• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENEVIEVE:
    Musíš ho přesadit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KATIA: já taky! a vždycky když si ho koupím v květináči, tak do měsíce chcíp :(
    KATIA
    KATIA --- ---
    miluju koriandr, přebytky sem :-))
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: Mam to stejne. V jidlech, kam se hodi (vietnam apod.) ho uz muzu normalne jist. Driv mi chutnal jako mejdlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    hh bolsevnik v kuchyni je naprosto presny. pisu si! me treba nevadi kdyz ho v curry ind rozvari a tu chut trochu rozmelni...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NUSIK: to je nejspis muj pripad, ja ho nenavidela, fuj mydli, ale ted jsem na nej zvykla
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    GEISHA: ;) There is some evidence that cilantrophobes can overcome their aversion with repeated exposure to the herb, especially if it is crushed rather than served whole, but many people simply choose to go with their genetic inclinations and avoid its soapiness altogether.

    https://www.britannica.com/...ourse%20some%20of%20this,flavored%20aldehydes%20in%20cilantro%20leaves.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA:
    SCARA1989:
    poděkujte svým rodičům za předání těchhle "mýdlových" genů:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    DEVIL: Trosku kultivovanosti tady :))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FRUITS: Když jsi zmínil ty přesnídávky, koukni se v DMku na vege a zeleninové příkrmy pro co nejmenší děti. Dělá se to pro ně co nejstravitelnější, tak by to mohla být inspirace.
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    DEVIL:
    GEISHA: jo, kvuli mikro listku koriandru v jidle jsem ho nedavno ve firemni jidelne sla vratit.. Fakt ho nesnasim a hodne mi vadi, ze nepisou, ze tam je... Ae seminka, ty mi nevadi..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    DEVIL: tyvole, to je jak kdyby nějakej cizinec brblal, že je v koprovce kopr - tak si dávej tu koprovku a ne tacos :-))))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    listovej koriandr uz nemuzu ani cejtit. serou to vsichni uplne do vseho. uplne me to urazi uz... ne ze bych to jidlo nesned, ale je tezky se mu vyhnout. jak ho vidim v tech tacos, tak presne vim jak to s tou cibuli a limetkou bude chutnat az do toho kousnu! uplne mi z toho vadne curak. zlatej kopr a petrzel. tim se clovek nepreji...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Ja ted videla na tacos - s veprikem, limetou, bilou cibuli s koriandrem - velmi svezi

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRUITS: polévka pho a všechny ostatní asijské nudlovky, jen teda bez bylinek a chilli. Dýňový rissoto - jen bez cibule do základu.
    Tvarohov s olivovým olejem a solí (víc soli než bys tak normálně dala, udělá to kouzlo)

    Rajská omáčka s těstovina a obecně těstoviny s rajčatovou či zeleninovou věcí okolo, jen používej protlak nebo passatu, ať v tom nemáš zrníčka. Klidně si můžeš udělat i svíčkovou, tedy pečenou mixovanou zeleninovou omáčku

    ryby v páře s bramborem/dušenou mrkví, případně bych zkusila co udělá hráškové pyré.

    Tipuju že projde i tuňák ve vlastní šťávě.

    Určitě můžeš i tofu (žádná vláknina a ani tuk, koukni ve zdravé výživě po silken tofu, už je v ČR k dostání - to je vlastně docela fajn s dobrou rejží a sojovkou) a měly by projít třeba i batáty (další krémové polévky) a cuketu, pokud vydlaeš zrníčka (je skvělá do těstovin)

    Melouny bez semínek, banány , oloupané či nastrouhané hrušky a jablka.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Odložím si tady recept na tu omáčku ze zelených rajčat, byl to takový mix různých návodů a docela se povedla:
    2,5 kg zelených rajčat
    Cca 0,5 kg oloupaných a vykoštěných jablek
    2 cibule
    200 g cukru
    5 dl octa
    5 stroužků česneku
    3 lžičky soli
    3 lžičky nového koření
    3 lžičky pepře
    1 lžička chilli

    Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme nahrubo a svaříme na kaši. Mezitím utlučeme koření, utřeme česnek a všechny ingredience naházíme do hrnce, aby se pěkně povařily. Když je to namaděru, tyčákem rozšleháme, co si zachovalo podobu (nechtělo se mi loupat rajčata). Plníme do skleniček, otáčime dnem vzhůru a po 15 minutách ještě pro sichr sterilujeme.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Nemáte zkušenosti s bezzbytkovou dietou (no rostlinné a jakékoli tuhé zbytky co projdou až do tlustého střeva + no koření, no nadymavé potraviny, no tučné...) a nějakými vychytanými recepty? Po operaci slepáku teď toho moc nemůžu, a po pár dnech mi přesnídávky a jogurty začínaj lézt krkem.
    Zatím sem měl top brkaši s dušenou mrkví a pak luxusní špagety s dýňovou omáčkou.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    GEISHA: přesně pro to tady ta skupina je ne, za mě otázka velmi dobrá
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: já mám ráda tortillu s fazolema, zkusila bych nějakou pomazánku z nich.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KATIA: V tom případě je Philadelphia ideální doporučení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: (žije mimo ČR ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam