• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAKIHARA: Tybrdo. Ten byl! To případně dáme dohromady, ne? Pamatuju se, ze velký důraz byl kladen na otáčení kostek masa pinzetou a aby se nedotykaly :-)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    nemáte pls někdo recept na Wojtylův zenovej guláš? Kdysi jsem si ho někam založil, xkrát s chutí využil ale teď se ho nemůžu dopátrat...
    PETATA
    PETATA --- ---
    měli jsme možnost ochutnat skvělé kachní rillettes a rádi bychom to zkusili udělat doma

    máte prosím nějaký osvědčený recept/ postup?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: Na FB zrovna vyskočilo toto s řapíkem:
    Vepřová plec na celeru recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/...st&fbclid=IwAR3V9nK-26sg4OBmS1VXALa0appjLwwkN19eDUzn6YOcJwnuHJ09sY706bw
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    VSICHNIMAME: rizoto (na to spotřebuješ asi půlku výhonku)
    základní recept na risoto bianco se mi osvědčil tento: https://www.jamieoliver.com/videos/how-to-make-perfect-risotto-4-ways-gennaro-contaldo/
    zbytek celeru (nebo množství podle chuti) nakrájet na kousíčky, orestovat do zlatova a dát to navrch k tomu hotovému rizotu. Možná přidat pár ořechů
    TESSS
    TESSS --- ---
    VSICHNIMAME: případně ho muzes darovat ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: no nakrájej na nudličky a přidej do stir fry/kari :-D

    Jinak japonci nakrájí ředkev na plátky, namarinují v miso, to pak otřou a opečou to z obou stran. není to špatné.

    Jinak tady máš korejské recepty

    Daikon radish - Korean cooking ingredients - Maangchi.com
    https://www.maangchi.com/ingredient/daikon-radish

    tady pak máš japonské recepty

    Daikon (Japanese Radish) • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/daikon/



    VSICHNIMAME: no přidávat do základů na cokoliv dušeného. Chilli, rajčatové omáčky, dušené maso. Přidávat do polévek. Přidat do stir fry. Případně udělej rovnou celervou polévku - orestovat cibuli a celer, přidat mouku na jíšku, zalejt vývarem, přidat bobkový list,pepř a nové koření. Uvařit, rozmixovat, přidat smetanu.
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    nebo do ciny je dobrej
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    hranolky nebo pomazanka ..vic me ted nenapada;)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Prosím, co s rapikatym celerem kromě Waldorfu?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Kdyz se tu resi tyhle zeleniny - nejakej tip na tepelnou upravu bily redkve? Idealne nejaky asijsky stir fry.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: torshi - nakládá se tuřín s trochou řepy do slako-kyselého nálevu.

    Turshi Shalgham (Pickled Turnip) - Traditional Iraqi Recipe | 196 flavors
    https://www.196flavors.com/iraq-turshi-shalgham-pickled-turnip/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: pickles jsem se poradne zatim nenaucila, stejne tak miluji kimchi, ale doma se nedari
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: to sou dobry zeleniny. treba co mi pride zajimavy na pokus co delaj mistni basha donair frencizy, ze vezmou daikon redkev nebo kulatej turin, nakrajej to a nalozej to jako tzv. 'quick pickle' ale pridaj do toho jen stavu z repy na zabarveni a malou zmenu chute toho pickles. pak si to lidi naporucej ze to chtej do donairu a kdyz kousnes tak si myslis jak je to repa a ono te to prekavapi jak je to krupavy!!! to se mi libi takovy trik na divaci. jinak ja sem vychytal slevu na baby kedlubny zase a udelal je na masle a moh sem se fakt uzrat. snad je este budou mit.
    taky je tam rutabagas coz nevim jestli neni brukev a vzpomnel sem si na chudaka listra v karantene...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: bohuzel se lov v patek nepodaril podle predstav, takze novy pokud dnes, tak snad mi prijde vse objednane. Objednala jsem na vyzkouseni i turin a redkev, coz bezne domu nekupuji a tesim se na cervenou repu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: řízky. Nakrájšín na cca 1,5 cm plátky, povaříš ve slaný vodě s pepřem, novým kořením a bobkovým listem, obalíš a osmažíš.

    A remuláda. Nastrouháš na jemno, zaleješ docela velkou dávkou citronové šťávy, osolíš přidáš majonézu, hořčici a zakyanou smetanu a necháš v lednici přes noc.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HOFFMI: Mám popcornovač
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Muž je celerový fanatik a nejvíc miluje gratin - nakrájíš celer podobně jsko brambory na plátky, pár minut je povaříš ve vodě či páře, aby maličko změkly. Pak to nakladeš do vymazaného pekáčku, klasicky zaleješ smetanou se solí, prpřem a muškátovým oříškem. Zapékám to na 200°C, dokud není povrch dozlatova Se sýrem to jde i jako hlavní jídlo, bez něj je to dobrá příliha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HOFFMI: vezmi nějakou velkou misku. dej do ní popkorn. příklop to něčím. dej to do mikrovlnky na 5-6 minut na 700w. když to přestane pukat dřív, vyndej to dřív. ochut dle libosti.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HOFFMI: nízká teplota?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam