• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: protože jsem tu měla hroudu ne moc povedenýho, špatně vypranýho másla z farmy a bylo tak jako tak ho potřeba přepustit. Plus to bude mít vyšší trvanlivost.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: jen takovej dotaz - proč přepuštěný máslo? nejde to i bez toho?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHUKI: zatím to mám nahrubo nasekaný a zalitý přepuštěným máslem. večer to ohřeju a rozmyslím se, jestli to rozšmelcuju najemno a nebo zcedím. Asi spíš rozšmelcuju - budu to holt používat až na dokončení, ne jako základní tuk.
    Ráno jsem to mazala na chleba a dala na to hermelín a jako dost dobrá snídaně.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SHUKI: libečkový máslo taky zkusím. to by mohlo pomoct. já ze zmraženýho libečku vždycky cítím něco jako ředidlo, nějakou chemku prostě. fakt to zamrazení totálně mění tu skvělou vůni, i když chuť imho tolik ne. třeba to v bylinkovém másle bude fungovat jinak.

    a speciální dík za tohle DEVIL: . jestli je to pravda, tak si to musím pamatovat ještě tak půl roku :)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ZUZKAOU: libeckovy maslo! to musim zkusit!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MAKII: Ratattouille
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tchyně dělala z libečku a kopřiv nějaký lektvar ála maggi, nebylo to tak špatný
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a teda velký dík za libečkovou diskuzi, konečně jsem si vzpomněla včas a stihla jsem sklidit otep mladého libečku, než přeroste.

    Zjištění a) libeček se kamarádí s čočkou. Salát drobnozrná čočka + moc libečku + jarní cibulka + ředkivčky a to celé s citronovo-česnekovou zálivkou je boží (citron, česnek, olivový olej, sůl, pepř podle potřeby cukr nebo med).

    b) libečkové máslo jse super a už se nemůžu dočkat nových brambor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKII: upéct. A pak budbdo salátů a nebo pomazánky. případně naplnit fetou a bylinkami a zapéct, případně klasické plněné papriky s masem a omáčkou.
    FAT
    FAT --- ---
    KEMENTARI: Já je mám ogrilované, zapařené a oloupané + nakrájené v mrazáku a bez chyby.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAKII: Upéct v troubě do černa, oloupat, sníst jen tak / v salátu / pokapat olejem, posypat bylinkama a uložit na pár dní do ledničky?
    V tom mi vždycky zahučí přepravka paprik jako nic.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAKII: co plněný?
    FITH
    FITH --- ---
    FITH: Treba je to vyborny na pizzu,jestli si je delate vlastni :o)
    FITH
    FITH --- ---
    MAKII: Nakrajet na prouzky,promichat s trochou oleje a dat do trouby na 180 st. Az zmeknou pridat cesnek nakrajeny na tenke platky a osolit, jeste tak 10 min. pect. Po vychlednuti dat do nadoby do lednice a postupne servirovat treba jako prilohu ...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: jakože s nálevem do sklenic
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAKII: pak je ještě dobrý je nakrájet na proužky a zavařit
    MAKII
    MAKII --- ---
    TOOMIX: vida. dobrý, dneska bude lečo. jen toho je tolik, že bychom lečo jedli týden i k snídani, tak klidně uvítám i jiné nápady.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAKII: lečo
    MAKII
    MAKII --- ---
    mám tu hromadu lehce ovadlých kápií, které už potřebuji zpracovat a přemýšlím, co s nimi... nějaký nápad, prosím? na ajvar to úplně nevidím..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    lepsi nez susenej ci sekanej v kostkach mrazenej libecek je, kdyz se z nej udela olej. libecek se po jednotlivejch pulzech rozsmelcuje (nemelo by se to moc zahrat) v dostatku neutralniho oleje a sleje se do sklenici a do lednice..
    kam se to prikapne, tak je to fakt uplne jak cerstvej libecek...treba i po pul roce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam