TRISSIE: hlasoval bych pro tymián. neotrháš ho najednou jako pažitku, vydrží celou sezónu (na podzim klidně může do záhonu). já bez něj nedělám žádný červený špagety nebo třeba fazole, přidávám ho i do čočkový polívky a využiješ ho rozhodně při grilování. dávám ho klidně i na grilovanej hermelín.
on mi tymián vlastně jako jediná bylinka roste i v zimě na záhonu, takže ho používám celkem často. a je celkem dekorativní.
jinak bych sázel na pažitku a zajímavý se mi zdály ty celerový listy. naprosto jednoznačně by to pak byl libeček, ovšem ten ti v květináči ani neporoste a výtěžnost je minimální.
toho bych se bál i u toho celeru. navíc bych na něj neplýtval květináčem. stačí dát ten spodní vcelku odřízlej kus řapíkatýho celeru do misky s vodou a listy ti krásně vyrostou.