• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nekde jsi ho sdilela a mam jej prekopirovany tady do bloku:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: mělas u nás, nebo našla nezávisle? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Tvuj recept na sekanou mam leta na nyxu ulozenej:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na sekanou používám dva recepty:
    s hořčičnou kůrkou podle gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0702/domaci-sekana-jak-ji-delam-ja (skvělý trik je péct sekanou na podloží z cibulových plátků, které nasáknou šťávu z masa a s bramborem jsou k sekané naprosto luxusní)
    ve slaninovém kabátku, podle apetitu (z dob, kdy to byl fakt nejlepší časopis o vaření na trhu): https://www.apetitonline.cz/recepty/2342-babiccina-sekana.html

    každá je trochu jiná a každá má něco do sebe.
    MIST
    MIST --- ---
    Jsem z vas dostala chut na sekanou a pouziju tu slaninu, nikdy jsem to nedelala ani nejedla. Kecup ani horcici do ni nedavam, ale bylo mi doporuceno pridat drceny kmin a to nam teda chutna moc.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Stejně jako Moodycat dělám sekané slaninový kabátek. Shánět bránici (pobřišnici) je IMHO ještě těžší, než shánět nenasekaný morkový kosti:-) Dělám sekanou víceméně podle Florentýny, kečup bych do ní nedávala. Slaninovej kabátek dělám tak, že kupuju slaninu nakrájenou na tenké a dlouhé plátky (nemám nářezák). Z použitého vajíčka si nechám kousek bílku (pokud nemám nějaký v lednici z předchozího pečení) a tím syrovou šišku potřu. Slaninové plátky pak pokládám šikmo nahoře křížem přes sebe a pořádně je přihlazuju, díky bílku líp drží.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: souhlasím, tuk je nosič chuti ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAJITA: Musis se proste v zivote ridit starym moudrem, ze vsechno je lepsi se slaninou a/nebo syrem, a aplikovat to plosne :).
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    ADELHAIDA: Já dělám z pohankové mouky zásadně pohankové halušky. Jak se pohanka v záasadě nemusí vařit, stačí dlouhé namáčení, tak u halušek nehrozí, že budou nehotové nebo těžko ztravitelné. Zrovna na ně jdu :)dnes se špenátem a slaninou, jindy se zelím či bryndzou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: jak jsem stará, tak jsem hloupá, proč mě to nikdy nenapadlo? :O

    doteď jsem ji potírala hořčicí, jak to dělávala máma, už to prý nedělá, ale neřekne :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Je to asi alternativni reseni, ale ja sekanou balim do slaniny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: jakou dělá tvoje máma nemám ponětí, ale určitě se nejdřív mrkni k florentýně

    Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/sekana-pecene/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nejde mi přiložit fotka. Takže snad to půjde později. Dík za rady. Je v troubě.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Já radši sólo, protože kůrka na sekané je nejvíc. Muž je z domu zvyklý na sekanou ve formě, přijde mu šťavnatější. Sólo pečená potřebuje ale častěji polívat výpekem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Hele a pekacek na biskupský chlebicek nebo sólo...?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BONEMINA: Tak ja budu ladit chuť a příště bude bránice :-) dík!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Jestli seženeš bránici, je to přesně ta věc, která dělá z dobré sekané vynikající sekanou. Tu šišku mletého do ní zabalíš, bránice se vypeče, maso bude šťavnatější a na povrchu křupavější.
    Akorát ji málokde mají, je spíš na objednávku a ani to ne spolehlivě.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH: Jo a jeste pepr...
    FITH
    FITH --- ---
    RUTHLESS: Dobre mlete maso,vejce,osmazena cibulka,cesnek,sul, majoranku,kecup,fr.horcice,pokud se nevyhybas lepku pridas rozmocenou housku v mlece,zpracujes. Mokryma rukama upravis do pozadovaneho tvaru.Ja obvykle plnim varenymi vejci. Upeces :o)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Dostal jsem šílenou chuť na sekanou a vlastně jsem ji nikdy nedelal. Nebude tak dobra, jako ji dela mama, to je jasný. Ale je čas začít kousek. Nějaký tipy na ultimatni pls?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam