• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: jojo, tohle děláme v kameňáku s těma listama
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: do čtyřlitrové lahve skvěle pasuje sedmčková zavařovačka. Další varianta je ziplockový sáček naplnný slanou vodou. Fajn je na povrch nakrouhaného zelí dát vnější zelné listy a na to zatížení, protože když to přeci jen chytne křís tak bude na vrchníl listech, ne zelí.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BRUKEV: dělají se závaží přesně ve tvaru malých (klidně 5kg) zeláků, takže třeba to bude pasovat i do sklenice :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Počkej na zuzku a dozvíš se všechno :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nakládáte někdo zelí do pětikilovek sklenic?
    Čím tam to zelí zatížíte, aby bylo ponořeno? Já dělám každoročně cca 25 kg do velkého kameňáku, kde zatížím žulovou kostkou, ale tady trochu tápu.

    Plus ověřený recept na zajímavé (ideál křenové) zelí? Chceme zkusit nějaké netradiční varianty.
    FAT
    FAT --- ---
    SIRIUS: Díky.
    :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    FAT: taky sem to jednou koupil v ocean48, je to velka ryba, nakonec sem to delal jako mecouna, defakto tento recept: https://www.ocean48.cz/recepty/ae1f5dd8-45dc-e411-bf13-28d24463f4c3

    akorat sem nedaval cesnek, ale ctyrbarevnej pepr, tu stavu jsem si predtim trochu zredukoval s pomerancovym balsamicem a trochou medu a pak jsem to delal jak steak, takze opect na panvi a pak nechat dojit v predehrate troube, podle velikosti steaku, ja mel celkem velky kusy tak jsem to nechaval tak cca 8minut.

    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mám ho jen jako zajímavost. Jestli jsem dobře hledal, tak hlavně jako steak. Úpravy z Tichomoří, které se dají dohledat, tak to ne. Jedl jsem to se zeleninou v papillotě, nebylo to špatné, ale chtěl jsem něco jiného.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Perletníka jsem jednou měla z Ocean48, záleží, jak moc ten kus je cítit rybou, dle toho bych volila úpravu/koření. Nás moc nenadchl.
    IKA
    IKA --- ---
    Keď som tu minule riešila ten dulovec [ IKA @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ], narazila som na tento blogpost a je tu dosť ďalších nápadov: https://www.divozenkavkuchyni.cz/post/kdoulovec-cesky-citron

    Úspešne som uvarila džem (kyslý ako sviňa, ale želíruje veľmi ochotne, pekne vonia a má tmavú oranžovú farbu), rozmixované dule skúsila použiť namiesto citrónovej šťavy (do čaju, do limonády, do hummusu), a piekla som ich pár s mäsom (dobrý kyslý kontrast k nemu).

    Ešte mám plnú tašku plodov, takže pokusy nekončia.:)
    FAT
    FAT --- ---
    Mám asi 1,5 kila leskyně skvrnité (moon fish). Máte někdo, prosím, nějaký použitelný recept? Ale kdyby to šlo v čj.
    Jo, Google translator znám, ale v receptu mu moc nevěřím...
    Díky.
    .-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Pokud zbude pečivo a je gumové, dá se oživit stejnou cestou...anglická, sýr a na deset minut šoupnout do trouby.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NOFNAK: Nemixuju, sice by to jako krémová polívka taky nejspíš bylo dobré, ale mě ta konzistence s kousky brambor a vlákýnkama dýně vyhovuje.
    EDERA
    EDERA --- ---
    NOFNAK: Nechám to předpéct a až když se to blíží ke konci, tak na to dávám půl plátek slaniny a půl plátek Madelandu.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    EDERA: To jenom na rohlík (respektive těsto), který dáváš do trouby, přidáš sýr a slaninu? V jaké fázi pečení?
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    BONEMINA: Tedy nemixuješ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Dostala jsem v práci od kolegyně kuchařku Vůně chleba, tak zkusíme rozšířit sortiment.:-D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADELHAIDA: Jo, roastbeef, nebo taky wellington jsou hodně vděčná sváteční jídla.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LA_BETE: Já dělám ráda roastbeef s rýží a mísou zeleniny (hrášek, mrkev a maličký brambůrky), králíka brejlouna (jak se to píše francouzsky?) a od tý doby, co máme hrnec na fondue, i fondue či chuo kuo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: můžete s dcerou vyzkoušet venezuelské cachito... to je v podstate rohlík nacpaný šunkou. Vynikající...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUANTI:
    Vystel hlubší pekáček alobalem. Dvě celá krůtí stehna umyj, osuš, posol, oblož kroužky cibule, prolož proužky slaniny, můžeš dát i střední jablko na měsíčky, pokapej trochou oleje (nebo můžeš potřít rozpuštěným máslem), můžeš dát i trochu bylinek (rozmarýn, česnek).
    Přikrej alobalem a spoj okraje, aby se vytvořila kapsa. Do pekáčku nalej horkou vodu tak na prst a dej péct na hodinu do vyhřáté trouby (cca 180°C). Průběžně kontroluj a podlévej horkou vodou, aby jí bylo pořád dost.
    Po hodině vyndej, zkontroluj, jestli je propečené (maso se musí odtrhávat od šlach), pokud ne, ještě vrať do trouby na 10 minut.
    Poté odeber vrchní alobal a okraje ohni dolů, pozor aby neutekla šťáva, a nech ještě 15-20 minut dopéct do křupava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam