• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LA_BETE: Vařím v něm fakt hodně. Bydlí na balkoně. A používám ho podobně jako APRILMOUSE, výborný je i na rillettes, dá se v něm udělat i crumble, koláč či marmeláda/povidla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: kupuj multifunkční, s regulovatelnou teplotu. pak tam můžeš dělat cokoliv. od jogurtu po fritování.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LA_BETE: nebe a dudy :P

    co mám PH (2), tak jsem papiňák nepoužila, páč je mi toho masa líto ;)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LA_BETE: ja ho miluju, viz souhlasim s prispevkem niz. Nejvic využívám na peceni, da se tam strcit i zmrzle maso :-) jen posypat korenim a jit spat a rano te ceka luxusní pecinka. Rozpadaj se i chrupavky, maso odpada od kosti. Druhe top vyuziti pro me jsou vyvary a treti vareni nezdolnych veci, jako treba veprove srdce, nebo i lusteniny. Varim vzdy přes noc. Priklanim se k co nejvetsi jednoduchosti, ideal fakt jen zapnout/vypnout a prepinac teploty :-)
    KURE
    KURE --- ---
    LA_BETE: je to neco uplne jineho nez papinak. pomaly hrnec umi varit bez dozoru, nutnosti michtat a rizika pripaleni. vari pri teplote nizsi nez 100c, ale zase to trva hodiny.
    ale diky tomu že to nemusíš hlídat, může to běžet třeba přes noc.

    jaky vybrat? za mě keramickou nadobu a vic nepotřebuješ, ty displeje a funkce jsou o nicem. v lidlu maji levnej.
    SILVERCREST® Elektrický hrnec s... | LIDL-SHOP.CZ
    https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Elektricky-hrnec-s-pomalym-varenim-6l-SSC6-320-A1/p100264475
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mám dotaz na pomalý hrnec. Je to užitečné, nebo je to jen krám, co zabírá místo? Jaký je rozdíl oproti papiňáku? Pokud pořizovat, vyplatí se nějaký dražší model nebo stačí základní? Případně neválí se někomu doma a nechcete se ho zbavit za rozumný peníz?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    btw naklicit a sezrat lze temer cokoli ;)
    DIVER
    DIVER --- ---
    GENEVIEVE: mě před časem fakt velmi překvapila pučálka. dělal jsem to jako milion dalších pokusů a moc kulinářských šancí tomu nedával. měl jsem to v pekáči nahoře na lednici (mám kočky:) a pravidelně rosil. a než jsem se dostal k nějakýmu zpracování, půlku jsem toho užral :)

    Pučálka neboli pálenec - pochoutka z naklíčeného hrachu
    https://www.kucharkaprodceru.cz/pucalka-neboli-palenec/
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOODYCAT: karbanátky zní dost dobře!
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADELHAIDA: kaše a polívka mě napadla taky ale hledám právě něco zajímavého. :) soulet jsem zapomněla!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GENEVIEVE: Muzes ho pouzit na pripravu nejakejch veganskejch karbanatku nebo kouli.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GENEVIEVE: Zajímavýho znamená něco jinýho, než hrachovou kaši, šoulet a polívku? Se všema těmahle jídlama si lze pohrát tak, že výsledek je zajímavej, ale nevím, jestli je to to, co hledáš:-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já hledám recept na něco zajímavýho s hrachem. mám tu sklenici susenyho hrachu na kterou jsem zapomněla a přemýšlím co zajímavýho by se s ní dalo udělat.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: tyhle jsou skvělý

    Binging with Babish: Homer Simpson's Patented Space Age Out-Of-This-World Moon Waffles
    http://www.youtube.com/watch?v=27mUWs2wjPs
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: tady odkaz na prumyslovou hnedou vodicku co litr stoji to co 60 gramu organiku.. https://www.wholesaleclub.ca/...ents/Extracts-%26-Colouring/Artificial-Vanilla-Extract/p/20079183_EA
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: nejak mi nenacitaj obrazky, ale tipoval bych, ze kdyz je to pasta, tak to jde rozkvedlat s trochou mlika treba do tekuty podoby, ktera ochuti stejne jako ridka esence treba takova...
    https://www.amazon.ca/365-Everyday-Value-Organic-Vanilla/dp/B074Y2FW6T?ref_=fsclp_pl_dp_1
    to sem jen zadal zbezne do amazonu. v realu sme meli 3.78litrovej demizon plnej prumyslovy hnedy vodicky, kterej se tam davkoval, co si tak zbezne pamatuju. takze to cos linkovala bude imho asi lepsi
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: myslis neco takoveho?
    Výsledky hledání - Online supermarket Rohlik.cz - nejrychlejší doručení ve městě
    https://www.rohlik.cz/...ovym-luskem&cartUpdateSource=%3AFront%3ASearch%3Adefault-product-basketForm
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: kdyz sem tenkrat pracoval v belgian beer cafe https://www.depost.co.nz/ , tak recept na davku vafl mixu byl nasledujici:
    copy paste z myho denicku

    7 hrnecku zdejsi mouky...tudiz hladky.
    1 hrnek cukr krystalu
    ½ hrnku vanilla essence (tekuta hneda kapalina co smrdi jak kybl vanilkovy zmrzliny)
    0.25 l sodovky
    1 lzicka granulovanech kvasnic
    4 vejce
    4 hrnky mliko
    2 hrnky smetana
    pulka masla...nevim, asi 250 dkg?

    smicha se mouka, cukr, kvasnice. pak se smicha mliko se smetanou a maslem a rozehreje az maslo splyne. nesmi se ale varit, ci bejt to horky, nebo to srazi vajicka vevnitr ci vyvrazdi kvasnicovou kulturu. do druhyho zejdliku se rozkydlej ctyri vejce, sodovka,vanilla essence a chrstne se to suchyho mixu. pak se primichava mix mlika, smetany a masla. musi se to fakt krute pomichat, aby to bylo vlacny. nakonec se necha na teplym miste pekne nakynout a pak uz se jen hazi na waflovac

    muzes to zkusit naskejlovat smerem dolu. jestli tohohle mixu bylo na 60 vafli, tak jestli chces treba 4 kusy
    tak 4/60 = 0.07
    tak zkus vsechny (mimo kvasnic) vahy nasobit 0.07 , abys dostala suroviny na mix pro 4 vafle. (nikdy sem nezkousel takhle malou varku)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZOOEY: V poho. Dneska bych to stejně nedal. Teprve cestuju z himalaji do města. To do Prahy nezvládnu :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: jo takhle - no já bych šla k Amisovi, když by to nevylšo tak do Myslíkovy a pak bych googlila nějaké indy v okolí :-D
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: 87HIGHFLYER: diky! zkusim) prave chez pise, ze ma vyprodano, ale potrebuju to dnes, tak uvidim) (chez amis je hroznej trhovec!))), lec sdilime vasen pro francouzske kastanove pyre s vanilkou (ve vroubkovanych pikslach ruzne gramaze s bizarnim motivem "kastanoveho chlapce", vrele doporucuju!) (... no achjo, to zas dopadne vakem kontrabandu))
    RUTHLESS: a tohle diky moc!! lec setri misto na onacejsi suroviny a onacejsi ucely + vedle davej vysledky, nebo uka fotku z trhu! na to domaci patlani + stopove mnozstvi to doufam zvladnu dnes v praze (cilem je dar aka rahat loukoum - pro mne osobne zcela nepochopitelna potravina)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZOOEY: koukni na lahna shop, jestli nemají.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Bohatě. Máš možnost dát je do trouby?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZOOEY: Kolik toho chceš? Jsem v Indii a za par dni jsem zpět. Nevím, jestli dam nejakej trh ještě, ale možná jo
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    TRISSIE: Věci na rýžovým základě to snášej slušně a mně dělají radost (ačkoliv samozřejmě dokonalou konzistenci risotta člověk nemá). Rizota, casseroles s rýží a tak.
    Ve verzi pro armádu obvykle dělám různý karí - žádný teda nezahušťuju smetanou (protože nemůžu), ale omáčky na rajčatovým i jogurtovým základě to zvládaj, thajský curry s kokosovým mlíkem taky.
    Hodně mrazím polívky - hustý zeleninový (obvykle přidávám luštěninu na protein).
    Ratatouille je dobrá věc pro armádu (na protein pak přidávám osmažený vejce).
    Lasagne i shepherds pie jdou taky zmrazit vcelku v pohodě (u lasagní šetřím bešamelem).
    V pohodě se taky kromě různých již zmíněných karbanátků a masových koulí dají i falafely.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam