• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZOOEY: gaštanové pyré mají na Slovensku v každé samošce
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: tak ta ukrajinka na kase v Myslíkové je standardně protivná, ale Amise jsem protivného ještě neviděla. To jsou věci...
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    jeste jednou diky moc vsem! ZOOEY: RUTHLESS: 87HIGHFLYER:
    na ruzovou vodu na jistotu doporucuju myslikova farah food, viz ZUZKAOU:, a pripojuju dokumentaci. ted jenom vymyslet co dalsiho s ctvrtlitrem ruzove vody krome kosmetickeho pouziti))

    ohledne ruzovych vod byl v myslikove nejvetsi vyber, minimalne 3-4 druhy v objemu ca 250 ml, prirodni. koncentrace +- 3 % (a vetsina pred best before lhutou :) (mili teda nejsou). kdyby s tim nekdo delal tez poprve, povest nelze - setrit, barva roztoku klame, chut je nechutne intenzivni)) nastesti v rahat lokumu ruze do dne dvou lehce vyprchala, ve finale pry byla chut "dle vzpominek")). v momentu pridani vody do pasty je potreba myslet na to, aby hmota moc "nezkapalnela" (cemuz prekvapive stacil i rozdil jedne vetsi polevkove lzice).



    chez amis me/ma jen jeden typ oleje + svuj den typ osina. pani prede mnou poslal "at jde si madam nakoupit k vietnamcum" a mne sdelil, ze on teda rozhodne neni "TEN typ potravin..!" (dotaz na potravinarska barviva, kor v orientalnich potravinach, mi jako neprijde jako buhvijaka impertinence..!)) (ale na kastanovy pyre ma tjt. monopol. necht se vyspi, prijdu zas))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: no vidíš :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nekde jsi ho sdilela a mam jej prekopirovany tady do bloku:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: mělas u nás, nebo našla nezávisle? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Tvuj recept na sekanou mam leta na nyxu ulozenej:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na sekanou používám dva recepty:
    s hořčičnou kůrkou podle gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0702/domaci-sekana-jak-ji-delam-ja (skvělý trik je péct sekanou na podloží z cibulových plátků, které nasáknou šťávu z masa a s bramborem jsou k sekané naprosto luxusní)
    ve slaninovém kabátku, podle apetitu (z dob, kdy to byl fakt nejlepší časopis o vaření na trhu): https://www.apetitonline.cz/recepty/2342-babiccina-sekana.html

    každá je trochu jiná a každá má něco do sebe.
    MIST
    MIST --- ---
    Jsem z vas dostala chut na sekanou a pouziju tu slaninu, nikdy jsem to nedelala ani nejedla. Kecup ani horcici do ni nedavam, ale bylo mi doporuceno pridat drceny kmin a to nam teda chutna moc.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Stejně jako Moodycat dělám sekané slaninový kabátek. Shánět bránici (pobřišnici) je IMHO ještě těžší, než shánět nenasekaný morkový kosti:-) Dělám sekanou víceméně podle Florentýny, kečup bych do ní nedávala. Slaninovej kabátek dělám tak, že kupuju slaninu nakrájenou na tenké a dlouhé plátky (nemám nářezák). Z použitého vajíčka si nechám kousek bílku (pokud nemám nějaký v lednici z předchozího pečení) a tím syrovou šišku potřu. Slaninové plátky pak pokládám šikmo nahoře křížem přes sebe a pořádně je přihlazuju, díky bílku líp drží.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: souhlasím, tuk je nosič chuti ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAJITA: Musis se proste v zivote ridit starym moudrem, ze vsechno je lepsi se slaninou a/nebo syrem, a aplikovat to plosne :).
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    ADELHAIDA: Já dělám z pohankové mouky zásadně pohankové halušky. Jak se pohanka v záasadě nemusí vařit, stačí dlouhé namáčení, tak u halušek nehrozí, že budou nehotové nebo těžko ztravitelné. Zrovna na ně jdu :)dnes se špenátem a slaninou, jindy se zelím či bryndzou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: jak jsem stará, tak jsem hloupá, proč mě to nikdy nenapadlo? :O

    doteď jsem ji potírala hořčicí, jak to dělávala máma, už to prý nedělá, ale neřekne :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Je to asi alternativni reseni, ale ja sekanou balim do slaniny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: jakou dělá tvoje máma nemám ponětí, ale určitě se nejdřív mrkni k florentýně

    Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/sekana-pecene/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nejde mi přiložit fotka. Takže snad to půjde později. Dík za rady. Je v troubě.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Já radši sólo, protože kůrka na sekané je nejvíc. Muž je z domu zvyklý na sekanou ve formě, přijde mu šťavnatější. Sólo pečená potřebuje ale častěji polívat výpekem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Hele a pekacek na biskupský chlebicek nebo sólo...?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BONEMINA: Tak ja budu ladit chuť a příště bude bránice :-) dík!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Jestli seženeš bránici, je to přesně ta věc, která dělá z dobré sekané vynikající sekanou. Tu šišku mletého do ní zabalíš, bránice se vypeče, maso bude šťavnatější a na povrchu křupavější.
    Akorát ji málokde mají, je spíš na objednávku a ani to ne spolehlivě.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH: Jo a jeste pepr...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam