SIRIUS: ja si myslim ze zvitezi totalni strojova vyroba v tovarne a pak rozmrazovani a ohrejvani porci. uz ted fungujou 'meal plans' kde maso i prilohy udelaj sous vide v pytliku a dodaj ho lidem co neumej nebo nechtej varit a jen davaj veci do pytliku a pak vylejvaj na talir. to teprve bude odpadu az se to zavede masove.
restaurace ktery varej ze surovin jsou hipstersky podniky jidla s pribehem a podniky starejch kucharskejch vlku a fine dining. taky nektery 'oldschool' nekorporatni hospody. ne soukromy bary, kde se sype z mrazenejch pytlu rovnou do fritaku. vetsinou ty hipstersky restaurace i podniky kucharu za par let bud rozvalcujou franchizingy nebo se jim snizej standarty a cast veci kvuli inkonzistenci kucharu nahradej hotovejma produktama..
ty restaurace, ktery se naopak rozjedou a maj uspech, tak se chtej prave 'zabrandovat' a transformovat na franchize. za tucnej sek je pak mohli odevzdat nakymu managementu, kterej by rozsiroval a staral se o provoz a oni klasicky dostavali desatky z obratu...
nedavno sem byl treba v restauraci tady
https://www.chateaulacombe.com/laronde-restaurant.aspx
a to byla klasa! pecou vlastni chleba, dobry zluty maslo, dobra polivka (ne cambells), nestandartizovany demi ke stejku, rucne delany kondimenty a zalivky na salat, dezert uplna bomba od nejlepsiho cukrare tady...
byl sem opravdu spokojenej (a ja opravdu zkoumam dost veci, ne ze bych byl narocnej, ale spis zvidavej)