GEISHA: kdyz sem tenkrat pracoval v belgian beer cafe
https://www.depost.co.nz/ , tak recept na davku vafl mixu byl nasledujici:
copy paste z myho denicku
7 hrnecku zdejsi mouky...tudiz hladky.
1 hrnek cukr krystalu
½ hrnku vanilla essence (tekuta hneda kapalina co smrdi jak kybl vanilkovy zmrzliny)
0.25 l sodovky
1 lzicka granulovanech kvasnic
4 vejce
4 hrnky mliko
2 hrnky smetana
pulka masla...nevim, asi 250 dkg?
smicha se mouka, cukr, kvasnice. pak se smicha mliko se smetanou a maslem a rozehreje az maslo splyne. nesmi se ale varit, ci bejt to horky, nebo to srazi vajicka vevnitr ci vyvrazdi kvasnicovou kulturu. do druhyho zejdliku se rozkydlej ctyri vejce, sodovka,vanilla essence a chrstne se to suchyho mixu. pak se primichava mix mlika, smetany a masla. musi se to fakt krute pomichat, aby to bylo vlacny. nakonec se necha na teplym miste pekne nakynout a pak uz se jen hazi na waflovac
muzes to zkusit naskejlovat smerem dolu. jestli tohohle mixu bylo na 60 vafli, tak jestli chces treba 4 kusy
tak 4/60 = 0.07
tak zkus vsechny (mimo kvasnic) vahy nasobit 0.07 , abys dostala suroviny na mix pro 4 vafle. (nikdy sem nezkousel takhle malou varku)