• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.

    Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.

    Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.

    no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.

    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím vás, mám chuť si udělat nějaký ochuceny olej. Jaký k tomu používáte a je nej? Mám jak nějaký italsky “agresivní” olivac, ale mohu na to koupit cokoli. Ras bych nejake dva zkusil. Rad příjmu jakoukoli radu! Díky
    AIJA
    AIJA --- ---
    SWIST:
    Jelita nebo jen prejt na plech, dá se to pak i zavařit. Dobrá chuťovka je i krev na cibulce, trochu krupičky a vejce...osolit, opeptřit, okmínovat.
    XAJA
    XAJA --- ---
    SWIST: pozri si nejake knihy/stranky venovane domacej zabijacke: "krvavnicky" - tmave jaternice s prazenou krvou su celkom beznym produktom na slovensku a morave. prazena krv sa pridavala aj do tradicnej zabijackovej kapusty (zeli).
    SWIST
    SWIST --- ---
    Dělal jste někdo black pudding, nebo jiné jídlo z krve. Za měsíc bude kamarád porážet ovce, budem dělat haggis a rád bych nějak zpracoval i krev..
    Uvítám návrhy / odzkoušené recepty. Díky.
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: hrusky, pardon
    XAJA
    XAJA --- ---
    DOOMBRINGER: hrudky nasusit, a potom odoberat, pomliet, zmiesat s rumom - najlepsii ater na frgale alebo do buchiet. alebo samotne.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    DOOMBRINGER: Hruškové chutney
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI:
    MOODYCAT: já to dělám poměrně pravidelně, obvzlášť, když se mi sejde víc dětí na návštěvě. Většinou to je první, co od talíře zmizí :) Nejlepší na to jsou letní jablka, když už se neví, co s nima :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: moje taky, a milovala jsem to. Nevím, proč už to nedělám!
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    A pokud se rychlý kompot nesní hned, tak svařím s vanilkovým pudingem, naleju do pohárů nebo misek, někdy přihodím pár piškotů a navrch zakysanku nebo šlehačku. Zmizí to během okamžiku:-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    DOOMBRINGER: z hrušek povidla.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TRISSIE: Tohle delala moje babicka! A bylo to vzdycky vyborny. Musim zrealizovat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOOMBRINGER: jablka i hrušky mírně pochybného vzezření či stavu (na dně košíku se vždycky najdou...) lze spotřebovat do "rychlého kompotu" - oloupané ovoce na kostky do hrnce, podlít trochou vody, přidat hřebíček, celou skořici, plátek či dva citronu, cukr dle chuti a dusit cca 10-15 minut, než ovoce změkne.
    Chutná horké, vlažné i vychlazené, labužníci servírují vychlazené s ušlehanou smetanou.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    RUTHLESS: Spalenych jsou jeste spousty zasob. :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: Normální. Spálit.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Spousta jablek a hrušek. Co s nima? Radši i slaného? Zn. štrůdlů už bylo dost.
    Díky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SCARA1989: Končetiny můžou být trochu krůtou cítit, pomáhá je naložit do kefíru, třeba. Prsa používám na minutkové vaření, jen se nesmí umučit.
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    Dekuju vsem za napady :-) tak snad me to nezklame, mame do budoucna moznost brat celou krutu 79kc/kg, coz se mi zda fajn :-) dneska zkusim jedno peceny kridlo :-D akorat ji priste musim naporcovat vic, jedno to prso mame ve dvou tak na tejden :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCARA1989: prsa na plátky, řízky, stir fry, grill a jiné rychle úpravy. stehna klidně můžeš dělat jak minutkove, tak je můžeš péct či dusit. Křídla buď péct a nebo pomalu tahnout se zeleninou a kořením a pak obrat a zadělal s tím vývarem. kosti na vývar.

    jako upect můžeš v celku i ta prsa, ale dá větší práci uhlídat, aby si moc nepřesáhla vnitřní teplotu a nevysusila je.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Těch šlach z lýtka se zbavuju hned při zpracování. Přidávám k ořezu na vývar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam