• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AMANT
    AMANT --- ---
    RUTHLESS: chapu no, je to dost osobity, ale na podzim nebo do sychrava super, zaklad delam z osmahlyho porku a vohulim to trochou chilli:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    AMANT: Nemám ho rad :-D ale mohla by no.
    AMANT
    AMANT --- ---
    RUTHLESS: polivcicka bude? dynovy krem? je sezona, stoji to par supu:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím. Potrebuju poradit nějaký italsky menu. Chtel bych nějaký tri čtyři chody. Dezert už mám. Chci určitě nějaký domácí těstoviny (a stopro nějaký ravioli, dvě tri velký na talíř a nejakou omáčku). A klidně tipove lowcost. Nemusí tam byt velký chod s extra speciálním masem.

    Co byste udělali? Dekuju :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    THEODORT: ne, je to komorní filharmonie ze samejch pozounu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    co je to worchester? neco jako orchestr?
    DAHY
    DAHY --- ---
    TESSS: Lea & Perrins je původní anglický výrobce. Měli by mít třeba v Icelandu nebo Candy Store. Čekal bych, že i ve větších supermarketech jí budou mít. Není to zase taková vzácnost.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Mam dotaz, kde koupit dobry Worchester? Praha idealne 6, 7, 5. Nebo s jakou znackou mate dobrou zkusenost? Dik
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TUILE: Jo. Delali jsme to takhle přesně. A jde to. A pak smichat s majonezou a stejně upraveným lilkem (a ochutit samozřejmě) a je to top dip
    TUILE
    TUILE --- ---
    ZUZKAOU: to by slo asi i hodit do grilu, co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TUILE: upéct v ohni, normálně ji vrazíš na uhlíka, až vnější šlupka zčerná ;-D
    GALE
    GALE --- ---
    TUILE: Někdo tu psal, že jí nakrájí a uvaří s bramborami ve smetanové omáčce s bylinkami. Funguje jako zahušťovadlo.
    TUILE
    TUILE --- ---
    da se rozumne zpracovat spagetova dyne bez trouby?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak zelí v menších objemech je nejlepší kvasit přímo v tom ziplockovém sáčku - zelí nakrouhat, přidat 2 % soli, řípadně další věci co tam chcete (kmín, kopr, cibule, česnek, jeřabiny, jabka, houby, mrkev, zázvor, mořsé řasy whatever) pomačkat, počkat až zavadne natlačit do sáčku, vymáčknout vzduch, tak aby nahoře byl lák a nechat to tak týden, deset dní v pokojové tepolotě. Pokud se to nafukuje, tak otevřít, vymáčknout přebytečný plyn a pokračovat.

    nepoužívat rozložitelné sáčky, ty jaksi bakterie sežerou :-D

    Do litru objemu se vám vejde tak 700-800 g nastrouhané zeleniny.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: jak rika zuzka. ziplock se slanou vodou je nejefektivnejsi. driv sem strihal takovy plastovy kolecka s dlouhejma lipama, aby jako zajely az dolu podel skla, ale zeli jak kvasilo je dycky zvedlo. ziplock bag je v tomhle pripade jak ducktape/wd40
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: jojo, tohle děláme v kameňáku s těma listama
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: do čtyřlitrové lahve skvěle pasuje sedmčková zavařovačka. Další varianta je ziplockový sáček naplnný slanou vodou. Fajn je na povrch nakrouhaného zelí dát vnější zelné listy a na to zatížení, protože když to přeci jen chytne křís tak bude na vrchníl listech, ne zelí.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BRUKEV: dělají se závaží přesně ve tvaru malých (klidně 5kg) zeláků, takže třeba to bude pasovat i do sklenice :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Počkej na zuzku a dozvíš se všechno :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nakládáte někdo zelí do pětikilovek sklenic?
    Čím tam to zelí zatížíte, aby bylo ponořeno? Já dělám každoročně cca 25 kg do velkého kameňáku, kde zatížím žulovou kostkou, ale tady trochu tápu.

    Plus ověřený recept na zajímavé (ideál křenové) zelí? Chceme zkusit nějaké netradiční varianty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam