• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAIR: zkus sehnat (v makru) husi nebo kachni. jinak se spokoj s kurecima. kralici by asi byly taky dobry, ale tolik pohromade sem v zivote nevidel, abych udelal pastiku.
    ja bych dal madeira/porto, brandy, tymian, pistacie.
    imho nejlepsi recept raymond blanc 10:40 https://www.dailymotion.com/video/xtbmcx
    ja pridavam tymian do toho tekutyho zakladu, kterej pak preseju po finalnim propasovani sejtem. pistaciema to sypu nahore pred varenim.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GALE: něco takového mě napadlo, díky.
    KASUMI: když mně se je děsně nechce loupat :) #frfňa
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KLAIR: Za me nejlepsi zkusenost s kachnimav(v husi pastice jsem mel vzdycky takove kousicky, tak jsem zacal pouzivat vyhradne kachni) plus suseny tymian a rozmaryn.
    GALE
    GALE --- ---
    QUANTI: Co naplnit a upéct ve stylu gemista?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    QUANTI: miluju peceny cerveny papriky jen tak - sul, pepr, olivovy olej, stahnou z kuze po upeceni a pak jist nebo jeste mix s troskou cesneku, bazalky, pepre.. ach...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já mám taky dotaz - rohlík mi přivezl věci ý které jsem si neobjednala, takže mám teď doma čtyři žluté a dvě červené papriky. Nápady, co s nimi?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    budu dělat k vánocům nějaké domácí pastiky podle kuchařky pro dceru, tedy základ mám.... akorát mám rozhodovací dilema - jaká játra a co k tomu? jaké přísady? mohu mít telecí, králičí, kachní, husí, kuřecí...

    brusinky, rozmaryn, mandle, koňak.....? budu vážně ráda za doporučení nejlepšího

    zn: náročný tchán :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dala jsem to dohromady jen jako znouzectnost při čištění ledničky, ale kombinace pórek, hlíva a kadeřávek, udušené jen tak na másle s trochou bílého vína a vývaru jsou fakt dobrá zeleninová příloha. Bylo tam víc porku než kadeřávku (což udělalo základní kouzlo a nebylo to moc kadeřávkové) a spíš víc, než míň hlívy.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    GINGERCAT: Podle https://etwaszumessen.wordpress.com/2013/11/15/lanyze-houby-za-milion/
    cca 10 dní když se o ně dobře staráš tak déle.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Mám trochu vidlácký dotaz - když koupím čerstvé lanýže, jak dlouho to tak v lednici vydrží? Máte někdo zkušenost?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MONROE: No vida:-) Ono je u tohohle lepší mít víc informací. Jestli třeba taky do omáčky přijde sýr, nebo jiná hustá ingredience, tak mouka nemusí být potřeba a zase stačí jen o trochu míň mlíka:-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MONROE: Taky záleží do čeho. Jestli jde třeba o omáčku a je důležitá hustota, dá se smetana nahradit jíškou (máslo s moukou), kterou pak zaleješ studeným mlékem a povaříš, říká se tomu bešamel. Jestli je to třeba do pečení, tak tam by nahrazení IMHO nemělo moc vadit, stačí dát mlíka o něco míň, než píšou smetany.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MONROE: nemáš doma mlicko do kafe? A jestli tam mam byt tuk, pouzij maslo, staci orisek
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JESTEDMAN: zluknuti je oxidace, je na potreba kyslik, pod olejem zluknout nebudou..
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    díky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já z toho dělám všechno, od minutkových gulášů až třeba po náplň do tortill...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA: špízy
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Zrovna můžeš udělat ten pastýřský koláč.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: to vypadá dost dobře ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam