• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    FATBOZZ: Drana na zašlou kuchyňskou špínu, zafungovala i na několik let neuklízenou kuchyň, a když jsem ji nechala působit o něco déle, sežrala i lak na kuchyňských skříňkách
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Občas dám pánev do myčky. Na chatě ji položím do lavoru s vodou, jarem platinum a nechám přes noc.
    Ono to v žádném případě nepustí hned napoprvé dočista do čista...Jenom roky zapečené jenské sklo pustilo skoro na první mytí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FATBOZZ: ocet a drátěnka ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FATBOZZ: mně se nikdy nepodařilo vyčistit zvenku zašlou pánev. Ale mívám to teda tak, že pak začne být odřená nebo zašlá i zevnitř a tak si prostě třeba jednou za dva roky koupím novou, vzala jsem to jako fakt.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky napad jak ocistit pánev, stranu k plotně? Párkrát jsem zkoušel viz první obrázek a vysledek stejný. Jde to vůbec? Není to s temi domacimi radami trošku fejk a očistí jen minimálně, nebo se musí aplikovat asap a na zazranou spinu nepomuzou

    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Nemáte náhodou někdo ebook Mileny Vaštové - xy rychlých večeří či obdobný název. Místo xy je číslovka. Doporučovali mi kamarádi, ale webovky jí už prý nefungují a pdf nejde dohledat...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    AIJA: podarovat někoho?

    Můžeš něco zpracovat aj do pesta.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Špagety jsi zkoušela? To děti docela baví.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ja mam hodne rad jednuse ugrilovany silnejsi platky (nikoliv kolecka), sul, pepr oliv olej a bud na gril nebo do trouby. Je treba aby to melo trochu tloustku, dost oleje a upect do zlatova. To se pak da dat do spousty veci, do salatu, jako vlozka do lazani / musaky, udelat z toho polivka, hodit do testovin, narvat do quiche ci tasticek apod. Samozrejme se k tomu daj dat bylinky, pokapat citronem a dalsi vairace. Koreni do toho nedavam, prijde mi ze to zabiji chut. Hlavni figl je to neususit.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: nejoblibenejsi mam asi tohle - orestovat cuketu, opeprit (nesolit). Na taliri posypat syrem, preferuju pecorino romano. Na stejne panvi orestovat nakrajena rajcata, pridat kapary, ancovickovou pastu, harissu (pro dite vynechavam) a bazilku nebo bylinku dle chuti. Orestovane pridat na vrch cukety a dozdobit syrem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Každý má 30cm v průměru a jsou teda hodně chundelatý:-)
    Saláty s klasickými zálivkami už proběhly.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    včerejší restovaná cuketa s parmezánem podle https://www.wellplated.com/sauteed-zucchini/
    slavila takový úspěch, že jsem si uvědomila, že ve svém životě potřebuju daleko víc restované cukety!

    jaké jsou vaše oblíbené recepty? mám chuť experimentovat (ale zas by to nemuselo být úplně pro azbestové huby, přeci jen to budou jíst děti)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AIJA: osm, to je málo :) udělej zálivku balsamico s olivovým olejem 1:10 sul pepr a s tim jej promichej.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám asi osm salátů dubáčků, vysadila jsem jich letos moc. Co s tím?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Vejce sem rozšlehala s trochou tučné smetany a sekané petrželové natě. Do každé porce jsem pak dala olivu a kus sušeného rajčete a konzistence byla uplně krásná.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: musis tu zeleninu posolit a upect, ne sparit. jak rikaj ostatni, pustilo to vodu a proto si to mela rozblemcly. taky pokud si to chtela udelat jakoby 'zdravy' tim ze tam das hodne zeleniny, tak to nebude cim vic zeleniny tim vic adidas, ale to mnozstvi vajec bude 'podkriticky' a proste to mnozstvi zeleniny neudrzej.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: Já dělám se slainou a čedarem; se špenátem, lučinou a lososem (čerstvým i uzeným); s paprikou (nakrájanou na tenké plátky) a šunkou. Ani jedna kombinace nebyla blemcavá. Pokud je máš blemcavé, tak v nich bylo moc vody a potřebovaly víc času v troubě.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANDREJKA: to je právě hodně mokré vše.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: to bude asi tou zeleninou, ze pustila vodu. delala jsem se slaninou a cheddarem a s mozzarelou a susenymi rajcaty a mazlave nebyly vubec
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ja se nechtela vracet procitat tvuj prispevek, proste si do toho dej , co mas povoleno. Jogurt pouzivam bily. Kombinace mata +kakao je taky dobra.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MIST: to zní dost dobře, takto jsem to ještě nedělala. děkuji :)
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: tak ale vlocky s mlekem se daji ruzne nastavit. Hlavne ted v lete u nas doma delame vlockovy puding - 1/2 hrnecku vlocek, polevkova lzice chia nebo lnenych seminek, 3/4 hrnecku mleka (muze byt kravske, nebo mandlove, kokosove), 1 lzice jogurtu, promichat a dat do lednice pres noc. Prichut dozenes tim kokosovym mlekem nebo muzes jeden den pridat skorici, jindy vanilku, citronovou kuru, pomerancovou. Nakonec vzdycky muzes dat kapku chuceneho extraktu, jako se dava pri peceni do testa.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: super na ryby jsem zapomněla. Tím je to pro mne snesitelnější :) Vločky projdou, jen mě osobně suché jsou nic moc :) Kaše taktéž. Ale nějak to vymyslím, děkuji.
    Ted mě napadly i párky :D v naše maso je mají super.
    QUANTI: zapečené těstoviny také půjdou. děkuji
    GEISHA: sama jsem si to nevymyslela. omlouvám se, na nyxu to otevírat nebudu.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: spíš napiš, co můžeš, v tom, co ne, se mi úplně přehrabovat nechce...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: K snídani by měla jít třená bábovka, a piškot, pokud se správně koukám. Přidala bych do nich citrónovou kůru, to dodá chuť a snad to neni zakázané...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Me napadlo laboratorni vysetreni odpadu 5-HIOK (HIAA), tam je to trosku podobny, ale neni to tolik dni a neni to vsechno.
    Zvedavost me pohlcuje.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Jo aha. To je týden. Ja jsem myslel, ze je to do konce života. To jsem blbě četl a to mi teda nepřijde tak šílený dodržet.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: jak to je s obilovinami obecně? Snídaňové kaše se dají z ledasčeho, existují instantní rýžové, jáhlové, pohankové... pohanka se dá taky naslano. Lívance s kopečkem bílého jogurtu kdyžtak? Zapečené těstoviny jen s uzeným a vejci třeba?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Co nějaká ryba v papilotě s jemnýma bylinkama? Vločky by prošly? Slaná kaše z vloček/pohanky/jáhel s vodou sice není žádná hitparáda, ale přežít pár dní se na tom dá a ztracené vejce nebo vejce na hniličku vylepší všechno.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    No. Neporadím ti. Ale good luck! To bude hustý.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Maso jim jen hovězí, krůtí a občas kureci.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Přátelé potřebuji poradit, týden kvůli vyšetření mám poněkud dosti omezený jídelníček je to dieta s vyloučením ovoce, zeleniny, aromatických moučníků, čokolády, ořechů. Nesmí se pít káva, čaje (včetně bylinkových i ovocných), mošty, šťávy, kompoty. Dále nejíst jogurty s příchutí, sýr, termixy, tvaroh, pudinky, kakao, med, džem, chleba (neuvedli jaký, čekám až odepisi, zda přeci jen nějaký by šel)

    Osobně maso jíme doma velmi zřídka, ale na jídelníček jsem si vymyslela, pečené kuře s rýži, přírodní krůtí řízek s quinou nebo pohankou, špagety alio olio, těstoviny s bylinkovým tofu, nějaké semena do všeho hodím. Rizoto s masem hovezim. Napadl mě ještě cockovy dhal s rýži. Tím jak je horko na luštěniny nemám moc chuť. Ale pokud přeci jen nějaký povedený recept máte, sem s ním prosím.
    Napadá vás prosím ještě něco konkrétního co varit? Hlavně nevím, co na snídaně. Vajíčka se šunkou, michana, ale co k tomu? Křupavé chlebíčky s máslem a miso pastou, jen nevim zda to mohu to je také ze svesticek. Vločky s mlekem asi jenom. Nějaká palačinka, livance, ale s čím konkrétně? Fakt mě v tomhle případě nenapadá žádná komínace, bez zeleniny, ovoce, ořechů, sirupu, sýra. Napadá vás něco?
    Děkuji předem všem za jakékoliv nápady.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Když už tady byly ty těstoviny - https://www.youtube.com/watch?v=DK3FC1cQPKg
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jinak pokud jsme to neprehlidnul, nikdo tu moc nezminoval lusteniny - ruzny chilli con carne, cervenou cocku (nedela se dlouho) apod. Moc nechapu ten pozadavek na nekoreni, nelze si tam privezt nejakej zaklad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam