• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    KLAIR: Já míchám kuřecí s nějakými jinými tučnějšími (kachní, husí, krůtí). Tymián a rozmarýn používám čerstvý a radši brandy. “Příchuti” podle toho, co kdo rád - máma brusinky, já nakládaný zelený pepř, dcera mandle.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: já raději dělám z drůbežích jater, než ze savčích (teda, zkušenost mám jen s králičími), mělo to jinou konzistenci a z drůbežích ji mám vyzkoušenou, jak kuřecí, tak kachní
    moc mi to chutná s tymiánem a brandy/portským, dát tam třeba brusinky je fajn
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KLAIR: kachní s portským je top, telecí jsou taky dobrý

    KASUMI: nebo grilovaný papriky rozmixovat s fetou
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    KLAIR: také mám nejlepší zkušenost s kachníma. Vždycky přidávám koňak nebo medovinu. Rozmarýn či tymián. Nakonec už na hotovou paštiku sypu plátky mandlí. Nebo brusinky, ale brusinkovou dělám jen k rychlé spotřebě, po delším odležení začne být už příliš sladká.


    Dělám podle receptu, kde se játra odblaňují a je to strašný strašný voser, takže se k tomu hecnu jen párkrát do roka. Vždycky u toho koketuju s myšlenkou se na to odblanění vykašlat, ale bojím se výsledku. Jakou máte zkušenost?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAIR: zkus sehnat (v makru) husi nebo kachni. jinak se spokoj s kurecima. kralici by asi byly taky dobry, ale tolik pohromade sem v zivote nevidel, abych udelal pastiku.
    ja bych dal madeira/porto, brandy, tymian, pistacie.
    imho nejlepsi recept raymond blanc 10:40 https://www.dailymotion.com/video/xtbmcx
    ja pridavam tymian do toho tekutyho zakladu, kterej pak preseju po finalnim propasovani sejtem. pistaciema to sypu nahore pred varenim.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KLAIR: Za me nejlepsi zkusenost s kachnimav(v husi pastice jsem mel vzdycky takove kousicky, tak jsem zacal pouzivat vyhradne kachni) plus suseny tymian a rozmaryn.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    budu dělat k vánocům nějaké domácí pastiky podle kuchařky pro dceru, tedy základ mám.... akorát mám rozhodovací dilema - jaká játra a co k tomu? jaké přísady? mohu mít telecí, králičí, kachní, husí, kuřecí...

    brusinky, rozmaryn, mandle, koňak.....? budu vážně ráda za doporučení nejlepšího

    zn: náročný tchán :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dala jsem to dohromady jen jako znouzectnost při čištění ledničky, ale kombinace pórek, hlíva a kadeřávek, udušené jen tak na másle s trochou bílého vína a vývaru jsou fakt dobrá zeleninová příloha. Bylo tam víc porku než kadeřávku (což udělalo základní kouzlo a nebylo to moc kadeřávkové) a spíš víc, než míň hlívy.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    GINGERCAT: Podle https://etwaszumessen.wordpress.com/2013/11/15/lanyze-houby-za-milion/
    cca 10 dní když se o ně dobře staráš tak déle.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Mám trochu vidlácký dotaz - když koupím čerstvé lanýže, jak dlouho to tak v lednici vydrží? Máte někdo zkušenost?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MONROE: No vida:-) Ono je u tohohle lepší mít víc informací. Jestli třeba taky do omáčky přijde sýr, nebo jiná hustá ingredience, tak mouka nemusí být potřeba a zase stačí jen o trochu míň mlíka:-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MONROE: Taky záleží do čeho. Jestli jde třeba o omáčku a je důležitá hustota, dá se smetana nahradit jíškou (máslo s moukou), kterou pak zaleješ studeným mlékem a povaříš, říká se tomu bešamel. Jestli je to třeba do pečení, tak tam by nahrazení IMHO nemělo moc vadit, stačí dát mlíka o něco míň, než píšou smetany.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MONROE: nemáš doma mlicko do kafe? A jestli tam mam byt tuk, pouzij maslo, staci orisek
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JESTEDMAN: zluknuti je oxidace, je na potreba kyslik, pod olejem zluknout nebudou..
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    díky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já z toho dělám všechno, od minutkových gulášů až třeba po náplň do tortill...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA: špízy
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Zrovna můžeš udělat ten pastýřský koláč.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: to vypadá dost dobře ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: tohle je takové podzimní comfort food...

    Bramborový guláš s krůtou a paprikou | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recept/bramborovy-gulas-s-krutou-a-paprikou
    já teda vynechávám papriku (tepelně upravená dětem nejede) a na závěr to trochu projedu šťouchadlem na brambory, aby se guláš zahustil.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    dostala jsem víc jak kilový kus krůtího prsa

    před nedávnem jsem ze stejného dělala ragú a závitky, teď mě nic ani po slídění na netu nenapadá, poradíte prosím? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: jj najemno posekany orechy, nebo pesto je v tom dobry.
    to s tim vinem je zajimavej napad. to zkusim!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ADELHAIDA: u těch ořechů bych se bál aby do Vánoc nežlukly
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: na mleté maso tenhle: https://kuchynelidlu.cz/product/ragu-z-mleteho-masa-zapecene-s-bramborovou-kasi

    a jinak nějakou variaci tuším na Marthu Stewart na thanksgiving leftover shepherd pie (spotřebovávám do toho totiž nejrůznější zbytky pečeného masa).
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: mas nejaky osvedceny recept? Co jsem googlila, je to s lehkyma obmenama asi stejny. Ale ta obmena muze byt podstatna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam