• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    listovej koriandr uz nemuzu ani cejtit. serou to vsichni uplne do vseho. uplne me to urazi uz... ne ze bych to jidlo nesned, ale je tezky se mu vyhnout. jak ho vidim v tech tacos, tak presne vim jak to s tou cibuli a limetkou bude chutnat az do toho kousnu! uplne mi z toho vadne curak. zlatej kopr a petrzel. tim se clovek nepreji...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Ja ted videla na tacos - s veprikem, limetou, bilou cibuli s koriandrem - velmi svezi

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRUITS: polévka pho a všechny ostatní asijské nudlovky, jen teda bez bylinek a chilli. Dýňový rissoto - jen bez cibule do základu.
    Tvarohov s olivovým olejem a solí (víc soli než bys tak normálně dala, udělá to kouzlo)

    Rajská omáčka s těstovina a obecně těstoviny s rajčatovou či zeleninovou věcí okolo, jen používej protlak nebo passatu, ať v tom nemáš zrníčka. Klidně si můžeš udělat i svíčkovou, tedy pečenou mixovanou zeleninovou omáčku

    ryby v páře s bramborem/dušenou mrkví, případně bych zkusila co udělá hráškové pyré.

    Tipuju že projde i tuňák ve vlastní šťávě.

    Určitě můžeš i tofu (žádná vláknina a ani tuk, koukni ve zdravé výživě po silken tofu, už je v ČR k dostání - to je vlastně docela fajn s dobrou rejží a sojovkou) a měly by projít třeba i batáty (další krémové polévky) a cuketu, pokud vydlaeš zrníčka (je skvělá do těstovin)

    Melouny bez semínek, banány , oloupané či nastrouhané hrušky a jablka.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Odložím si tady recept na tu omáčku ze zelených rajčat, byl to takový mix různých návodů a docela se povedla:
    2,5 kg zelených rajčat
    Cca 0,5 kg oloupaných a vykoštěných jablek
    2 cibule
    200 g cukru
    5 dl octa
    5 stroužků česneku
    3 lžičky soli
    3 lžičky nového koření
    3 lžičky pepře
    1 lžička chilli

    Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme nahrubo a svaříme na kaši. Mezitím utlučeme koření, utřeme česnek a všechny ingredience naházíme do hrnce, aby se pěkně povařily. Když je to namaděru, tyčákem rozšleháme, co si zachovalo podobu (nechtělo se mi loupat rajčata). Plníme do skleniček, otáčime dnem vzhůru a po 15 minutách ještě pro sichr sterilujeme.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Nemáte zkušenosti s bezzbytkovou dietou (no rostlinné a jakékoli tuhé zbytky co projdou až do tlustého střeva + no koření, no nadymavé potraviny, no tučné...) a nějakými vychytanými recepty? Po operaci slepáku teď toho moc nemůžu, a po pár dnech mi přesnídávky a jogurty začínaj lézt krkem.
    Zatím sem měl top brkaši s dušenou mrkví a pak luxusní špagety s dýňovou omáčkou.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    GEISHA: přesně pro to tady ta skupina je ne, za mě otázka velmi dobrá
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: já mám ráda tortillu s fazolema, zkusila bych nějakou pomazánku z nich.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KATIA: V tom případě je Philadelphia ideální doporučení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: (žije mimo ČR ;-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: STARDAY: Taky doporučuju zkusit Philadelphii. A nebo zkus začít smetanovou šlehanou Lučinou, mají ji všude a je levnější.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: Philadephii? Ale souhlas s geishou, proste vyzkousej, co mu chutna
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MOIRAIN: Nesnasim koriandr, nicmene jedine jidlo, ve kterem ho jsem ochotna tolerovat je brazilska moqueca. Takovy fish stew, pripadne i s dalsimi morskymi plody. Nemam osvedceny recept, takze co vyhodil google treba tady https://www.feastingathome.com/brazilian-fish-stew-aka-moqueca/
    GALE
    GALE --- ---
    ANDREJKA: Co hummus? A to šunka a/nebo sýr.
    VVENDY: Tortilly z Lidlu se nelánou. Nesmíš je ale nechat vyschnout. Když ti vyschnou, stačí se napařit v mikrovlnce. Torillu na talíř, na ní postavit skleničku s vodou a pod poklopem mikrovlnit. Zvlhne a bude zase ok.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANDREJKA: já bych spíše potřebovala tip na torilly, které se dobře balí a nelámou. Zatím jsem takové nenašla nebo je neumím dobře připravit :-/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: uvar jasminovou rejzi s hraskem. do hotové dej tunu sekaného koriandru a pak to horké dochut limetkovou šťávou a rybi omáčkou. obojího dej víc, než bys předpokládala.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koriandr? Já jsem v sobotu obírala semínka z něj na zahradě. A ve finále se mi ten hrnek podařilo vysypat na vymývanou dlažbu, která je podél baráku...a z kopce! Měla jsem trpelivost posbírat jen pár kuliček...byly jak živý:-)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MOIRAIN: koriandrove chutney - casto delaji na sri lance a je to skvely
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    mám tu hromadu koriandru (cilantro), něco zpracuju do tom kha polívky, něco do guacamole, ale furt toho dost zbyde, nějaký tip jak to zpracovat?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: a když nemáte eidam, gouda taky dobrá :-) nicméně souhlasim, pokusy o upgrade zpravidla nebyly lepší, co se týče očekávání, které od holandského řízku mám
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte nějaký dobrý recept nebo trik na holandský řízek? dostala jsem na něj chuť tuhle na obědě a než jsem si objednala byl pryč a nemůžu ho dostat z hlavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam