úvod
témata
události
tržiště
Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ZOOEY
---
---
9:28:08 8.9.2020
MOIRAIN
: kolobok! neměl by zapadnout, je to skvělej obchod na kdeco (jedno z míst, kam si chodím prohlížet různé jídlo :))
MOIRAIN
---
---
8:59:05 8.9.2020
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: koření na korejskou mrkev jsem včera koupila v Koloboku v Haškově/Kamenické
obsahuje koriandr, papriku, sezam, červený pepř, kari (koriandr, kurkuma, pískavice římské seno, zázvor, červený pepř), česnek, černý pepř, muškátový oříšek
ADELHAIDA
---
---
21:49:50 6.9.2020
+1
ZUZKAOU
: Dík. Já ho z nich nějak zásadně dostávat nehodlám. Děti to jíst nebudou, udělala jsem z nich dost pálivou omáčku, jak psala
ENKATT
, kteréžto děkuju. Malý skleničky, nikdo toho nesní tolik, aby mu bylo špatně...
ZUZKAOU
---
---
21:17:29 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: zkvasit, jinak z nich solanin nedostaneš.
Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
ENKATT
---
---
18:14:31 6.9.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: dělám z nich pálivou omáčku a taky marmeládu s pomerančem. může být?
Zelená rajčata a chilli omáčka
http://notourists.org/cs/zelena-rajcata-a-chilli-omacka/
ADELHAIDA
---
---
14:45:31 6.9.2020
2 odpovědi
Máte prosím někdo osvědčený recept na chutney ze zelených rajčat? Mám jich dvě kila...
IKA
---
---
0:27:05 5.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Jablká môžeš upiecť s nejakým mäsom. Hrušky neviem, možno tiež.:)
ZUZKAOU
---
---
18:43:40 4.9.2020
+4
RUTHLESS
: no pokud do toho chceš dávat středomořské chuti, tak chceš olivový. Na koprový bych asi vzala slunečnicový.
Pevnější věci, jako je rozmarýn v tom opatrně zahřívej a pak to vyndej. Jemné bylinky typu bazalka (hodně bazalky) mixuj cca 3 minuty, aby se to rozmixovalo a zahřálo a přeceď přes plátno či kávový filtr.
Ale jinak udělej šalotkový olej. Kup litr obyčejného slunečnisového a půl kila šalotek. Pomalu na mírném ohni je v tom oleji usmaž, až budou křupavé a zlaté.
no a samozřejmě nutně potřebuješ sečuánský chilli olej.
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
LUCIASHECK
---
---
17:57:06 4.9.2020
+3
RUTHLESS
: Citron i bylinky bych zrovna mrskla do jemnejsiho olivace (bylinky urcite, citron asi klidne do trochu ostrejsiho). Treba pomeranc jsem zkousela s nejakym orechovym a bylo to dobry :)
RUTHLESS
---
---
17:54:06 4.9.2020
1 odpověď
LUCIASHECK
: Rad si nechám poradit. Ať už chilli (to spis ne, to mi ještě roste a nějaký mám) nebo bylinkou... lanyz si teda kvůli tomu nekoupim. Nějaký ovoce možná...? Citron...? Poustim se do neprobadaneho a vím, ze dotaz tady je lepší než google :-)
LUCIASHECK
---
---
17:52:06 4.9.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Imho je dobry vychazet z toho, jak ho chces ochucovat.
RUTHLESS
---
---
17:48:12 4.9.2020
2 odpovědi
Prosím vás, mám chuť si udělat nějaký ochuceny olej. Jaký k tomu používáte a je nej? Mám jak nějaký italsky “agresivní” olivac, ale mohu na to koupit cokoli. Ras bych nejake dva zkusil. Rad příjmu jakoukoli radu! Díky
AIJA
---
---
12:16:02 4.9.2020
SWIST
:
Jelita nebo jen prejt na plech, dá se to pak i zavařit. Dobrá chuťovka je i krev na cibulce, trochu krupičky a vejce...osolit, opeptřit, okmínovat.
XAJA
---
---
11:42:18 4.9.2020
SWIST
: pozri si nejake knihy/stranky venovane domacej zabijacke: "krvavnicky" - tmave jaternice s prazenou krvou su celkom beznym produktom na slovensku a morave. prazena krv sa pridavala aj do tradicnej zabijackovej kapusty (zeli).
SWIST
---
---
9:28:33 4.9.2020
2 odpovědi
Dělal jste někdo black pudding, nebo jiné jídlo z krve. Za měsíc bude kamarád porážet ovce, budem dělat haggis a rád bych nějak zpracoval i krev..
Uvítám návrhy / odzkoušené recepty. Díky.
XAJA
---
---
20:19:15 3.9.2020
XAJA
: hrusky, pardon
XAJA
---
---
20:18:43 3.9.2020
1 odpověď
+4
DOOMBRINGER
: hrudky nasusit, a potom odoberat, pomliet, zmiesat s rumom - najlepsii ater na frgale alebo do buchiet. alebo samotne.
LA_BETE
---
---
12:05:10 3.9.2020
+1
DOOMBRINGER
: Hruškové chutney
APRILMOUSE
---
---
11:12:04 3.9.2020
QUANTI
:
MOODYCAT
: já to dělám poměrně pravidelně, obvzlášť, když se mi sejde víc dětí na návštěvě. Většinou to je první, co od talíře zmizí :) Nejlepší na to jsou letní jablka, když už se neví, co s nima :)
QUANTI
---
---
9:46:32 3.9.2020
1 odpověď
MOODYCAT
: moje taky, a milovala jsem to. Nevím, proč už to nedělám!
AIJA
---
---
8:44:11 3.9.2020
+7
TRISSIE
:
A pokud se rychlý kompot nesní hned, tak svařím s vanilkovým pudingem, naleju do pohárů nebo misek, někdy přihodím pár piškotů a navrch zakysanku nebo šlehačku. Zmizí to během okamžiku:-)
GINGERCAT
---
---
7:54:02 3.9.2020
+2
DOOMBRINGER
: z hrušek povidla.
MOODYCAT
---
---
7:52:07 3.9.2020
2 odpovědi
+1
TRISSIE
: Tohle delala moje babicka! A bylo to vzdycky vyborny. Musim zrealizovat.
TRISSIE
---
---
18:30:01 2.9.2020
2 odpovědi
+4
DOOMBRINGER
: jablka i hrušky mírně pochybného vzezření či stavu (na dně košíku se vždycky najdou...) lze spotřebovat do "rychlého kompotu" - oloupané ovoce na kostky do hrnce, podlít trochou vody, přidat hřebíček, celou skořici, plátek či dva citronu, cukr dle chuti a dusit cca 10-15 minut, než ovoce změkne.
Chutná horké, vlažné i vychlazené, labužníci servírují vychlazené s ušlehanou smetanou.
DOOMBRINGER
---
---
17:30:39 2.9.2020
RUTHLESS
: Spalenych jsou jeste spousty zasob. :)
RUTHLESS
---
---
17:16:58 2.9.2020
1 odpověď
DOOMBRINGER
: Normální. Spálit.
DOOMBRINGER
---
---
17:05:22 2.9.2020
6 odpovědí
Spousta jablek a hrušek. Co s nima? Radši i slaného? Zn. štrůdlů už bylo dost.
Díky!
KOCHANSKA_CH
---
---
19:35:32 1.9.2020
+1
SCARA1989
: Končetiny můžou být trochu krůtou cítit, pomáhá je naložit do kefíru, třeba. Prsa používám na minutkové vaření, jen se nesmí umučit.
SCARA1989
---
---
17:10:51 1.9.2020
1 odpověď
Dekuju vsem za napady :-) tak snad me to nezklame, mame do budoucna moznost brat celou krutu 79kc/kg, coz se mi zda fajn :-) dneska zkusim jedno peceny kridlo :-D akorat ji priste musim naporcovat vic, jedno to prso mame ve dvou tak na tejden :-D
ZUZKAOU
---
---
14:55:02 1.9.2020
SCARA1989
: prsa na plátky, řízky, stir fry, grill a jiné rychle úpravy. stehna klidně můžeš dělat jak minutkove, tak je můžeš péct či dusit. Křídla buď péct a nebo pomalu tahnout se zeleninou a kořením a pak obrat a zadělal s tím vývarem. kosti na vývar.
jako upect můžeš v celku i ta prsa, ale dá větší práci uhlídat, aby si moc nepřesáhla vnitřní teplotu a nevysusila je.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam