• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: jako hele, ja sem dela vosi hnizda cukrovi poprvy (protoze sem dostal sornicku na to) a v receptu bylo 400g!!! cukru, dal sem 150 a furt to bylo mega sladky. babiccin recept sem bohuzel nesehnal. dej tam treba jen 70g toho cukru misto tech 200g. az to zhoustne, tak to ochutnas. tam je smetany kotel, to se nesrazi, kdyz tam nedas plnou palbu toho cukru, dycky tam muzes cukr prisrat, jak to bude vlazny
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: omg to se poseres a este te bude bolet hlava jak strep ne?
    KURE
    KURE --- ---
    DEVIL: vidim to na sandtnerový 8žl + půlitr smetany. požadovaná trvanlivost 1 den :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: podle me je tam urcita 'minimalni' davka cukru jako konzervant kvuli zloutkum. podle jakyho receptu ho delas? davas tam kondeznovany mliko? jestli jo, tak ho tam nedej, to ti znacne ulevi cukru
    KURE
    KURE --- ---
    prosím odbornou radu :) jak málo cukru jde dát do vaječňáku aby byl pořád dobrej?
    a nebude hnusný když by se dosladil až na konec, dosypavat + ochutnavat?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jestli máte rádi zeleninu, ale v zimě salátům moc nedáte, povedly se mi dobrý babicovský lilkový "lasagne", aneb co vznikne, když rohlik.cz přiveze totálně rozšmelcovanej nákup a nechcete nic vyhodit:

    1 lilek
    1 konzerva sekaných rajčat
    1 konzerva fazolí
    Česnek
    Sýr
    Zakysaná smetana
    Oregáno, bazalka, rozmarýn etc.

    Do vymazaného pekáčku dáme tenké plátky lilku a navrstvíme rajčata smíchaná se solí, kořením a česnekem. Přidáme vrstvu fazolí a sýra. Opakujeme, dokud máme matroš, nahoru dáme navíc zakysanou smetanu. Pečeme na horkovzduch 200°C cca 40 minut.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: no protože se to jmenuje vaječný koňak :-D jinak se tam dá nalít cokoliv, sandtnerka tam lila líh bez udání dalších podrobností. Dobrej rum je v to taky dobrej - cokoliv co se dobře míchá do sladka.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Proc ne rum? A lepší “vinovice”? Tvá osobní preference? Nebo technologicky postup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: potřebuješ tam nalít dostatek dostatečně silného (alespon 40%) alkoholu a dodržet množství cukru. V životě se nám vaječňák nezkazil a to ani v teple.

    Používáme recept od sandtnerové, pasterovanou smetanu a syrové žloutky. alkohol většinou nějakou tátovu neutrální ovocnou pálenku.

    8 žloutků
    500 ml smetany na šlehání
    200 g cukru
    1 vanilkový lusk
    250 ml alkoholu (ideální je brandy, końak či jiná vínovice, no...)

    svařit smetanu s vanilkou, ušlehat žloutky s cukrem, netřeba moc usilovně, nalít do toho alkohol a doředit smetanou.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jedna otazka na odborniky
    dotaz zde
    jde mi o to, jakym postupem mi vajecnak vydrzi v lednici dyl nez tri dny (za predpokladu, ze ho nezkonzumujeme)
    dik ,pokud nekdo vite
    [ KASUMI @ Sous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě ]
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TOOMIX: Dám ti nyxí radu: nemám, zato mám skvělej recept na cheeki breeki chebureki :-D

    Cheeki Breeki Chebureki (ЧЕБУРЕКИ) - Cooking with Boris
    http://www.youtube.com/watch?v=x9NEXPoepO4
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Chtěl bych udělat něco ve stylu indické samosy ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Samosa ) nebo španělské empanady ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Empanada ), máte prosím nějaký osvědčený recept? Díky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Budu muset koupit dalsi cukety :D. Diky vsem.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MOODYCAT: hele, ty máš ráda těstoviny, že? Z dětství let si pamatuji recept, který zní divně, ale je to docela dobré: najemno nastrouhat cuketu, dát ty nudličky na olej, otočit a pak do ní rozpustit nivu (jestli jíš nivu) nebo jiný modrý sýr. Je z toho taková hustá omáčka. Teda ale ta cuketa v tom smutně zanikne...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Jde zpracovat do polívky:
    Orestuj strouhanou cuketu s česnekem a bazalkou do okamžiku, kdy chytá barvu. Zalej trochou tučné smetany, nech zpěnit. Sůl a bílý pepř tam patří. Dolij vývar a provař, potom třetinu odeber, zbytek rozmixuj a odebrané vrať, když chceš v polívce i pevné části. Dodatky na zdobení už jsou různé, mně se tam barevně líbí restovaná mrkev, ale používá se parmazán, pražená slunečnice nebo třeba na skus povařené kostky cuket obou barev. Do uvařené polévky pak ještě dodej čerstvou bazalku a petržel.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    TRISSIE: U nas stejne, jen teda cuketu strouhame a neopekame na platky. Taky moc fajn.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Na cuketu znám celkem fajn věc. Nakrájet na co nejtenčí plátky a zprudka osmahnout na oliváči, trochu soli a pepře. Lučinu smíchat s pasírovaným stroužkem česneku (dá se přidat kapka mlíka, aby to bylo mazavější) a celý navrstvit na pečivo, nejlíp bílý v podobě topinky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: cuketu musis po libovolnym naporcovani nasolit na nekolik hodin v cedniku, aby poradne pustila vodu a ochutila se. pak to neni cehosi mokrej kus
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KASUMI: Jo, cesnek je imho pro cuketu dost zasadni vec :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: jestli je to až tak zajímavé, to nevím, ale u nás vede:

    http://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    http://thepioneerwoman.com/cooking/farfalle-with-zucchini-a-yummy-summer-meal/
    Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    a potom grilovaná cuketa + grilovaný lilek do zeleninových lasagní.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja si delam obcas frittatu tak, ze osmazim zvlast kostecky cukety, treba s cesnekem a pak to pridam do te smesi.. kterou jinak delam na jedne panvi.. ma to potom i nejakou chut a neni to jen mekkej mokrej kus cehosi..

    asi se da let i plnena cuketa - vydlabat, opect, naplnit, zapect.. nebo tak neco.. ale s tim nemam zkusenost
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Miluju restovanou s krevetama a chilli paprickama
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam