• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MOIRAIN: kdyz mám fakt krizi a potřebuji něco rychle, udělám bulgur nebo kuskus se zeleninou, jak čerstvou tak třeba i vařenou, k tomu vajíčko, sýr, kimchi...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOIRAIN: Taky je dobrý mít doma tortilly, vakuově zabalený vydrží dlouho, otevřený se dají dát do mrazáku, když je nespotřebuješ hned. Dá se s nima dělat dost, klasika je hodit ji na pánev, dát na ni sýr, šunku, zeleninu a třeba zakysanku, nebo můžeš použít fazole alá heinz a sýr, jde to obložit jako pizza atd. Všechno to má svoji babicovskou verzi, ale jde to udělat s málem práce i docela zdravě čerstvě a chutně.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOIRAIN: Kdyz jako vubec nevim a nechci, tak kureci gyros s bulgurem z Alberta ohreju za deset minut :D.
    Chleba s necim vylepsi to, kdyz ho nechas zapect se syrem.
    A pam zasoba veci zamrazenych dopredu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MOIRAIN: minimum práce, ale nutno naškálovat jako ostatně drtivou většinu receptů...

    Pečená kuřecí stehna na rýži
    http://www.pradobroty.cz/2019/07/pecena-kureci-stehna-na-ryzi.html?m=1
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: máš-li remosku, tak až příště nebudeš mít náladu vařit, doporučuju pečená kuřecí stehna na bramborách a zelenině.
    brambory na plátky promíchat s nakrájenou zeleninou (kořenová, dýně, houby, podle chuti každého soudruha), osolit, obylinkovat (já nejradši tymián, ale rozmarýn nebo nějaká směs taky nejsou k zahození), na to položit osolená a taktéž obylinkovaná kuřecí stehna, nahoru plátek másla a nechat péct, než má kuře hezkou barvu.

    není to žádná haute cuisine, ale furt je to hot dinner (nebo lunch), který vyžaduje pět minut přípravy a pak už jen přendat na talíř :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOIRAIN: já si zrovna dělám pálivou zelňačku s klobáskou a bramborama, ale chápu, že úplně rychlovka to není :D ale mám na ni děsnou chuť, a počítám, že i zítra si ji ráda dám :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOIRAIN: na koleji jsem si dělal následující nezapékané fleky - na pánev cibuli, uzený/slaninu, když je to hotový, dát do mísy, na to čerstvě uvařené fleky, klepnout vajíčko, zamíchat a hotovo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: to jsem řešila včera a nechtěla jsem chleba s něčím. V hlavě jsem měla zadělávanou čočku, ale nakonec už bylo pozdě, takže jsem si udělala těstoviny se sýrem a byla tam pečená řepat, tak ještě řepný salát.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    pomoc, mám strašnou krizi s tím, co jíst k večeři, vařit jsem ochotná, ale čím méně práce s tím, tím líp
    výsledné by se nemělo jíst několik dnů, jsem na to sama
    DIVER
    DIVER --- ---
    Fotky! :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Všechno z brambor je dobrý :)!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DIVER: Kimchi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Někdy se rösti trochu zapráší škrobem, to ty strouhance lehce spojí a na pánvi jdou malý placky otočit.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ja znám rosti že Švýcarska a tam se taky vždy sypala, žádné placky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Nedělej nic jiného než jsi popsala. Mají je v Praze u Matěje například :-) je to něco jako dříve mega populární bramborová trava. Jen větší struh, řekl bych
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    týjo - tohle taky vypadá dobře - bramborový trhanec. Ale to teda není to co hledám.

    Potato Sterz - Authentic Austrian Recipe • Best German Recipes
    http://www.mybestgermanrecipes.com/potato-sterz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    týjo - tohle taky vypadá dobře - bramborový trhanec. Ale to teda není to co hledám.

    Potato Sterz - Authentic Austrian Recipe • Best German Recipes
    http://www.mybestgermanrecipes.com/potato-sterz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ve vídni nám jako přílohu dali strašně dobré nastrouhané opečené brambory. V jídelníčku tomu říkali rosti. Což jsou ale ve většině případnů bramoborové placky, tohle se normálně sypalo.

    Tušíte někdo, co to bylo? A pokud to chci zopakovat, mám udělat něco jiného, než nastrouhat na hrubo brambory a pomalu je usmažit/dusit nejspíš na másle a nebo kachním sádle?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: je to normální, prostě to nech stá a postupně zpracuj.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Citrony vypadají takhle... jaký je další postup? Mám tam silene moc ty soli/cukru nerozpusteny. To je normální nebo jsem to silene presytil? Ten roztok... dík za radu :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    SHUKI: Toto je ovsem mega tip, vubec jsem netusil ze to misto existuje, Nusle jsou proste ctvrt zaslibena, nejen ze maji nejlepsi zelezarstvi ale ze tam najdu i dvojpatrove mega papirnictvi ...:-)))

    Pytliky na tlacenku nakoupeny, dik.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Receptů jsi tu obdržel hafo, ale jestli to ještě řešíš...Dávám kus zázvoru do mikrotenu do lednice. Nevyschne a časem začne klíčit. Pak dát třeba do hlíny a na okno. Až ti dojde zpracovaný zázvor, tak se dá normálně použít ten rostoucí...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADITU: jsem ráda že chutnala :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KATIA: jup, pravda. dělám to s indickou čočkovou a ano nevím proč ne tady :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GENEVIEVE: protlak je podle mě fajn taky restovat s tím kořením... zvýrazní to chuť...
    ADITU
    ADITU --- ---
    GENEVIEVE: chtěla jsem ti po víkendu napsat o recept, tak cajk, žes mě předběhla :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: jakože píšou to v receptu, ale nepoznala jsem výrazný rozdíl :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: čímž jsi odpověděla i na mou nevyřčenou otázku, jestli musí být červený (u nás nejčastěji bydlí žluté, aby byly saláty hezky barevné :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam