• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Smazenej květák - dobrej květák :-) ale pečení a máslo je dobrej point! Beru na vědomi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kolega ind se ale s kvetakem moc nesral. vzdycky ho rozkrajel na kvety nasypal na nej tunu chilli, vobalil ho v solamylu a nasypal do fritaku. kdyz uz byl tmave hnedej, tak pak poblemcal takovou sweet n spicy smesi a finalne zasypal chilli. ja sem to kvuli mnozstvi chilli jist nemoh, ale asi to bylo dobry, protoze to dycky kotlil
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem pek kvetak doma vcelku, jen tak sul pepr cajun spice, ale protoze ziduju na elektrice, tak ho nejdriv dam na parak na 5 minut pod poklici. pak poradne poseru olejem a ochutim a nejdriv pecu 10 minut vrsek jen nalehko prelozenej alobalem, pak 10 minut plnej ceres broil podle barvy. namacim do cesnekovyho masla se srirachou
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jamieho jsem mel bez jogurtu prave. A nasel jsem jeden, kdy se predpece a následně se opatla a dopece. Ja chuť květáku miluju prave. Takže se těším. A když to nebude dobrý, tak z toho udelam polivku z pečeného květáku
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    RUTHLESS: ja ho delal s tim tandoori korenim v jogurtu, chce to pect napred na malo a az ke konci pridat aby to chytlo barvu, jinak to ma tendenci se pripalovat. asi bych ho priste napred lehce povaril a pak teprv opatlal tou smesi a pekl. na rovinu zadnej chutovej zazrak to teda neni, ale skvele to vypada na stole nezvse to rozkroji :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUTHLESS: K odkazu od Toomixe dodavam, ze jsem to zkousela taky a urcite lepsi nez Jamieho recept je ten od Ottolenghiho.
    Pece se to fakt dlouho, pokud tam das ten jogurt a koreni od zacatku, imho se to spali.
    Co udelat z jogurtu a koreni jenom dip k tomu kvetaku?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Pekli jste někdy květák vcelku? Mám celej květák.

    Koukám na web a líbí se mi verze Jamieho, ale nějak jsem si ho představoval spis v jogurtu a indickým kořeni. Přivezl jsem si ho dost. Šlo by to, myslíte...?
    AIJA
    AIJA --- ---
    ISCH:
    eJ dobrý ji nakrájet, proložit a pak odebírat jen potřebné množství.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Sunka se da bez ztraty kyticky zamrazit, ze?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Chce to trochu cviku, pak už to má člověk ve voku.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    My jsme v létě na jedné delší akci měli pecen chleba v mrazáku, přes noc se nechal volně rozmrazit a ráno šupl do trouby. K snídani byl skvělý.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: aha, no tak to je teda veda no. ja osobne mrazim jen chleb germanskyho typu, protoze tady stoji 8 dolaru a chci aby zustal cerstvej. mam takovou mini 'pec' a kdyz vyndam par platku z mrazaku tak to dam na 5 minut do ty pece a ta voda se vypari a chleba ma dobrou kurku a stridka neni nasracku. nedovedu si ale predstavit tam davat neco dopect z mrazaku..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Pečivo, na kterým není krém, se dá veskrze bez problémů mrazit a rozmrazovat, důkazem je, že každej supermarket má rozpejkárnu. Je teda lepší vědět dopředu, že budu část pečiva mrazit, a tuhle část nedopíct v troubě úplně dohotova, jen tak, že už to skoro je, ale ještě to nemá kůrčičku. Když pak chceš pečivo použít, rozpálíš troubu o něco víc, než na kolik se peklo původně, a šoupneš to tam do doby, než to vypadá tak, jak má. Jen to teda má i ty vlastnosti, jako pečivo z rozpejkárny, tzn. musíš to sníst co nejdřív. Ale na snídani ideální.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: v nasem dome je asi 15 let starej sporak s digitalnima mrdkama a tam nastavis troubu kolik chces stupnu a jak dlouho chces zhavit. pipne kdyz ma pecici teplotu a jak dojede timer, tak pipne a vypne se.. to musi jit i ted v 2020
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: časovač mám na troubě i na sporáku, a to i na ne-high end modelech 10+ let starých.
    před dětma jsem to tak nedocenila, s dětma nastavuju i blbou rýži, protože ne vždycky můžu odběhnout ji vypnout.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    APRILMOUSE: mám to stejně! zcela iracionální a ten budík na tom uklidňuje.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: tak to je jasny, ale ja se tu troubu nejak zcela nepodlozene bojim nechat bezet celou noc a jit spat :-D tohle mi prijde tak nejak bezpecnejsi. Pockej, jeste zacnu hazet fotky jako veprove koleno pred a po :-D
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    APRILMOUSE: nech toho! :-))) já se zařekla, že tohle nepotřebuju. trouba to taky zvládne.
    KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE:
    ENKATT: nevyhoda sporaku, a většiny trub, je nemožnost nastavit čas, po kterém se to vypne. nechapu proč to už dávno není standard.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: ja dokonce brojila proti vse temhle vymozenostem, kdyz mam sporak a cas :-) nicmene pomaly hrnec mi mamka proste vnutila s tim, ze si kupuje novy a lepší. Dlouho jen lezel a pak jsem ho zkusila a zcela mu propadla. Používám ho nejvic na celonocni peceni, proste strcit tam (klidne i zmrzly) maso, posypat korenim a jit spat a rano se line celým bytem ta vuuuuuuuune! Nemluve o tom, ze to do rozpadajiciho se stavu upece i stoletyho kohouta :-) Ted jsem tam pekla starsiho kralika na česneku, rano vytahla, obrala, kosti atd. nahazela zpátky s korenovou zeleninou a vodou a zase hned zapla a vecer byl jeste uzasna polevka :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam