• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: koupil sem si melasu (molases) a udelal s jeji pomoci naprosto svetovou bbq omacku, ktera se predtim s pouzitim ruznejch jinejch cukru (hnedejch, javor syrup, med) nikdy nedarila.
    jak je to poradne hnedy, tak to ma uplne mocnej divno-karamelovej nenapodobitelnej zaklad.
    timto dekuji za dopopruceni.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DAWIDOS: toz byl to experiment, takze jsem smichala par ruznych indickych receptu na egg makhani s tim, ze to pak kdyztak doladim.

    Do dvoudecoveho hrnku nasypat kesu, zalit vodou. Uvarit 4 vejce, oloupat, nekolikrak propichat vidlickou. Na velke panvi rozehrat lzici masla, opict na ni vejce ze vsech stran. Udela to zkaramelizovanou pevnejsi krusticku na povrchu bilku. Vyndat vejce, misto nich dat do panve 3 mensi nasekane cibule a pomalu opikat do zlatova. Pridat lzicku nasekaneho zazvoru, strouzek cesneku a cheatovala jsem lzickou korenici smesi Shan Butter Chicken. Kdyz se koreni rozvoni, slit kesu, nasypat ho na panev, zalit pulkilovkou rajcatove passaty. Vratit do toho vejce a jak jsem to michala a rajcatovy sos houstl, postupne tam padlo pul kostky masla. Po necele pulhodince vylovit vejce a obsah panve do hladka rozmixovat. Hotova omacka mi prisla trochu moc husta, tak jsem ji jeste doredila cca deckou kokosoveho mleka. Smetanu by to taky sneslo.
    Vyslo to na 2 dospele a 2 slusne velke detske porce.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    BONEMINA: Pojdme ale s tim receptem!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jak pls delate jehneci hrebinek nebo kotlety? Dnes mi ho zena koupila, tak se mi docela libi toto:

    Jehněčí do růžova | Cuketka
    https://www.cuketka.cz/?p=9536

    nebo

    Jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recept/jehneci-hrebinek-v-bylinkovem-kabatku
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Pokus o butter chicken bez kurete. Ani mi tam to maso nechybi.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAKII: no vidíš, máš plusový body :) a až ho necháš doma samotnýho, jen si to vytáhne z mrazáku
    MAKII
    MAKII --- ---
    TOOMIX: Můj muž nakonec prohlásil, že šest litrů leča je přesně to, po čem touží..
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAKII:
    Těch nápadů je tu spousta, určitě vyzkouším. Já dala nakrájený kapie pod hovězí maso. S rýží to bylo super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: protože jsem tu měla hroudu ne moc povedenýho, špatně vypranýho másla z farmy a bylo tak jako tak ho potřeba přepustit. Plus to bude mít vyšší trvanlivost.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: jen takovej dotaz - proč přepuštěný máslo? nejde to i bez toho?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHUKI: zatím to mám nahrubo nasekaný a zalitý přepuštěným máslem. večer to ohřeju a rozmyslím se, jestli to rozšmelcuju najemno a nebo zcedím. Asi spíš rozšmelcuju - budu to holt používat až na dokončení, ne jako základní tuk.
    Ráno jsem to mazala na chleba a dala na to hermelín a jako dost dobrá snídaně.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SHUKI: libečkový máslo taky zkusím. to by mohlo pomoct. já ze zmraženýho libečku vždycky cítím něco jako ředidlo, nějakou chemku prostě. fakt to zamrazení totálně mění tu skvělou vůni, i když chuť imho tolik ne. třeba to v bylinkovém másle bude fungovat jinak.

    a speciální dík za tohle DEVIL: . jestli je to pravda, tak si to musím pamatovat ještě tak půl roku :)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ZUZKAOU: libeckovy maslo! to musim zkusit!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MAKII: Ratattouille
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tchyně dělala z libečku a kopřiv nějaký lektvar ála maggi, nebylo to tak špatný
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a teda velký dík za libečkovou diskuzi, konečně jsem si vzpomněla včas a stihla jsem sklidit otep mladého libečku, než přeroste.

    Zjištění a) libeček se kamarádí s čočkou. Salát drobnozrná čočka + moc libečku + jarní cibulka + ředkivčky a to celé s citronovo-česnekovou zálivkou je boží (citron, česnek, olivový olej, sůl, pepř podle potřeby cukr nebo med).

    b) libečkové máslo jse super a už se nemůžu dočkat nových brambor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKII: upéct. A pak budbdo salátů a nebo pomazánky. případně naplnit fetou a bylinkami a zapéct, případně klasické plněné papriky s masem a omáčkou.
    FAT
    FAT --- ---
    KEMENTARI: Já je mám ogrilované, zapařené a oloupané + nakrájené v mrazáku a bez chyby.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAKII: Upéct v troubě do černa, oloupat, sníst jen tak / v salátu / pokapat olejem, posypat bylinkama a uložit na pár dní do ledničky?
    V tom mi vždycky zahučí přepravka paprik jako nic.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAKII: co plněný?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam