• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Občas dám pánev do myčky. Na chatě ji položím do lavoru s vodou, jarem platinum a nechám přes noc.
    Ono to v žádném případě nepustí hned napoprvé dočista do čista...Jenom roky zapečené jenské sklo pustilo skoro na první mytí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FATBOZZ: ocet a drátěnka ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ti dva jsou lepší a lepší :)

    How to Make Gnocchi | Authentic Italian Gnocchi Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=3YZk76hbDdE
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FATBOZZ: mně se nikdy nepodařilo vyčistit zvenku zašlou pánev. Ale mívám to teda tak, že pak začne být odřená nebo zašlá i zevnitř a tak si prostě třeba jednou za dva roky koupím novou, vzala jsem to jako fakt.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky napad jak ocistit pánev, stranu k plotně? Párkrát jsem zkoušel viz první obrázek a vysledek stejný. Jde to vůbec? Není to s temi domacimi radami trošku fejk a očistí jen minimálně, nebo se musí aplikovat asap a na zazranou spinu nepomuzou

    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Nemáte náhodou někdo ebook Mileny Vaštové - xy rychlých večeří či obdobný název. Místo xy je číslovka. Doporučovali mi kamarádi, ale webovky jí už prý nefungují a pdf nejde dohledat...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    AIJA: podarovat někoho?

    Můžeš něco zpracovat aj do pesta.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Špagety jsi zkoušela? To děti docela baví.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ja mam hodne rad jednuse ugrilovany silnejsi platky (nikoliv kolecka), sul, pepr oliv olej a bud na gril nebo do trouby. Je treba aby to melo trochu tloustku, dost oleje a upect do zlatova. To se pak da dat do spousty veci, do salatu, jako vlozka do lazani / musaky, udelat z toho polivka, hodit do testovin, narvat do quiche ci tasticek apod. Samozrejme se k tomu daj dat bylinky, pokapat citronem a dalsi vairace. Koreni do toho nedavam, prijde mi ze to zabiji chut. Hlavni figl je to neususit.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: nejoblibenejsi mam asi tohle - orestovat cuketu, opeprit (nesolit). Na taliri posypat syrem, preferuju pecorino romano. Na stejne panvi orestovat nakrajena rajcata, pridat kapary, ancovickovou pastu, harissu (pro dite vynechavam) a bazilku nebo bylinku dle chuti. Orestovane pridat na vrch cukety a dozdobit syrem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Každý má 30cm v průměru a jsou teda hodně chundelatý:-)
    Saláty s klasickými zálivkami už proběhly.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    včerejší restovaná cuketa s parmezánem podle https://www.wellplated.com/sauteed-zucchini/
    slavila takový úspěch, že jsem si uvědomila, že ve svém životě potřebuju daleko víc restované cukety!

    jaké jsou vaše oblíbené recepty? mám chuť experimentovat (ale zas by to nemuselo být úplně pro azbestové huby, přeci jen to budou jíst děti)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AIJA: osm, to je málo :) udělej zálivku balsamico s olivovým olejem 1:10 sul pepr a s tim jej promichej.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám asi osm salátů dubáčků, vysadila jsem jich letos moc. Co s tím?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Vejce sem rozšlehala s trochou tučné smetany a sekané petrželové natě. Do každé porce jsem pak dala olivu a kus sušeného rajčete a konzistence byla uplně krásná.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: musis tu zeleninu posolit a upect, ne sparit. jak rikaj ostatni, pustilo to vodu a proto si to mela rozblemcly. taky pokud si to chtela udelat jakoby 'zdravy' tim ze tam das hodne zeleniny, tak to nebude cim vic zeleniny tim vic adidas, ale to mnozstvi vajec bude 'podkriticky' a proste to mnozstvi zeleniny neudrzej.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: Já dělám se slainou a čedarem; se špenátem, lučinou a lososem (čerstvým i uzeným); s paprikou (nakrájanou na tenké plátky) a šunkou. Ani jedna kombinace nebyla blemcavá. Pokud je máš blemcavé, tak v nich bylo moc vody a potřebovaly víc času v troubě.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANDREJKA: to je právě hodně mokré vše.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: to bude asi tou zeleninou, ze pustila vodu. delala jsem se slaninou a cheddarem a s mozzarelou a susenymi rajcaty a mazlave nebyly vubec
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ja se nechtela vracet procitat tvuj prispevek, proste si do toho dej , co mas povoleno. Jogurt pouzivam bily. Kombinace mata +kakao je taky dobra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam