• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Včera jsem dělala pečené fazole se soleným vepřovým, cibulí a melasou a je to neskutečný žrádlo! Fotka by se teda hodila stěží do Babicária, ale ta chuť je úžasná.
    Baked Beans - 18th Century Cooking Series at Jas Townsend and Son
    https://www.youtube.com/watch?v=ckELeAo-Lzo
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Ha! Někdy předevčírem jsme nad tím s holkama diskutovaly, co jako by se z toho dalo uvařit, když to má být k přežití 1-2 osob po dobu jednoho týdne a nedostaly jsme se o moc dál než za těstoviny s grankem a čočku s vepřovou konzervou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: téměř jistě ne, jinak by to někde na svém webu měli.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Eh, na tomhle bych fakt nechtela zit
    Je dobra, ze z toho neco udelala
    By me zajimalo, jestli tesco na to melo poradce a treba z toho i zkusili ten tydenni jidelak udelat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste čirou náhodou potřebovali vařit z Tesco zásilky, tak Kamila Procházková (celoroční kuchařka) to zkusila zpracovat do jídelníčku.

    Tesco Zásilka základních produktů – Celoroční kuchařka
    http://www.pokojzeme.cz/2020/04/05/tesco-zasilka-zakladnich-produktu-2/
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LA_BETE: zkusila bych klasickou třenou, recept třeba pradobroty určitě nezklame. :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Já -3kg, muž +3kg. Zákon zachování energie zjevně platí.:-D
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    prosím prosím, smutně koukám, potřebovala bych recept na nejlepší a nejnadýchanější bábovku na světě :-) (tvaroh nemám :- ( )
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    A co váha? Dobrý?:-)
    U nás se furt řeší co do huby a je to peklo:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Taky si to myslíme. Právě servírovala k svačině vynikající brownies. Škola ji jen brzdí v rozletu.:-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Té je na studia evidentně škoda:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: jako - můžu zkusit namotivovat nějaké brňáky, ať vám ho uvaří na službu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: takovej podle me neexistuje. Ty umi byt kazdy tak desne moc jiny...
    KURE
    KURE --- ---
    mohu poprosit o nejlepší recept na bramboráky?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RISINA: lívance a nebo wafle a projistotu do toho přidat kypřící prášk, co zároveň zneutralizuje kyselou chuť. Případně kváskové polívky (žurek v chuti vyhrává nad kyselem.)

    Polévky z kvásku I: rakousko-uherské - Kyselo, schur a keselica | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/polevky-z-kvasku-i-rakousko-uherske
    Polévky z kvásku II: Polsko a Bělorusko - Žurek a žůr | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/polevky-z-kvasku-ii-polsko-belorusko
    RISINA
    RISINA --- ---
    ZUZKAOU: Ha, tak teď jsi mě uklidnila (že některé žitné mouky nekynou). 4 dny jsme pěstovala žitný kvásek, zdálo se mi, že celkem bublá, včera jsem zadělala na chleba (půl žitné mouky, půl špaldové - jinou tu nemám, tahle je ze zásob hladkou pšeničnou v Lidlu neměli), přes noc nechala v chladu (skoro se to nehlo :-( ), od rána to mám normálně v teple a čekám, jestli náhodou přeci jen nevykyne... a pořád nic :-(. Teď jenom přemýšlím, co s tím polotovarem dělat?
    EDERA
    EDERA --- ---
    DEVIL: To ne já, to dcera (13). Zcela samostatně, bez mého přičinění. A byl to teprve druhý pokus. Proto se taky chlubím, že jsem na ni fakt hrdá.:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    EDERA:jezis ty je mas krasny. jen se zakousnout!
    moje rohliky vypadaj jak z prdele. no ale je to moje, protoz sem zfusoval co se dalo..
    EDERA
    EDERA --- ---
    DEVIL: Taky zjišťujeme, že domácí pečivo je strašně dobrý a strašně návykový. Tohle je druhý pokus mé dcery o houstičky. Jestli to takhle půjde dál, tak ji přestaneme posílat do školy. Stejně jí to tam jde hůř než při distanční výuce.:-)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BUNDA: to ale je čokoládový tvarožník, to není třená či piškotová nadýchaná struktura. K té prostě potřebuješ nějaké škroby, vejce a cukr, nebo jeho ekvivalent v podobě xylitolu či jiného sladila s podobnými vlastnostmi.

    Do určitěé míry se dá ubírat, ale ne úplně. Přesné poměry, kdy to ještě funguje neznám.

    The Science of Sugar and the Chemistry of Baking
    https://www.youtube.com/watch?v=XTcaAZYUJns


    What Every Baker Needs to Know About Sugar - Article - FineCooking
    https://www.finecooking.com/article/what-every-baker-needs-to-know-about-sugar

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam