• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA: špízy
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Zrovna můžeš udělat ten pastýřský koláč.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: to vypadá dost dobře ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: tohle je takové podzimní comfort food...

    Bramborový guláš s krůtou a paprikou | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recept/bramborovy-gulas-s-krutou-a-paprikou
    já teda vynechávám papriku (tepelně upravená dětem nejede) a na závěr to trochu projedu šťouchadlem na brambory, aby se guláš zahustil.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    dostala jsem víc jak kilový kus krůtího prsa

    před nedávnem jsem ze stejného dělala ragú a závitky, teď mě nic ani po slídění na netu nenapadá, poradíte prosím? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: jj najemno posekany orechy, nebo pesto je v tom dobry.
    to s tim vinem je zajimavej napad. to zkusim!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ADELHAIDA: u těch ořechů bych se bál aby do Vánoc nežlukly
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: na mleté maso tenhle: https://kuchynelidlu.cz/product/ragu-z-mleteho-masa-zapecene-s-bramborovou-kasi

    a jinak nějakou variaci tuším na Marthu Stewart na thanksgiving leftover shepherd pie (spotřebovávám do toho totiž nejrůznější zbytky pečeného masa).
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: mas nejaky osvedceny recept? Co jsem googlila, je to s lehkyma obmenama asi stejny. Ale ta obmena muze byt podstatna
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    TRISSIE: není to něco tohohle typu? https://www.bbc.co.uk/food/hotpot
    TESSS
    TESSS --- ---
    TOOMIX: muzes prilit trochu bileho vina. Urychly to prpces, doda chut a budou krasne "jety"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XCIDER, QUANTI: pastýřský koláč dělávám často, ale tohle bylo, mám pocit, něco jiného...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: A jestli to máš rád jako DAWIDOS, tak je ještě fajn smíchání vnitřku s posekanejma vlašskejma ořechama a bílým pepřem.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    TOOMIX: Vydlabavam vnitrky, ktere smicham s cesnekem, spetkou chilli a tymianu. Pak to zase pekne naboucham dovnitr, priklopim a hotovo. Za par dni je ten vnitrek krasne mazlavej a okraje pevny. To mam rad.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: Tak tak. A ještě jsem si vzpomněla na nepálivou variantu hermelínu, kterou si budu muset zopáknout - míň česneku, než do klasiky, červená cibule, barevný pepř a rozmarýn. Je moc hezký dát do sklenice i větvičku rozmarýnu, má-li ji nakladač k dispozici, ale tu intenzivní rozmarýnovou chuť udělá sušený drcený rozmarýn v sýru i oleji, nebo přímo rozmarýnový olej, ale tím by se mi na to nechtělo plýtvat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: rozkrojit horizontálně, namazat a připlácnout zpátky?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: Velmi dobrá varianta je potření wasabi.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TOOMIX: my prihazujeme chilli a sušená rajčata (ideálně i olej). a červenou cibuli.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: s tymiánem nevím, ale hovězí + mrkev + bramborová kaše je hodně jedlé https://neviditelnypes.lidovky.cz/...epherd-pie-alias-pastyrsky-kolac.A060612_135356_p_zviretnik_dru
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je nejvyšší čas naložit hermelíny, aby do Vánoc byly tak akorát. Většinou dávám jen česnek, tymián, pepř a slunečnicový olej. Kromě chilli byste udělali jakou variantu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam