úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ZOOEY
---
---
9:28:08 8.9.2020
MOIRAIN
: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
MOIRAIN
---
---
8:59:05 8.9.2020
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
ADELHAIDA
---
---
21:49:50 6.9.2020
+1
ZUZKAOU
: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala
ENKATT
, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
ZUZKAOU
---
---
21:17:29 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.
Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
ENKATT
---
---
18:14:31 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
Zelená rajčata a chilli omáčka
http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
ADELHAIDA
---
---
14:45:31 6.9.2020
2 odpovědi
Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
IKA
---
---
0:27:05 5.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
ZUZKAOU
---
---
18:43:40 4.9.2020
+4
RUTHLESS
: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.
Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.
Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.
no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
LUCIASHECK
---
---
17:57:06 4.9.2020
+3
RUTHLESS
: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
RUTHLESS
---
---
17:54:06 4.9.2020
1 odpověď
LUCIASHECK
: Rad si nechám poradit. Ať už chilli (to spis ne, to mi ještě roste a nějaký mám) nebo bylinkou... lanyz si teda kvůli tomu nekoupim. Nějaký ovoce možná...? Citron...? Poustim se do neprobadaneho a vím, ze dotaz tady je lepší než google :-)
LUCIASHECK
---
---
17:52:06 4.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
RUTHLESS
---
---
17:48:12 4.9.2020
2 odpovědi
Prosím vás, mám chuť si udělat nějaký ochuceny olej. Jaký k tomu používáte a je nej? Mám jak nějaký italsky “agresivní” olivac, ale mohu na to koupit cokoli. Ras bych nejake dva zkusil. Rad příjmu jakoukoli radu! Díky
AIJA
---
---
12:16:02 4.9.2020
SWIST
:
Jelita nebo jen prejt na plech, dá se to pak i zavařit. Dobrá chuťovka je i krev na cibulce, trochu krupičky a vejce...osolit, opeptřit, okmínovat.
XAJA
---
---
11:42:18 4.9.2020
SWIST
: pozri si nejake knihy/stranky venovane domacej zabijacke: "krvavnicky" - tmave jaternice s prazenou krvou su celkom beznym produktom na slovensku a morave. prazena krv sa pridavala aj do tradicnej zabijackovej kapusty (zeli).
SWIST
---
---
9:28:33 4.9.2020
2 odpovědi
Dělal jste někdo black pudding, nebo jiné jídlo z krve. Za měsíc bude kamarád porážet ovce, budem dělat haggis a rád bych nějak zpracoval i krev..
Uvítám návrhy / odzkoušené recepty. Díky.
XAJA
---
---
20:19:15 3.9.2020
XAJA
: hrusky, pardon
XAJA
---
---
20:18:43 3.9.2020
1 odpověď
+4
DOOMBRINGER
: hrudky nasusit, a potom odoberat, pomliet, zmiesat s rumom - najlepsii ater na frgale alebo do buchiet. alebo samotne.
LA_BETE
---
---
12:05:10 3.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Hruškové chutney
APRILMOUSE
---
---
11:12:04 3.9.2020
QUANTI
:
MOODYCAT
: já to dělám poměrně pravidelně, obvzlášť, když se mi sejde víc dětí na návštěvě. Většinou to je první, co od talíře zmizí :) Nejlepší na to jsou letní jablka, když už se neví, co s nima :)
QUANTI
---
---
9:46:32 3.9.2020
1 odpověď
MOODYCAT
: moje taky, a milovala jsem to. Nevím, proč už to nedělám!
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam