• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: dá se zamrazit na příště.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Syn dnes vyráběl palačinky a zbyly mu asi 4 litry těsta. Pochybuju, že budu mít zítra čas a chuť to dosmažit. Dá se palačinkové těsto nějak zajímavě zpracovat, ideálně naslano? Jestli ne, vrazím tam droždí, doladím konzistenci a bude litá kynutá buchta pro celý činžák, ale třeba se s tím dá udělat i něco zábavnějšího.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: hohoho to je asi 4minuty tramvají :) zkusím tam dnes zajít :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZOOEY: Mám matné tušení, že tohle vedli i v Galaxy Food na Evropské kousíček od Kulaťáku. Až tam zas budu mít cestu, ověřím.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ZOOEY: to mi přivezla kamarádka z francie, mám to v lednici je to naprosto famozní. Děkuji za tip. Asi tam do toho obchodu zavítám :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---

    ťažko povedať, viděl jsem jen mražené a moc to nevyhledávám, ale kolegyně z toho peče dobrý buchty
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    JESTEDMAN: ... jde mi o mercedes mezi pyréma(?)..! :) (slovenske se mu jakkoli blizi?!)

    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZOOEY: gaštanové pyré mají na Slovensku v každé samošce
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: :) (jo, no. ...pri dalsi navsteve uz vsechny opet krmil datlema...))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: tak ta ukrajinka na kase v Myslíkové je standardně protivná, ale Amise jsem protivného ještě neviděla. To jsou věci...
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    jeste jednou diky moc vsem! ZOOEY: RUTHLESS: 87HIGHFLYER:
    na ruzovou vodu na jistotu doporucuju myslikova farah food, viz ZUZKAOU:, a pripojuju dokumentaci. ted jenom vymyslet co dalsiho s ctvrtlitrem ruzove vody krome kosmetickeho pouziti))

    ohledne ruzovych vod byl v myslikove nejvetsi vyber, minimalne 3-4 druhy v objemu ca 250 ml, prirodni. koncentrace +- 3 % (a vetsina pred best before lhutou :) (mili teda nejsou). kdyby s tim nekdo delal tez poprve, povest nelze - setrit, barva roztoku klame, chut je nechutne intenzivni)) nastesti v rahat lokumu ruze do dne dvou lehce vyprchala, ve finale pry byla chut "dle vzpominek")). v momentu pridani vody do pasty je potreba myslet na to, aby hmota moc "nezkapalnela" (cemuz prekvapive stacil i rozdil jedne vetsi polevkove lzice).



    chez amis me/ma jen jeden typ oleje + svuj den typ osina. pani prede mnou poslal "at jde si madam nakoupit k vietnamcum" a mne sdelil, ze on teda rozhodne neni "TEN typ potravin..!" (dotaz na potravinarska barviva, kor v orientalnich potravinach, mi jako neprijde jako buhvijaka impertinence..!)) (ale na kastanovy pyre ma tjt. monopol. necht se vyspi, prijdu zas))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: no vidíš :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nekde jsi ho sdilela a mam jej prekopirovany tady do bloku:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: mělas u nás, nebo našla nezávisle? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Tvuj recept na sekanou mam leta na nyxu ulozenej:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na sekanou používám dva recepty:
    s hořčičnou kůrkou podle gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0702/domaci-sekana-jak-ji-delam-ja (skvělý trik je péct sekanou na podloží z cibulových plátků, které nasáknou šťávu z masa a s bramborem jsou k sekané naprosto luxusní)
    ve slaninovém kabátku, podle apetitu (z dob, kdy to byl fakt nejlepší časopis o vaření na trhu): https://www.apetitonline.cz/recepty/2342-babiccina-sekana.html

    každá je trochu jiná a každá má něco do sebe.
    MIST
    MIST --- ---
    Jsem z vas dostala chut na sekanou a pouziju tu slaninu, nikdy jsem to nedelala ani nejedla. Kecup ani horcici do ni nedavam, ale bylo mi doporuceno pridat drceny kmin a to nam teda chutna moc.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Stejně jako Moodycat dělám sekané slaninový kabátek. Shánět bránici (pobřišnici) je IMHO ještě těžší, než shánět nenasekaný morkový kosti:-) Dělám sekanou víceméně podle Florentýny, kečup bych do ní nedávala. Slaninovej kabátek dělám tak, že kupuju slaninu nakrájenou na tenké a dlouhé plátky (nemám nářezák). Z použitého vajíčka si nechám kousek bílku (pokud nemám nějaký v lednici z předchozího pečení) a tím syrovou šišku potřu. Slaninové plátky pak pokládám šikmo nahoře křížem přes sebe a pořádně je přihlazuju, díky bílku líp drží.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: souhlasím, tuk je nosič chuti ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAJITA: Musis se proste v zivote ridit starym moudrem, ze vsechno je lepsi se slaninou a/nebo syrem, a aplikovat to plosne :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam