• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Mám trochu vidlácký dotaz - když koupím čerstvé lanýže, jak dlouho to tak v lednici vydrží? Máte někdo zkušenost?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MONROE: No vida:-) Ono je u tohohle lepší mít víc informací. Jestli třeba taky do omáčky přijde sýr, nebo jiná hustá ingredience, tak mouka nemusí být potřeba a zase stačí jen o trochu míň mlíka:-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MONROE: Taky záleží do čeho. Jestli jde třeba o omáčku a je důležitá hustota, dá se smetana nahradit jíškou (máslo s moukou), kterou pak zaleješ studeným mlékem a povaříš, říká se tomu bešamel. Jestli je to třeba do pečení, tak tam by nahrazení IMHO nemělo moc vadit, stačí dát mlíka o něco míň, než píšou smetany.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MONROE: nemáš doma mlicko do kafe? A jestli tam mam byt tuk, pouzij maslo, staci orisek
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JESTEDMAN: zluknuti je oxidace, je na potreba kyslik, pod olejem zluknout nebudou..
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    díky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já z toho dělám všechno, od minutkových gulášů až třeba po náplň do tortill...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA: špízy
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Zrovna můžeš udělat ten pastýřský koláč.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: to vypadá dost dobře ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: tohle je takové podzimní comfort food...

    Bramborový guláš s krůtou a paprikou | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recept/bramborovy-gulas-s-krutou-a-paprikou
    já teda vynechávám papriku (tepelně upravená dětem nejede) a na závěr to trochu projedu šťouchadlem na brambory, aby se guláš zahustil.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    dostala jsem víc jak kilový kus krůtího prsa

    před nedávnem jsem ze stejného dělala ragú a závitky, teď mě nic ani po slídění na netu nenapadá, poradíte prosím? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: jj najemno posekany orechy, nebo pesto je v tom dobry.
    to s tim vinem je zajimavej napad. to zkusim!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ADELHAIDA: u těch ořechů bych se bál aby do Vánoc nežlukly
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: na mleté maso tenhle: https://kuchynelidlu.cz/product/ragu-z-mleteho-masa-zapecene-s-bramborovou-kasi

    a jinak nějakou variaci tuším na Marthu Stewart na thanksgiving leftover shepherd pie (spotřebovávám do toho totiž nejrůznější zbytky pečeného masa).
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: mas nejaky osvedceny recept? Co jsem googlila, je to s lehkyma obmenama asi stejny. Ale ta obmena muze byt podstatna
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    TRISSIE: není to něco tohohle typu? https://www.bbc.co.uk/food/hotpot
    TESSS
    TESSS --- ---
    TOOMIX: muzes prilit trochu bileho vina. Urychly to prpces, doda chut a budou krasne "jety"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XCIDER, QUANTI: pastýřský koláč dělávám často, ale tohle bylo, mám pocit, něco jiného...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam