ANNIKA: dušená rýže s hráškem. Buď jako příloha k pomalu pečeným masům, nebo třeba s volským okem a sýrem. Nebo pečené vepřové v mléce, je to taky jedno z těch klasicky pomalu pečených mas, ale zase jiné. Hustá hrstková polévka (což ale nevím, jestli jsou pro tebe teď luštěniny ok, ale i v kombinaci kroupy, pohanka, rýže a červená čočka je to dobrá a vydatná polívka, co s přehledem nahradí oběd). Pohanka obecně, když ji jen spaříš a pak necháváš dojít, je časově náročná asi tak stejně jako kuskus. Můžeš jí udělat najednou kotel a pak zpracovávat postupně, jako přílohu, součást salátů nebo klidně na sladko.
Jinak dnes jsem objevila kolo. Proč mi nikdo dřív neřekl, že to šokové zchlazení pomáhá s loupáním nejen vajec, ale prakticky čehokoli? :) Brambory jdou od slupky jedna báseň a dnes jsem to zkusila i s hovězím jazykem, ten se taky loupal o dost líp než bez zchlazení. Jinak jazyk po uvaření melu a taky nechávám k dalšímu zpracování, takže dnes z něj byly "boloňské" lasagne, zítra budou pečené pelmeně a ještě je porce v mrazáku na francouzské brambory.