• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Těch šlach z lýtka se zbavuju hned při zpracování. Přidávám k ořezu na vývar.
    AIJA
    AIJA --- ---
    SCARA1989:
    Suchý jsou snad je prsa, ty se hodí na rolády nebo nějaké plnění. Je dobrý krůtu maximálně vykostit kvůli lepší skladnosti. Horní stehna s kloubem stačí upéct s bylinkama.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: no, já tímhle způsobem zpracovávám kterýkoli kus krůtí nohy, který má v sobě kost :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Takže lýtka, ne stehna:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JESTEDMAN: tak je to POMALÝ hrnec :)
    Ale těch 9 hodin na to nemusíš ani kouknout ani být doma, že. A popravdě ty stehna chtějí tak 3 hodiny i normálně v troubě, aby nebyly tuhý a šlachy šly dobře vytáhnout, tam si až tak stejně nepomuzes, minutkovy maso to není.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    TRISSIE: 9 hodin, to je vysloveně rychlovka ;)
    PETATA
    PETATA --- ---
    SCARA1989: kruti je supet!
    z prsou jsou skvele rolady, at uz to nacpes takrka cimkoliv
    a stehna delam v pekaci, na zelenine, cca na 150 prikryte, cca 3 hod
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SCARA1989: jestli máš doma crockpot, tak tohle je da best, co se dá dělat se stehnama (asi by to šlo i při velmi nízkých teplotách přikryté v troubě, ale tam to nemám vyzkoušené, takže nevím teploty/časy):

    (recept by ID FOXA, komu čest, tomu čest)

    krůtí stehna z pomalého hrnce
    do PH kousek másla (cca 50g, ale není nutné), na to osolené krůtí stehno nebo dvě, zalít trochou vody a na high péct 9 hodin.
    Šťávu možno zahustit jíškou (v tom případě vody více a obejde se bez másla) na gravy, nebo nechat, jak je.
    u autorky se servíruje s rýží, u nás s bramborovou kaší a vařenou zeleninovou směsí (hrášek+karotka+kukuřice, ale dovedu si k tomu představit brokolici+květák+karotku nebo něco podobného). Ideální pro večery, kdy chce člověk něco, co vypadá slavnostně, chutná luxusně, ale zabere minimum času.
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    Zdravim :-) dneska jsme dostali a do mrazaku naporcovali 17kg kruty z farmy.. Bohuzel jsem z tohohle masa nikdy nevarila a co si pamatuju od mamy, tak to bylo maso suchy a s divnou pachuti (supermarket). Muzete mi dat prosim tipy na jidla z prsou a stehen? Neco fakt osvedceneho, po cem se mi nebude chtit celej darecek hodit psovi?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Super
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    KASUMI: ano
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KASUMI: jde to i ve vode ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ANABEL_LEE: Takhle mrazim bazalku
    Akorat v oleji, ne ve vode
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KASUMI: da, ale nemusi ji ani delat jako pesto, nasekej ji na drobno, smichej s trochou vody, ne moc a narvi do tvoritek na led. az to ztuhne, ty petrzelove kostky presyp do sacku nebo do krabice, pak vezmes jednu zmrzlou kostku a hodis ji treba do brambor, polevky, nebo kam bude potreba
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Da se pesto zamrazit? Mam tu kotel petrzele, tak premyslim, co s tim
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hledám někoho, kdo by vařilt 18-20.9 na larpu Malá Záře

    https://www.facebook.com/mala.zare/


    Je to pohodové vaření - 30 lidí, jednoduchá jídla, velká restaurační kuchyně, objekt bývalého devadesátkového bordelu.

    Je hotový jídelníček, receptář i nákupní seznam.

    Zvládne to jeden člověk, ve dvou to bude pohodička. Budou za to nějaké peníze.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Jo, spařej se, postupuje se stejně jako u zelnejch na závitky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    tady na me google vyblil tohle, je to docela polopaticky, tak to zkusim schvalne nekdy https://feelgoodfoodie.net/recipe/lebanese-stuffed-grape-leaves/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GRESHI: a jak se to dela s tema listama? to se sparej nebo varej ve vode? treba ja sem videl v kseftech listy vinny revy nalozeny v naky vodicce na umotani nebo v konzerve se uz prodavaj umotany dolmy ale ty chutnaj xbliti. tak nevim jesi je to spravnej rejzo mix. este sem nevidel ze by se s tim nekdo sral. i na catering kdyz to nekde maj, tak sou to ty z konzerv, akorat z vetsich nez ty co maj normalne v kseftu..
    zkousel to nekdo se s tim srat doma?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam