• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GRESHI
    GRESHI --- ---
    TRISSIE: z fikovejch listu jsem zatim nevaril, ale nebal bych se je pouzit jako nahradu vinnejch listu, pro jakykoli plneny zavitky typu dolma ;) . vybral bych ty mlady, bez trvdejch vlaken... docela me to inspiruje, abych tchanovi ocesal jeho fik :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    zkoušel jste někdo použít při vaření fíkové listy?
    děti mají permakulturní období a mocí mermo chtějí zjistit, co všechno ze zahrady je jedlé :-)

    PS: našla jsem https://ourpermaculturelife.com/do-you-eat-your-fig-leaves-heres-5-ways-to-prepare-them/ - jde mi o lokální zkušenosti)
    PS2: ano, v Čechách lze pěstovat fíky, i celoročně venku, čerstvě utržené fíky jsou skvělé, děkuji za optání :-)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ADELHAIDA: je to takova ala krkovicka konzistence, kdyz je to na minutku no. Normalne se to tak dela, takze kdyz ti nevadi si lehce žvejknout...za me spis dusit do mekka ale
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: Já jsem je dělala podle tohohle receptu a bylo to moc dobré

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jak se připravují plátky z jehněčí kýty? Jde to jako minutka, nebo se má pak ještě dusit, a jak dlouho cca? Dostala jsem dva pěkné kousky, ale tuhle část jehněte na plátky jsem nikdy nejedla, vlastně ho vždycky peču. Díky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: musis pouzit starou dobrou kokakolu. Vylejes ji do lavoru, das do ni spodkem panev co chces vycistit a dve noci nechas hezky pusobit. Pak prijdes s dratenkou a mechanicky zacistis. Vysledek te fakt prekvapi... bez 'chemie' lol
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    FATBOZZ: Drana na zašlou kuchyňskou špínu, zafungovala i na několik let neuklízenou kuchyň, a když jsem ji nechala působit o něco déle, sežrala i lak na kuchyňských skříňkách
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    nechapu. panev napr. teflonova mi nikdy nedelala problem s cistenim. spis, jakkoli se clovek snazi byt setrny, po 2-3 letech mi povrstveni pravidelne slezalo. pred asi 10ti lety jsem koupil panev kovanou. na tu mi prijde jen (tepla) voda a dratenka, a je to super. tesim se na dalsich min. 30 let. asi vic. at zije patina.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENEVIEVE:
    Teď jsi mne inspirovala k tomu, abych to příště zkusila stříknout sajrajtem na trouby....To by mohlo fungovat.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    my oužíváme starou dobrou žabku. Namočím, posypu žabkou, poliju Cifem, tu pastu rozetřu a nechám působit. A pak drhnu. Funguje to teda víc na troubu, ale i na pánev. Ale obvykle vydrbu kus a pak mě to přestane bavit.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Občas dám pánev do myčky. Na chatě ji položím do lavoru s vodou, jarem platinum a nechám přes noc.
    Ono to v žádném případě nepustí hned napoprvé dočista do čista...Jenom roky zapečené jenské sklo pustilo skoro na první mytí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FATBOZZ: ocet a drátěnka ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ti dva jsou lepší a lepší :)

    How to Make Gnocchi | Authentic Italian Gnocchi Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=3YZk76hbDdE
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FATBOZZ: mně se nikdy nepodařilo vyčistit zvenku zašlou pánev. Ale mívám to teda tak, že pak začne být odřená nebo zašlá i zevnitř a tak si prostě třeba jednou za dva roky koupím novou, vzala jsem to jako fakt.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky napad jak ocistit pánev, stranu k plotně? Párkrát jsem zkoušel viz první obrázek a vysledek stejný. Jde to vůbec? Není to s temi domacimi radami trošku fejk a očistí jen minimálně, nebo se musí aplikovat asap a na zazranou spinu nepomuzou

    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Nemáte náhodou někdo ebook Mileny Vaštové - xy rychlých večeří či obdobný název. Místo xy je číslovka. Doporučovali mi kamarádi, ale webovky jí už prý nefungují a pdf nejde dohledat...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    AIJA: podarovat někoho?

    Můžeš něco zpracovat aj do pesta.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Špagety jsi zkoušela? To děti docela baví.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ja mam hodne rad jednuse ugrilovany silnejsi platky (nikoliv kolecka), sul, pepr oliv olej a bud na gril nebo do trouby. Je treba aby to melo trochu tloustku, dost oleje a upect do zlatova. To se pak da dat do spousty veci, do salatu, jako vlozka do lazani / musaky, udelat z toho polivka, hodit do testovin, narvat do quiche ci tasticek apod. Samozrejme se k tomu daj dat bylinky, pokapat citronem a dalsi vairace. Koreni do toho nedavam, prijde mi ze to zabiji chut. Hlavni figl je to neususit.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: nejoblibenejsi mam asi tohle - orestovat cuketu, opeprit (nesolit). Na taliri posypat syrem, preferuju pecorino romano. Na stejne panvi orestovat nakrajena rajcata, pridat kapary, ancovickovou pastu, harissu (pro dite vynechavam) a bazilku nebo bylinku dle chuti. Orestovane pridat na vrch cukety a dozdobit syrem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam