• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kolik oleje spotřebuju na smažená řízků pro 40 lidí v nějakých pekáčích, nebo tak něčem (ne ve fritéze a bez teflonu)

    Bude mi stačit 5l ?


    TRISSIE: luštěniny - tedy ať už samotné, nebo v omáčkce/polévce - harira, dhály, na sladkokyelo. Sekané a krabanátky různého obsahu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: masové kuličky, játrové knedlíčky, určitě zeleninové polévky (dýňová, pórková) nebo pyré
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inspirace needed: chci rozšířit seznam jídel, která se dají vařit ve velkém a dobře snášejí zamražení a rozmražení (že bych vždycky uvařila dvojnásobné množství a půlku schovala do mrazáku na náročnější večery).
    v tuhle chvíli mám otestované:
    - boloňská omáčka
    - guláš v různých variacích (hovězí, vepřový, s houbami...)
    - chilli con carne
    - vepřová v mrkvi
    - vývary
    - hovězí s rajskou omáčkou
    - přírodní hovězí/vepřové plátky s omáčkou
    (a určitě ještě pár dalších, které mě teď nenapadly)

    co dalšího máte otestované vy? ideálně aby se to i v domácích podmínkách dalo vařit stylem "pro armádu" (nás je šest, i když jsme sami, takže dvojnásobná dávka je 12 porcí), ale kdyby to jo stálo za to, můžu si občas udělat odpoledne v kuchyni :-)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosimvas, kam (v praze) do kamennyho obchodu na jistotu pro (potravinarskou) ruzovou vodu/sirup? chez amis web, coz mne napada jako prvni misto, hlasi Nemame skladem... kdyby tam zaroven meli idealne i vinny kamen, bylo by to skvele)) pripadne predem moc dekuju
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ehm, odešla mi indukce... takže potřebuji spoustu bezmasých (povolené jsou ryby) receptů, které mohu připravit v troubě nebo remosce, moc děkuji za tipy. .
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: pokud je kejta hezka a libova, tak bych delal udelal pro madr uprava ala 'rostenku' hezky na tenky platky obalit v mouce a zhnedit ale neupect uplne do sracek. ale sam pro sebe bych udelal rare upravu 1.5 cm tlustyho stejku. Muzes to posolit den predem aby to pustilo vodu a ochutilo se to.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Z jakýho kusu to je? Jestli mladý, tak stejk klidně, ale fakt propečenej. A to je celkem um to pak nevysušit. Na nějaké médium zapomeň. Teda alespoň já bych nikdy jen lehce opečenýho kance nejedla.
    Uvařila bych guláš. Nebo plátky naložila do česneku a pak usmažila v troubě jako řízky. Nebo podusit jako svíčkovou...Měli jsme teď o svátcích všechno a bylo to všechno jedlé. Hodně:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    dotaz - kančí maso:

    koupil jsem máti k vánocům tři plátky kančí kýty a slíbil jí, že to udělám o víkendu k obědu. jsou to fakt hezký stejky, tak 1,5 cm tlustý.

    jen pořád bojuju s úpravou. jde to udělat jako biftek? já to ukoušu, ale máti už má klapačky :) udělat to rychle a zprudka? nebo z toho mám spíš udělat guláš? to mi ale přijde trochu škoda...
    DIVER
    DIVER --- ---
    ani nevím, jestli to není nějakej italskej hřích, ale já vařím těstoviny s ledasčím: vývar nebo přihodím libeček nebo tymián nebo bazalku. snad i s chilli jsem to zkoušel.
    DIVER
    DIVER --- ---
    kdyby bylo nejhůř, uvařil bych v tom klidně těstoviny. třeba na šunkafleky :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: no to teda! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    PETATA: to jsem přesně udelala ja :-) prdla jsem ho do zbytku cocky a jaky to je! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Nemas ho najednou málo...? :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: já bych si dokázala představit třeba zelňačku a nebo pokud vám zbyde čočka, tak čočkovou polévku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Uzený vývar je skvělý do zelňačky nebo křenové polévky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: Nějaká hustá luštěninová polévka, fazole, čočka... Dostala jsem na to chuť :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: a nebo to přidej do vody na těstoviny. Trocha umami jim jen pomůže.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: hrachovka, bude "jen" voňavější než z vody
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    TRISSIE: je to takový skromnější, to je fakt.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JENDAZCB: já myslím, že když v tom povařím brambory a pořádně duchutím česnekem, tak z toho bude tak akorát "vodová polévka" (teplý nepříliš vydatný předkrm) k zítřejšímu obědu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam