• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ADELHAIDA: je to takova ala krkovicka konzistence, kdyz je to na minutku no. Normalne se to tak dela, takze kdyz ti nevadi si lehce žvejknout...za me spis dusit do mekka ale
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: Já jsem je dělala podle tohohle receptu a bylo to moc dobré

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jak se připravují plátky z jehněčí kýty? Jde to jako minutka, nebo se má pak ještě dusit, a jak dlouho cca? Dostala jsem dva pěkné kousky, ale tuhle část jehněte na plátky jsem nikdy nejedla, vlastně ho vždycky peču. Díky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: musis pouzit starou dobrou kokakolu. Vylejes ji do lavoru, das do ni spodkem panev co chces vycistit a dve noci nechas hezky pusobit. Pak prijdes s dratenkou a mechanicky zacistis. Vysledek te fakt prekvapi... bez 'chemie' lol
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    FATBOZZ: Drana na zašlou kuchyňskou špínu, zafungovala i na několik let neuklízenou kuchyň, a když jsem ji nechala působit o něco déle, sežrala i lak na kuchyňských skříňkách
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    nechapu. panev napr. teflonova mi nikdy nedelala problem s cistenim. spis, jakkoli se clovek snazi byt setrny, po 2-3 letech mi povrstveni pravidelne slezalo. pred asi 10ti lety jsem koupil panev kovanou. na tu mi prijde jen (tepla) voda a dratenka, a je to super. tesim se na dalsich min. 30 let. asi vic. at zije patina.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENEVIEVE:
    Teď jsi mne inspirovala k tomu, abych to příště zkusila stříknout sajrajtem na trouby....To by mohlo fungovat.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    my oužíváme starou dobrou žabku. Namočím, posypu žabkou, poliju Cifem, tu pastu rozetřu a nechám působit. A pak drhnu. Funguje to teda víc na troubu, ale i na pánev. Ale obvykle vydrbu kus a pak mě to přestane bavit.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Občas dám pánev do myčky. Na chatě ji položím do lavoru s vodou, jarem platinum a nechám přes noc.
    Ono to v žádném případě nepustí hned napoprvé dočista do čista...Jenom roky zapečené jenské sklo pustilo skoro na první mytí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FATBOZZ: ocet a drátěnka ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ti dva jsou lepší a lepší :)

    How to Make Gnocchi | Authentic Italian Gnocchi Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=3YZk76hbDdE
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FATBOZZ: mně se nikdy nepodařilo vyčistit zvenku zašlou pánev. Ale mívám to teda tak, že pak začne být odřená nebo zašlá i zevnitř a tak si prostě třeba jednou za dva roky koupím novou, vzala jsem to jako fakt.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky napad jak ocistit pánev, stranu k plotně? Párkrát jsem zkoušel viz první obrázek a vysledek stejný. Jde to vůbec? Není to s temi domacimi radami trošku fejk a očistí jen minimálně, nebo se musí aplikovat asap a na zazranou spinu nepomuzou

    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Nemáte náhodou někdo ebook Mileny Vaštové - xy rychlých večeří či obdobný název. Místo xy je číslovka. Doporučovali mi kamarádi, ale webovky jí už prý nefungují a pdf nejde dohledat...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    AIJA: podarovat někoho?

    Můžeš něco zpracovat aj do pesta.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Špagety jsi zkoušela? To děti docela baví.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ja mam hodne rad jednuse ugrilovany silnejsi platky (nikoliv kolecka), sul, pepr oliv olej a bud na gril nebo do trouby. Je treba aby to melo trochu tloustku, dost oleje a upect do zlatova. To se pak da dat do spousty veci, do salatu, jako vlozka do lazani / musaky, udelat z toho polivka, hodit do testovin, narvat do quiche ci tasticek apod. Samozrejme se k tomu daj dat bylinky, pokapat citronem a dalsi vairace. Koreni do toho nedavam, prijde mi ze to zabiji chut. Hlavni figl je to neususit.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: nejoblibenejsi mam asi tohle - orestovat cuketu, opeprit (nesolit). Na taliri posypat syrem, preferuju pecorino romano. Na stejne panvi orestovat nakrajena rajcata, pridat kapary, ancovickovou pastu, harissu (pro dite vynechavam) a bazilku nebo bylinku dle chuti. Orestovane pridat na vrch cukety a dozdobit syrem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Každý má 30cm v průměru a jsou teda hodně chundelatý:-)
    Saláty s klasickými zálivkami už proběhly.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    včerejší restovaná cuketa s parmezánem podle https://www.wellplated.com/sauteed-zucchini/
    slavila takový úspěch, že jsem si uvědomila, že ve svém životě potřebuju daleko víc restované cukety!

    jaké jsou vaše oblíbené recepty? mám chuť experimentovat (ale zas by to nemuselo být úplně pro azbestové huby, přeci jen to budou jíst děti)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AIJA: osm, to je málo :) udělej zálivku balsamico s olivovým olejem 1:10 sul pepr a s tim jej promichej.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám asi osm salátů dubáčků, vysadila jsem jich letos moc. Co s tím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam