• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TESSS
    TESSS --- ---
    DIVER: stydim se
    DIVER
    DIVER --- ---
    tsyve, to už radši po vidlácku cibul než cibuly :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RAINBOF: Jj, normálně do těsta. Jsou pak vláčnější a dýl vydrží. Třeba u Cuketky: https://recepty.cuketka.cz/housky/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BONEMINA: do housek ?
    No ted je to 5 sklenic :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Je to jednoduché, jen osolené sádlo a do něj vmíchaná strouhaná jabka a cibule, oboje nastrouhané nahrubo.


    RAINBOF: Dost sádla zahučí do housek a rohlíků, na konfitování, do pagáčů, do paštik... co je to přebytek sádla? :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    sem jsi vzpomněl na houbové škvarky, to musím letos dát
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BONEMINA: To musím zkusit vyrobit!
    KURE
    KURE --- ---
    RAINBOF: Rillettes de porc. jen místo syrovýho sádla použij to tvý už vyškvařený.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DEVIL: hm, no ja to sadlo kupuju kvuli tomu ze zeru ty skvarky (teply skvarky znas to). To me moc netesi teda. Co jinyho s prrbytkem sadla ? Davam ho vsude mozne ale ted ho mam vic...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRUKEV: satay
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jste mi teď připoměli jablečno cibulové sádlo, co jím vždycky jednou do roka na jedné víkendové akci. Častěji by mě to asi zabilo, ale tři chleby s tímhle jsou snídaně šampionů :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RAINBOF: musis vzit par skvarku, osolit a ty bud pokryplit nozem najemno nebo lip rozlehat tycakem a zamichat do toho sadla. pak to bude ok.
    ja ty skvarky presolim a dam do sadla a poradne smicham. sadlo prechovavam volne venku a mam ho jako soleny maslo. ktery ma normalni shelf life mimo lednici. staci ho mit jen ve tmavym kontajneru a nezlukne ti jakobys mel normalne nesoleny mimo lednici.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RUTHLESS:
    Včera jsem sádlo zkoušel osolit a právě že se to nepovedlo. Sůl, zřejmě je dole (ji tam jasně vidim) bez známek toho že by se jí chtělo rozpouštět.

    ... počkat ty myslíš za studena (hm proč mě to nenapadlo) :)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MIFKAL: dělat špízy mě vždy bavilo :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: Jinak na tvou otázku.
    1.) Vzal bych sádlo
    2.) cokoli chceš přidat do sadla nasekej nadrobno
    3.) osol, případně přidej jiné kořeni
    4.) zamichej
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RAINBOF: tvoje vizitka, moudrý muži ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JAJITA: minus za troling. Snad se z toho nesložíš, kdyžtak pomoc zde: 284016111
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RAINBOF: minus za to, že ty píšeš jak negramot :-0
    :-D
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    BRUKEV: Já jsem na takovýhle věci fanynka kuřecích paliček. Jde udělat pár různejch variant, je s tím nejmíň patlání, málokdo to vysloveně nesnese.
    Špízy jsou jako fajn, ale pro 20 lidí je to asi o tři kroky víc, než jsem ochotná dělat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nevíte jak se dělá bylinkové sádlo? Třeba s česnekem?

    Normálně v krámě se to prodává "škvarková pomazánka" je to ale ve skutečnosti jen sádlo se solí a takovým poměrně ubohým podílem škvarků (vpodstatě jsou tam naházený řádově kusy pro efekt).

    Trošku se mi přemnožilo doma sádlo tak jsem si říkal že si udělam super pomazánky.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BRUKEV: nikdy neudelas chybu kdyz kureci nahradis krutim, idealne hornim stehnem at uz v jakekoliv uprave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam