Kde se dá koupit, prosím? Přivezla jsem si ho jednou z Německa a jsem schopna ho jíst i jen tak na opečeném chlebu – a teď s místními tipy chci ještě.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KASUMI: v pohode, diky za odpoved, nekam tam jsem totiz mirila:)
    DOOMBRINGER: ajo, malo detailu: ten vyvar je jen voda. chci v tom uvarit cerstvou zeleninu a pak to zase zamrazit (pac to tak mam rada, zeleninu krajim na velky kusy a varim max 15min, takze ani opetovny rozmrazeni z toho blato neudela; ale asis myslel, ze chci opetovne varit vyvar se zeleninou, ze?)
    jde mi hlavne o ziviny v tom vyvaru - pokud se to zmrazi, pak se to zas ctvrt hodiny vari, pak se to zmrazi, pak rozmrazi...tak jestli z toho neco zbyde, nebo si to muzu rovnou odpustit a tu zeleninu uvarit ve vode (jakoze automaticky mi prijde, ze b je spravne, ale jsem amater, tak se ptam, kdyby nahodou)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PISISKVOR: na ct byl jednou nejaky porad o tom, proc ZNOVA nemrazit.. jak se zvysuje pocet bakterii rozmrazenim... ale nevim, jak moc to ovlivnuje prevareni.. nicmene imho se to nedoporucuje.. v kazdem pripade bude asi zaviset na tom, jak bylo zamrazeno (sokove, pomalu), jak bylo rozmrazeno (v lednici, v pokoji) a co je slozenim jidla (masove, nemasove)

    sorry, nyx odpoved :D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PISISKVOR: Cemu by to melo vadit krome toho ze z te zeleniny bude blato?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prominte, mozna debilni otazka: kdyz mam zmrazenej, dlouho tazenej masovej vyvar, ted v nem chci uvarit zeleninu a pak to zas zamrazit, je to wrong on so many levels nebo se to da?
    vyvar je z konce prosince a maluju si to tak, ze par tydnu by to v tom mrazaku opet bylo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: vyrob tatarák a pokapej ho rozpuštěným lanýžovým máslem. Uvař si nějakou jemnou krémovou polévku - květákovou, pórkovou, hříbkovou a podobně. Na konec přidej lžičku lanýžového másla.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    DAWIDOS: Do vajicek je to bozi, do dresingu na salat, do risotta...
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DAWIDOS: me asi nejvic epicky vyuziti prisla french omelette
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Pred casem jsem byl uneseny z testovin s lanyzovym maslem v Divinis. Samozrejme, ze jsem to chtel vyzkouset (resp. se k tomu priblizit), tak jsem maslo koupil. Testoviny super, ale jake dalsi vyuziti? Ta vyrazna vune a chut ma ssi dost omezeni, tak moc nevim, co dal s nim.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIFKAL: veprova v mrkvi
    hovezi s rajskou omackou
    hovezi/veprova na houbach
    tvarohove ovocne knedliky (ty mrazim syrove a varim bez rozmrazovani o 5 minut dyl, nez cerstve]
    plnene papriky s rajskou omackou
    kure na paprice vlastne taky docela jde (mrazim vetsinou jednoporcove zbytky)

    jsem aktualne s detma na chalupe na horach, tak jsem si ve ctvrtek dala sichtu v kuchyni, abych se s tim nemusela patlat tady :)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MIFKAL: br. knedle plněné uzeným masem a zelí.. , celokově rolády se dobře mrazej.. kuřecí, kachní, bůčková..
    FITH
    FITH --- ---
    MIFKAL: Tak urcite muzes uvarit a zamrazit segedin a maso na houbach.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH:
    Tady je osvedceny recept na borsc.Jen ve finale pridavam kopr a petrzelku nez slaniny.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    MIFKAL: teď zrovna 5 kilo drštěk na držkovku.
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Jdu si pro inspiraci - co děláte za jídla, která se dají uvařit ve větší dávce a dát na mrazák?
    Já mám vegetariánské karí s kokosovým mlíkem, boloňské ragú, ratatouille, guláš, chilli, nějaká rizota a základní polívky (vývar a zeleninové), ale ráda bych si trochu rozšířila obzory, tak ocením nějaké linky a rady. S masem lepší než bez masa.
    Specificky ještě ocením dobrý a ověřený recept na boršč. :)

    Kdyby někdo hledal totéž, moje stálice jsou následující:
    http://www.pradobroty.cz/2014/10/bolonske-ragu-s-testovinami.html
    https://www.halfbakedharvest.com/one-pan-autumn-chicken-and-wild-rice-casserole/
    http://www.tarteletteblog.com/2009/03/recipe-ratatouille-in-kitchen-with-mom.html
    https://smittenkitchen.com/...smittenkitchen.com/2010/09/beef-chili-sour-cream-and-cheddar-biscuits/
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    IKARIE: nebo udelej curry s kokosovym mlikem a to maso do toho natrhej. Jednou jsem to tak taky udelala a nebylo to poznat, ze je to suchy
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: krom zmineneho nize jeste doporucim salat waldorf
    MORPED
    MORPED --- ---
    IKARIE: ja delam pomazanku z masa tak ze to dam do sekacku + cibuli,pak to zamicham s tvarohem a trochou horcice.
    Jeste to maso muzes pouzit do tortil,jak pise Trissie,zapect se syrem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: tortilly se spoustou zeleniny a dressingu
    pastýřský koláč
    přidat do rajčatové nebo rajčatovo-smetanové omáčky na těstoviny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam