• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    ZUZKAOU: Díky moc to jsou skvělý tipy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRUITS: polévka pho a všechny ostatní asijské nudlovky, jen teda bez bylinek a chilli. Dýňový rissoto - jen bez cibule do základu.
    Tvarohov s olivovým olejem a solí (víc soli než bys tak normálně dala, udělá to kouzlo)

    Rajská omáčka s těstovina a obecně těstoviny s rajčatovou či zeleninovou věcí okolo, jen používej protlak nebo passatu, ať v tom nemáš zrníčka. Klidně si můžeš udělat i svíčkovou, tedy pečenou mixovanou zeleninovou omáčku

    ryby v páře s bramborem/dušenou mrkví, případně bych zkusila co udělá hráškové pyré.

    Tipuju že projde i tuňák ve vlastní šťávě.

    Určitě můžeš i tofu (žádná vláknina a ani tuk, koukni ve zdravé výživě po silken tofu, už je v ČR k dostání - to je vlastně docela fajn s dobrou rejží a sojovkou) a měly by projít třeba i batáty (další krémové polévky) a cuketu, pokud vydlaeš zrníčka (je skvělá do těstovin)

    Melouny bez semínek, banány , oloupané či nastrouhané hrušky a jablka.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Odložím si tady recept na tu omáčku ze zelených rajčat, byl to takový mix různých návodů a docela se povedla:
    2,5 kg zelených rajčat
    Cca 0,5 kg oloupaných a vykoštěných jablek
    2 cibule
    200 g cukru
    5 dl octa
    5 stroužků česneku
    3 lžičky soli
    3 lžičky nového koření
    3 lžičky pepře
    1 lžička chilli

    Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme nahrubo a svaříme na kaši. Mezitím utlučeme koření, utřeme česnek a všechny ingredience naházíme do hrnce, aby se pěkně povařily. Když je to namaděru, tyčákem rozšleháme, co si zachovalo podobu (nechtělo se mi loupat rajčata). Plníme do skleniček, otáčime dnem vzhůru a po 15 minutách ještě pro sichr sterilujeme.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Nemáte zkušenosti s bezzbytkovou dietou (no rostlinné a jakékoli tuhé zbytky co projdou až do tlustého střeva + no koření, no nadymavé potraviny, no tučné...) a nějakými vychytanými recepty? Po operaci slepáku teď toho moc nemůžu, a po pár dnech mi přesnídávky a jogurty začínaj lézt krkem.
    Zatím sem měl top brkaši s dušenou mrkví a pak luxusní špagety s dýňovou omáčkou.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    GEISHA: přesně pro to tady ta skupina je ne, za mě otázka velmi dobrá
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: já mám ráda tortillu s fazolema, zkusila bych nějakou pomazánku z nich.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KATIA: V tom případě je Philadelphia ideální doporučení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: (žije mimo ČR ;-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: STARDAY: Taky doporučuju zkusit Philadelphii. A nebo zkus začít smetanovou šlehanou Lučinou, mají ji všude a je levnější.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: Philadephii? Ale souhlas s geishou, proste vyzkousej, co mu chutna
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MOIRAIN: Nesnasim koriandr, nicmene jedine jidlo, ve kterem ho jsem ochotna tolerovat je brazilska moqueca. Takovy fish stew, pripadne i s dalsimi morskymi plody. Nemam osvedceny recept, takze co vyhodil google treba tady https://www.feastingathome.com/brazilian-fish-stew-aka-moqueca/
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Co hummus? A to šunka a/nebo sýr.
    VVENDY: Tortilly z Lidlu se nelánou. Nesmíš je ale nechat vyschnout. Když ti vyschnou, stačí se napařit v mikrovlnce. Torillu na talíř, na ní postavit skleničku s vodou a pod poklopem mikrovlnit. Zvlhne a bude zase ok.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANDREJKA: já bych spíše potřebovala tip na torilly, které se dobře balí a nelámou. Zatím jsem takové nenašla nebo je neumím dobře připravit :-/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: uvar jasminovou rejzi s hraskem. do hotové dej tunu sekaného koriandru a pak to horké dochut limetkovou šťávou a rybi omáčkou. obojího dej víc, než bys předpokládala.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koriandr? Já jsem v sobotu obírala semínka z něj na zahradě. A ve finále se mi ten hrnek podařilo vysypat na vymývanou dlažbu, která je podél baráku...a z kopce! Měla jsem trpelivost posbírat jen pár kuliček...byly jak živý:-)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MOIRAIN: koriandrove chutney - casto delaji na sri lance a je to skvely
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    mám tu hromadu koriandru (cilantro), něco zpracuju do tom kha polívky, něco do guacamole, ale furt toho dost zbyde, nějaký tip jak to zpracovat?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: a když nemáte eidam, gouda taky dobrá :-) nicméně souhlasim, pokusy o upgrade zpravidla nebyly lepší, co se týče očekávání, které od holandského řízku mám
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte nějaký dobrý recept nebo trik na holandský řízek? dostala jsem na něj chuť tuhle na obědě a než jsem si objednala byl pryč a nemůžu ho dostat z hlavy.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: jo a ještě dělám to že s tím po pár hodinách zatrepu, aby se odlepily od sebe. (konkrétně rybíz naposledy). když si teda vzpomenu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    RUTHLESS: nemusíš to tam rvat na velkém tácu :) stačí na malých plochách (minule jsem tak cpala khinkali na vršcích od plastových nádob, které mrazák beztak zná a šlo to i přes poměrně velkou naplněnost).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam