VSICHNIMAME: vpodstatě
https://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0altibar%C5%A1%C4%8Diai :)
sice jsem četla (litevské) recepty, kdy řepu pečou na hrubé soli apod., ale dělám ho jednoduše:
ingredience: červená řepa, brambory, vajíčka, okurka, jarní cibulka, tučný kefír a sodfovka (jo a kopr*)
uvařit brambory, vejce a řepu a dát vychladit
uvařenou, vychladlou řepu nastrouhat, stejně tak okurky, poté vajíčka nakrájet na jemno a nadrobno jarní cibulku. Smíchat v míse s kefírem (hodně tučným), na chvíli dát odležet - nemělo by to být tekutý, spíš kaše a až se to odleží, přidat sodovku a vytvořit z toho polívku!
Brambory podávat na vedlejším talířku
Druhý způsob: brambory tam nakrájím také (často jsem je měla uvnitř v polivce, neservírovali mi je vedle a mně to tak i víc chutná:) )
ad* kopr: ten se seká jako poslední, vpodstatě se jím ta polivka sype, ale já ho nedávám, protože muž ho nesnáší (ten si jídla v Litvě užil hehe:))) )