• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Líbí se mi, že doporučuje tučnější maso. Segedín z krkovice je prostě lepší než z kýty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: https://www.kucharkaprodceru.cz/segedinsky-gulas/


    Respektive chceš tu knihu, je fakt užitečná.
    FITH
    FITH --- ---
    MOODYCAT: Delam takovy lehky
    Na oleji zpenim cibulku,osolim vhodim na kostky nakrajrne libove raminko nebo plecko,necham zatahnout posypu paprikou a pridam trochu kminu,jeste chvilku restuju ,priklopim a necham pustit stavu a dusim dokud se stava nevypari. Pridam proplachnute pokrajene zeli,doliju vodu aby bylo zeli temer ponorene,priklopim a dusim do mekka. Ve finale kdo chce muze zavarit moukou s pridat smetanu. Ja zahustuji tak,ze cast zeli rozmixuju a vratim zpet do omacky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jakej je vas nejoblibenejsi recept na segedin?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TESSS: Ach, úplně jsem si vzpomněla na čalamády, co dělala máma.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GEISHA: jeste bych asi premyslela o dalsi zelenine, papriky, zeli, mrkev, cokoliv a udelat calamadu. Budes to mit na vic sklenic, co uz bude stat za zavareni. Zalezi kolik casu jsi ochotna stravit vyrobou.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GEISHA: muzes je nastrohat a zamrazit, v zime vytahnout a udelat salat. Ale je to nouzovka.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: tata dycky delal tarator z vokurek co sme nedali do sklenic. pulku nastrouhal nahrubo a pulku udelal na maly kosticky.
    okurky posypal soli aby pustily vodu.
    v hmozdiri rozkruchal par strouzku cesneku, sul, pepr, citronovou stavu, med, petrzel a trochu tahini.
    do okurek dal par lzic jogurtu, pastu z hmozdire a protoze vsichni mame radi kopr, tak tam nakonec vhodil i posekanej kopr. jedli sme to teda v lete... je to dobry jako takova studena polivka/salad. okurky na kostky v tom dobre chrupou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kale, Tomato, and Lemon Magic One-Pot Spaghetti recipe | Epicurious.com
    https://www.epicurious.com/recipes/food/views/kale-tomato-and-lemon-magic-one-pot-spaghetti

    Hodila jsem do toho teda ještě cizrnu a vařila to s vývarem, ne s vodou, ale je to fakt skvělé jídlo.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mam tu vyvar se zeleninou, knedlickama a nudlema. Muzu to datdl mrazaku?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SIRIUS: Už to tu je :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DEVIL: to je dost smutnej obrazek, nezbejva nez doufat ze todle k nam jen tak nedoputuje :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Moje řeč, doma jím jen svoje výtvory. :-) Hlavně ze zdravotního hlediska.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOCHANSKA_CH: no to mistni jidlo proste neni dobry. hlavni slozky sou: mac n cheese, hranolky, burgr, uho, prevarena pasta s cervenou stavou a masovejma koulema, ve vsem sejra a slanina...
    pak jeste sendvice a pizza.

    je hezky ze se da dojit do ruznejch restauraci asijskeho typu..jenze i to je prizpusobeno chutim severoamericanu. ja sem rad chodil s cinanem se najist do restauraci kde objednaval on. to bylo dobry dycky.
    nejlip proste clovek zvitezi tim, ze si vari sam. to aspon vi, z ceho
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zeptám se i tu: nějaký tip co s falafelem? Hummus, baba ghanoush, tahini dip, tzatziki vím. Nemá někdo nějakou zajímavost, ať už dip nebo přílohu. Pro býložravce. Dík
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Teď po třech týdnech v USA, kdy byla dost strava tohoto typu, jsem si dala i blbou hotovku na Vysočině a fakt příjemná změna. Tam tomu taky neříkám vaření a navíc je to aj dost nedobrý. Občas to zachránila čínská nebo mexická, kde už to trochu vaření bylo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Co mi to jen...

    Křidýlko nebo stehýnko (1976) - Trailer CZ
    http://www.youtube.com/watch?v=gjpXR8IHaos
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SIRIUS: ja si myslim ze zvitezi totalni strojova vyroba v tovarne a pak rozmrazovani a ohrejvani porci. uz ted fungujou 'meal plans' kde maso i prilohy udelaj sous vide v pytliku a dodaj ho lidem co neumej nebo nechtej varit a jen davaj veci do pytliku a pak vylejvaj na talir. to teprve bude odpadu az se to zavede masove.
    restaurace ktery varej ze surovin jsou hipstersky podniky jidla s pribehem a podniky starejch kucharskejch vlku a fine dining. taky nektery 'oldschool' nekorporatni hospody. ne soukromy bary, kde se sype z mrazenejch pytlu rovnou do fritaku. vetsinou ty hipstersky restaurace i podniky kucharu za par let bud rozvalcujou franchizingy nebo se jim snizej standarty a cast veci kvuli inkonzistenci kucharu nahradej hotovejma produktama..
    ty restaurace, ktery se naopak rozjedou a maj uspech, tak se chtej prave 'zabrandovat' a transformovat na franchize. za tucnej sek je pak mohli odevzdat nakymu managementu, kterej by rozsiroval a staral se o provoz a oni klasicky dostavali desatky z obratu...
    nedavno sem byl treba v restauraci tady https://www.chateaulacombe.com/laronde-restaurant.aspx
    a to byla klasa! pecou vlastni chleba, dobry zluty maslo, dobra polivka (ne cambells), nestandartizovany demi ke stejku, rucne delany kondimenty a zalivky na salat, dezert uplna bomba od nejlepsiho cukrare tady...
    byl sem opravdu spokojenej (a ja opravdu zkoumam dost veci, ne ze bych byl narocnej, ale spis zvidavej)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DEVIL: tak ja myslim ze ty stroje sou jenom otazka casu :) kolik procent restauraci jede takto, to fakt az nejaky uplne top fine dining vari normalne z cerstvych surovin?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam