úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
DEVIL
---
---
19:43:10 16.10.2020
+1
BRUKEV
: jak rika zuzka. ziplock se slanou vodou je nejefektivnejsi. driv sem strihal takovy plastovy kolecka s dlouhejma lipama, aby jako zajely az dolu podel skla, ale zeli jak kvasilo je dycky zvedlo. ziplock bag je v tomhle pripade jak ducktape/wd40
BRUKEV
---
---
19:14:21 16.10.2020
ZUZKAOU
: jojo, tohle děláme v kameňáku s těma listama
ZUZKAOU
---
---
17:41:19 16.10.2020
1 odpověď
+2
BRUKEV
: do čtyřlitrové lahve skvěle pasuje sedmčková zavařovačka. Další varianta je ziplockový sáček naplnný slanou vodou. Fajn je na povrch nakrouhaného zelí dát vnější zelné listy a na to zatížení, protože když to přeci jen chytne křís tak bude na vrchníl listech, ne zelí.
CERMI_FOX
---
---
16:56:23 16.10.2020
+1
BRUKEV
: dělají se závaží přesně ve tvaru malých (klidně 5kg) zeláků, takže třeba to bude pasovat i do sklenice :)
RUTHLESS
---
---
16:35:53 16.10.2020
BRUKEV
: Počkej na zuzku a dozvíš se všechno :-)
BRUKEV
---
---
16:33:57 16.10.2020
4 odpovědi
Nakládáte někdo zelí do pětikilovek sklenic?
Čím tam to zelí zatížíte, aby bylo ponořeno? Já dělám každoročně cca 25 kg do velkého kameňáku, kde zatížím žulovou kostkou, ale tady trochu tápu.
Plus ověřený recept na zajímavé (ideál křenové) zelí? Chceme zkusit nějaké netradiční varianty.
FAT
---
---
12:17:46 16.10.2020
SIRIUS
: Díky.
:-)
SIRIUS
---
---
11:49:40 16.10.2020
1 odpověď
+2
FAT
: taky sem to jednou koupil v ocean48, je to velka ryba, nakonec sem to delal jako mecouna, defakto tento recept:
https://www.ocean48.cz/recepty/ae1f5dd8-45dc-e411-bf13-28d24463f4c3
akorat sem nedaval cesnek, ale ctyrbarevnej pepr, tu stavu jsem si predtim trochu zredukoval s pomerancovym balsamicem a trochou medu a pak jsem to delal jak steak, takze opect na panvi a pak nechat dojit v predehrate troube, podle velikosti steaku, ja mel celkem velky kusy tak jsem to nechaval tak cca 8minut.
FAT
---
---
11:44:03 16.10.2020
KOCHANSKA_CH
: Mám ho jen jako zajímavost. Jestli jsem dobře hledal, tak hlavně jako steak. Úpravy z Tichomoří, které se dají dohledat, tak to ne. Jedl jsem to se zeleninou v papillotě, nebylo to špatné, ale chtěl jsem něco jiného.
KOCHANSKA_CH
---
---
11:24:32 16.10.2020
1 odpověď
FAT
: Perletníka jsem jednou měla z Ocean48, záleží, jak moc ten kus je cítit rybou, dle toho bych volila úpravu/koření. Nás moc nenadchl.
IKA
---
---
20:38:52 15.10.2020
+1
Keď som tu minule riešila ten dulovec
[ IKA @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
, narazila som na tento blogpost a je tu dosť ďalších nápadov:
https://www.divozenkavkuchyni.cz/post/kdoulovec-cesky-citron
Úspešne som uvarila džem (kyslý ako sviňa, ale želíruje veľmi ochotne, pekne vonia a má tmavú oranžovú farbu), rozmixované dule skúsila použiť namiesto citrónovej šťavy (do čaju, do limonády, do hummusu), a piekla som ich pár s mäsom (dobrý kyslý kontrast k nemu).
Ešte mám plnú tašku plodov, takže pokusy nekončia.:)
FAT
---
---
15:59:03 15.10.2020
2 odpovědi
Mám asi 1,5 kila leskyně skvrnité (moon fish). Máte někdo, prosím, nějaký použitelný recept? Ale kdyby to šlo v čj.
Jo, Google translator znám, ale v receptu mu moc nevěřím...
Díky.
.-)
AIJA
---
---
10:30:54 15.10.2020
+1
Pokud zbude pečivo a je gumové, dá se oživit stejnou cestou...anglická, sýr a na deset minut šoupnout do trouby.
BONEMINA
---
---
21:51:46 14.10.2020
+1
NOFNAK
: Nemixuju, sice by to jako krémová polívka taky nejspíš bylo dobré, ale mě ta konzistence s kousky brambor a vlákýnkama dýně vyhovuje.
EDERA
---
---
16:23:44 14.10.2020
+1
NOFNAK
: Nechám to předpéct a až když se to blíží ke konci, tak na to dávám půl plátek slaniny a půl plátek Madelandu.
NOFNAK
---
---
14:55:27 14.10.2020
1 odpověď
EDERA
: To jenom na rohlík (respektive těsto), který dáváš do trouby, přidáš sýr a slaninu? V jaké fázi pečení?
NOFNAK
---
---
14:54:27 14.10.2020
1 odpověď
BONEMINA
: Tedy nemixuješ?
EDERA
---
---
11:55:48 11.10.2020
+1
BEBERA
: Dostala jsem v práci od kolegyně kuchařku Vůně chleba, tak zkusíme rozšířit sortiment.:-D
BONEMINA
---
---
22:29:31 10.10.2020
+1
ADELHAIDA
: Jo, roastbeef, nebo taky wellington jsou hodně vděčná sváteční jídla.
ADELHAIDA
---
---
22:19:55 10.10.2020
1 odpověď
+1
LA_BETE
: Já dělám ráda roastbeef s rýží a mísou zeleniny (hrášek, mrkev a maličký brambůrky), králíka brejlouna (jak se to píše francouzsky?) a od tý doby, co máme hrnec na fondue, i fondue či chuo kuo.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam