• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DIVER: Kimchi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Někdy se rösti trochu zapráší škrobem, to ty strouhance lehce spojí a na pánvi jdou malý placky otočit.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ja znám rosti že Švýcarska a tam se taky vždy sypala, žádné placky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Nedělej nic jiného než jsi popsala. Mají je v Praze u Matěje například :-) je to něco jako dříve mega populární bramborová trava. Jen větší struh, řekl bych
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    týjo - tohle taky vypadá dobře - bramborový trhanec. Ale to teda není to co hledám.

    Potato Sterz - Authentic Austrian Recipe • Best German Recipes
    http://www.mybestgermanrecipes.com/potato-sterz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    týjo - tohle taky vypadá dobře - bramborový trhanec. Ale to teda není to co hledám.

    Potato Sterz - Authentic Austrian Recipe • Best German Recipes
    http://www.mybestgermanrecipes.com/potato-sterz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ve vídni nám jako přílohu dali strašně dobré nastrouhané opečené brambory. V jídelníčku tomu říkali rosti. Což jsou ale ve většině případnů bramoborové placky, tohle se normálně sypalo.

    Tušíte někdo, co to bylo? A pokud to chci zopakovat, mám udělat něco jiného, než nastrouhat na hrubo brambory a pomalu je usmažit/dusit nejspíš na másle a nebo kachním sádle?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: je to normální, prostě to nech stá a postupně zpracuj.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Citrony vypadají takhle... jaký je další postup? Mám tam silene moc ty soli/cukru nerozpusteny. To je normální nebo jsem to silene presytil? Ten roztok... dík za radu :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    SHUKI: Toto je ovsem mega tip, vubec jsem netusil ze to misto existuje, Nusle jsou proste ctvrt zaslibena, nejen ze maji nejlepsi zelezarstvi ale ze tam najdu i dvojpatrove mega papirnictvi ...:-)))

    Pytliky na tlacenku nakoupeny, dik.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Receptů jsi tu obdržel hafo, ale jestli to ještě řešíš...Dávám kus zázvoru do mikrotenu do lednice. Nevyschne a časem začne klíčit. Pak dát třeba do hlíny a na okno. Až ti dojde zpracovaný zázvor, tak se dá normálně použít ten rostoucí...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADITU: jsem ráda že chutnala :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KATIA: jup, pravda. dělám to s indickou čočkovou a ano nevím proč ne tady :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GENEVIEVE: protlak je podle mě fajn taky restovat s tím kořením... zvýrazní to chuť...
    ADITU
    ADITU --- ---
    GENEVIEVE: chtěla jsem ti po víkendu napsat o recept, tak cajk, žes mě předběhla :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: jakože píšou to v receptu, ale nepoznala jsem výrazný rozdíl :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: čímž jsi odpověděla i na mou nevyřčenou otázku, jestli musí být červený (u nás nejčastěji bydlí žluté, aby byly saláty hezky barevné :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: no jasně, pokud nejsou shnilý nebo plesnivý, tak přesně takhle je zpracovávám. Jsou tam fakt na chuť a tím, že se rozmixují, tak si jich nikdo nevšimne :-) dávala jsem teda i zelený papriky nebo takový ty bílý a vždy to bylo v pohodě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: myslíš, že by se v tom daly využít takový ty už mírně unavený papriky, co člověk občas najde v šuplíku na zeleninu a do salátu už se fakt nedaj, ale jinak jim nic není?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: to mě nenapadlo! Mě ty konzervované taky spíš prudí, u chuťově mi vyhovují sušený, ale tam to plánování občas selže, ale zamrazit mě nenapadlo, to je pecka nápad. Hned to zkusím, aspoň uvolním sklenice až půjdu pro nové zásoby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam