• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Delala jsem asi pet receptu z tohohle seznamu a vsechny super


    Orzo recipes | BBC Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/orzo
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: něco na způsob rizota? Mně to vyhovuje k tomu stifadu, ale to je hodně aromatické, a nevím jak to děti snesou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: nechci je použít jako generickou těstovinu, hledám něco, k čemu vyloženě patří přesně tohle (tvarem, konzistencí, whatever).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: nevím, co si představit pod tím, aby "nudle" vynikly
    vařím je k masovým koulím v rajčatové omáčce, stifadu a tak podobně
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    našla jsem při úklidu spíže zásobu orzo/kritharaki těstovin (zbytek z dob batolecích příkrmů...) - je nějaká úprava, ve které vyloženě vyniknou?
    preferuju rozumně sehnatelné suroviny a přijatelnost pro konzervativnější dětské strávníky.
    TESSS
    TESSS --- ---
    DIVER: stydim se
    DIVER
    DIVER --- ---
    tsyve, to už radši po vidlácku cibul než cibuly :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RAINBOF: Jj, normálně do těsta. Jsou pak vláčnější a dýl vydrží. Třeba u Cuketky: https://recepty.cuketka.cz/housky/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BONEMINA: do housek ?
    No ted je to 5 sklenic :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Je to jednoduché, jen osolené sádlo a do něj vmíchaná strouhaná jabka a cibule, oboje nastrouhané nahrubo.


    RAINBOF: Dost sádla zahučí do housek a rohlíků, na konfitování, do pagáčů, do paštik... co je to přebytek sádla? :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    sem jsi vzpomněl na houbové škvarky, to musím letos dát
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BONEMINA: To musím zkusit vyrobit!
    KURE
    KURE --- ---
    RAINBOF: Rillettes de porc. jen místo syrovýho sádla použij to tvý už vyškvařený.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DEVIL: hm, no ja to sadlo kupuju kvuli tomu ze zeru ty skvarky (teply skvarky znas to). To me moc netesi teda. Co jinyho s prrbytkem sadla ? Davam ho vsude mozne ale ted ho mam vic...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRUKEV: satay
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jste mi teď připoměli jablečno cibulové sádlo, co jím vždycky jednou do roka na jedné víkendové akci. Častěji by mě to asi zabilo, ale tři chleby s tímhle jsou snídaně šampionů :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RAINBOF: musis vzit par skvarku, osolit a ty bud pokryplit nozem najemno nebo lip rozlehat tycakem a zamichat do toho sadla. pak to bude ok.
    ja ty skvarky presolim a dam do sadla a poradne smicham. sadlo prechovavam volne venku a mam ho jako soleny maslo. ktery ma normalni shelf life mimo lednici. staci ho mit jen ve tmavym kontajneru a nezlukne ti jakobys mel normalne nesoleny mimo lednici.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RUTHLESS:
    Včera jsem sádlo zkoušel osolit a právě že se to nepovedlo. Sůl, zřejmě je dole (ji tam jasně vidim) bez známek toho že by se jí chtělo rozpouštět.

    ... počkat ty myslíš za studena (hm proč mě to nenapadlo) :)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MIFKAL: dělat špízy mě vždy bavilo :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: Jinak na tvou otázku.
    1.) Vzal bych sádlo
    2.) cokoli chceš přidat do sadla nasekej nadrobno
    3.) osol, případně přidej jiné kořeni
    4.) zamichej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam