• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: vlastně nic. ono to s tím rozpadem v teple není zas až tak žhavé ani u vitamínu C
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SALVATOR: Je to mix studeny stavy a vyvareny stavy ze zbytku..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALVATOR: to je ale jen na chut..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KASUMI: To by mě zajímalo, co těch 10 minut vaření udělá se všema těma zdravejma věcma, co by v těch citrónech a zázvoru měly bejt...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokud najdete kotrč (rostou, hledejte u borovic), rozhodně ho uvařte v hovězím vývaru. Mám velké nutkání to vyhlásit za nejlepší polívku na světe :-D
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: vidíš to, na ten jsem úplně zapomněla. Děkuji :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MICHELLEDANIELS: V Icelandu, mražení jí neublíží.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vyskocila na me nejaka reklama na "ginger shot", coz me zaujalo, tze jsem si udelala podle tohoto receptu vlastni
    Domácí ginger shot – janaduff.cz
    https://janaduff.cz/2019/02/01/domaci-ginger-shot/

    hodlam to zamrazit do kostek a hazet do caje..

    jen jsem pri vymackavani pres latku mela nehodu - latka praskla, tze te hmoty na vyvareni jsem mela mene a jinak spoustu zazvoru vsude po kuchyni :D
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Mám doma kachní prsa a našla jsem si parádní recept s rebarborou. Nemáte náhodou tip, kde ji sehnat v tuhle dobu?
    REONA
    REONA --- ---
    JESTEDMAN: Podle mě třeba kolem Vánoc bývají lepší než to, co se dá sehnat v obchodech. Zrovna včera jsme s mamkou zbytek dotrhaly a uložily do bedýnky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RUTHLESS: dozrají uvnitř, ale nebudou tak sladké
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ROISIN: mama dela takovou falesnou 'sarmu'.
    mlety dobre ochuti (dava tam smes adzika koreni), splaca takovy sisky, vysklada je do remosky, vezme kysany zeli a poklade ho do vrstvy na sisky hoveziho, pak hrnek rajcatovy stavy, do to da par lzic kecupu a zamicha, poleje s tim rovnomerne zeli a navrh da tenkou vrstvu zakysany smetany. v remosce to upece a s bramborama je to fakt dobry. to maso pusti stavu a to zeli taky a smicha se to dole v remosce, zeli je trochu krupavy misty a zakysana s rajcatovou se jakoby vpijou do toho zeli, ze to neni uplne kysely..
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ROISIN: Sekaná s lepenicí - do uvařených brambor dát trochu sádla/másla a promíchat se studeným zelím?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ROISIN: Holubky jsou, co tak vím, jedno z těch jídel, kdy každá rodina má ten svůj "jediný pravý". U nás např. babička dělala základní verzi maso+rýže v zelných listech v rajské omáčce, ale někdo přidává houby, někdo kysané zelí... Doporučovala bych pogooglovat a vybrat si podle vlastních chutí, až uvidíš ingredience. Zcela zaujatě doporučuji kromě názvu "holubki" hledat také pod polským "golabki".
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    ROISIN: ha, ted jsem si vzpomnela, ze uz jsem to sem kdysi davala, jen teda v tom popsanym receptu neni to kysany zeli. Kazdopadne babicka ho tam dava a je to chutny.
    Tady: [ TATONKA @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    ROISIN: Muzes udelat holubky (mlety+ryze baleny v zelnych listech) a varit je v kysanym zeli s protlakem. Z hlavy recept nedam, ale muzu sehnat, je to vyborny.
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    MEANKITTY11: Tak nejak to dopadlo, jen navic se syrovou naplni. Dik!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Zelená divoká pidirajčata jsem nechala zkvasit se zázvorem, jarní cibulkou a bylinama. Dnes jsem k nim připadala česnek, chilli a zelený koriandr a rozmixovala na pastu a nechám ještě krátce dokvasit. Povrch jsem zalila zbytkem nálevu a doufám, že to nechytne plíseň.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: zkvasit - tím se zbavíš solaninu.
    S_V_E_T_Y_L_K_O: mám k tomu i samostatný post. A teda jsou fajn, když se přidaj do kimčchi

    Nezralá rajčata | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/nezrala-rajcata
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Nedávno jsem sem dávala recept na omáčku/čatní. Rozležela se a je fakt dobrá. Klidně by mohla být ostřejší.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ROISIN: karbanátky a brambory sešťouchaný se zelím.
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    GEISHA: To mam jako zalohu, kdyby se nenaslo nic lepsiho. :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    RUTHLESS: zkvasit. Koukni sem https://www.zkvaseno.cz/rajčata je tam o tom vic článku. Zde na nyxu klub o kvašení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam