úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
QUANTI
---
---
20:39:58 14.2.2021
1 odpověď
MIST
: počkej, a ty myslíš, že my jíme kosti, nebo jakým jiným způsobem nakrmíme z kachny dvakrát tolik lidí? :D
MIST
---
---
19:56:41 14.2.2021
1 odpověď
+1
RUTHLESS
:
QUANTI
: serviruju jen maso, ne ctvrtku kaceny, kde z toho vetsina jsou kosti na olizovani.
QUANTI
---
---
19:47:19 14.2.2021
1 odpověď
MIST
: huh, půl kachny na člověka? Měli jsme jednu cca dvoukilovou na čtyři lidi (pravda, dva z toho byli děti) a ještě mi asi tři porce zbyly. Aby měl každý prso i stehno, jsem řešila přepůlením obojího nůžkama na drůbež, zvlášť prso šlo úplně snadno, u stehna je to teda trochu komplikovanější, ale dá se.
LUCIASHECK
---
---
19:09:49 14.2.2021
+5
RUTHLESS
: Pocitam jednu kachnu pro 4 lidi. Ctvrtka imho bohate staci.
RUTHLESS
---
---
19:04:06 14.2.2021
2 odpovědi
MIST
: To jako říkáš, ze pro 8 lidi peces 4 kachny? Jakoze třeba 10 kilo masa? Kachna přece má aspoň dvě kila
MIST
---
---
18:55:11 14.2.2021
2 odpovědi
+2
RUTHLESS
: vzdy pocitam pulku kachny na cloveka, aby kazdy mel prso a stehno.
RUTHLESS
---
---
17:48:14 14.2.2021
3 odpovědi
DEVIL
: Ja se právě ptám. Zkušenost nemám žádnou. A případně jaká je rada na poměr x kilo kachny/počet lidi? V tom taky trochu tápu. Dík.
DEVIL
---
---
13:33:42 14.2.2021
1 odpověď
+10
podle me je husa overrated. je drazsi a ma divnejsi pomer sadla k masu. ma velky kosti a ve finale ma horsi yield nez kachna. kdyz ma prijit vic lidi tak abychom si nekoukali do huby tak radsi pecu 2-3 kachny
LA_BETE
---
---
9:05:17 14.2.2021
+5
ADELHAIDA
: já jsem se díky lockdownu naučila dělat pizzu a sushi :-D
QUANTI
---
---
15:14:08 13.2.2021
+2
RUTHLESS
: husa je větší a tučnější. Pro mě nebylo z husy nereálný vypéct sádla, že málem přetekl ten spodní hluboký pekáč, z kachny je tam tak 5 cm. Nicméně zrovna jsme podobné dilema řešili před týdnem a spokojili se s kachnou, no :D
RUTHLESS
---
---
12:35:08 13.2.2021
1 odpověď
Chtel jsem dělat příští víkend husu. Nicméně sehnat husu není evidentně možný v tydle době.
Jakej je vlastně rozdíl mezi husou a kachnou na pečení?
CHORCHEOS
---
---
10:44:29 13.2.2021
+2
hmhm, to mi připomíná, že jsem dlouho nenakládal hermelíny :-)
THEODORT
---
---
21:03:39 10.2.2021
ADELHAIDA
: a jinak jsem nedavno poridil tlacenku(super napad), ted se chystam na poradnej smazak... piju pivo a rikam ze si delam hospodu
THEODORT
---
---
21:01:41 10.2.2021
+2
ADELHAIDA
: ted zrovna spis na zimni... se vratim z venceni psa a rad si udelam poradnou davku krupicovy kase.. maslo.. kakao.. mouckovej cukr... mnam dopyci
ADELHAIDA
---
---
20:20:12 10.2.2021
3 odpovědi
+2
Taky po tak dlouhém lockdownu dostáváte chuť na jídla z vašich oblíbených obědových restaurací a kantýn? Jen za posledních 14 dní jsem z téhle sorty dělala chimichangu, hrachovou kaši s vajíčkem, pho, a dneska došlo na filé v trojobalu s bramborovou kaší:-) Nic z toho jsem předtím v životě nevařila.
BTW máte nějaký ultimátní návod na náplň do bramborových knedlíků s uzeným? Nebo se prostě jen nakrájí dobrý uzený na kostičky?
ASS_KICKER
---
---
16:22:49 4.2.2021
ZUZKAOU
: smichej strouhanku s parmezanem
ADELHAIDA
---
---
14:48:33 3.2.2021
RUTHLESS
: Njn, já už mám žlučník pryč, von dělal potíže i po naprosto nevinnejch jídlech. Ale tady toho tuku je přece jen dost:-)
RUTHLESS
---
---
14:31:17 3.2.2021
1 odpověď
+3
ADELHAIDA
: tak jestli bych z tohodle mel mit zlucnikovy zachvat.... tak to prumernou svacinku bych nazval zlucnikovou atomovkou :-D
GALE
---
---
13:02:05 3.2.2021
+7
ANDREJKA
: Palačinky pomazat mascarpone, přidat uzeného lososa a nějaké oblíbené listí, třeba polníček nebo rukolu.
PETATA
---
---
12:24:49 3.2.2021
+2
ANDREJKA
: se špenátem!
oliv olej+ máslo, na něj česnek, následně špenát
poté se přidá mascarpone a a trochu smetany
sůl, příp.pepř, muškátový oříšek, sýr
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam