• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KATIA: V tom případě je Philadelphia ideální doporučení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: (žije mimo ČR ;-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: STARDAY: Taky doporučuju zkusit Philadelphii. A nebo zkus začít smetanovou šlehanou Lučinou, mají ji všude a je levnější.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: Philadephii? Ale souhlas s geishou, proste vyzkousej, co mu chutna
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MOIRAIN: Nesnasim koriandr, nicmene jedine jidlo, ve kterem ho jsem ochotna tolerovat je brazilska moqueca. Takovy fish stew, pripadne i s dalsimi morskymi plody. Nemam osvedceny recept, takze co vyhodil google treba tady https://www.feastingathome.com/brazilian-fish-stew-aka-moqueca/
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Co hummus? A to šunka a/nebo sýr.
    VVENDY: Tortilly z Lidlu se nelánou. Nesmíš je ale nechat vyschnout. Když ti vyschnou, stačí se napařit v mikrovlnce. Torillu na talíř, na ní postavit skleničku s vodou a pod poklopem mikrovlnit. Zvlhne a bude zase ok.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANDREJKA: já bych spíše potřebovala tip na torilly, které se dobře balí a nelámou. Zatím jsem takové nenašla nebo je neumím dobře připravit :-/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: uvar jasminovou rejzi s hraskem. do hotové dej tunu sekaného koriandru a pak to horké dochut limetkovou šťávou a rybi omáčkou. obojího dej víc, než bys předpokládala.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koriandr? Já jsem v sobotu obírala semínka z něj na zahradě. A ve finále se mi ten hrnek podařilo vysypat na vymývanou dlažbu, která je podél baráku...a z kopce! Měla jsem trpelivost posbírat jen pár kuliček...byly jak živý:-)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MOIRAIN: koriandrove chutney - casto delaji na sri lance a je to skvely
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    mám tu hromadu koriandru (cilantro), něco zpracuju do tom kha polívky, něco do guacamole, ale furt toho dost zbyde, nějaký tip jak to zpracovat?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: a když nemáte eidam, gouda taky dobrá :-) nicméně souhlasim, pokusy o upgrade zpravidla nebyly lepší, co se týče očekávání, které od holandského řízku mám
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte nějaký dobrý recept nebo trik na holandský řízek? dostala jsem na něj chuť tuhle na obědě a než jsem si objednala byl pryč a nemůžu ho dostat z hlavy.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: jo a ještě dělám to že s tím po pár hodinách zatrepu, aby se odlepily od sebe. (konkrétně rybíz naposledy). když si teda vzpomenu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    RUTHLESS: nemusíš to tam rvat na velkém tácu :) stačí na malých plochách (minule jsem tak cpala khinkali na vršcích od plastových nádob, které mrazák beztak zná a šlo to i přes poměrně velkou naplněnost).
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAAJAA: je to tak. taky to tam porochtan abych tam dala krátkodobě plech. ale jako easy to není. už jsem musela obětovat sebe a sníst nějaký obsah. :)))
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    RUTHLESS: stejně musíš mít misto kam to dát a ploché místo nahoře v šuplíku se mě osobně dělá lépe než díra na větší kus...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: já v lednici i mrazáku až na hooodne velké výjimky místo mám a nepřijde mi to jako něco nenormalniho...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAAJAA: Todle mě vždycky fascinovalo jako rada. Nebo v kuchařských show v TV.

    Vy jako někdo mate v mrazáku nebo lednici tolik místa? :-D zejména teda mrazak jsem snad nikdy neviděl jinej než narvanej
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ANDREJKA: syrové, doporučuji mrazit na tácu s rozestupy a po zmrznutí je pak můžeš sesypat do pytlíku (lépe se pak odebírají porce i vaří)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANDREJKA:
    Lehce povařím a pak zrazím. Takže je to asi úplně jedno:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam