• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Z_RYBY_KOST: omg cerstvyho jesetera? mas bilyho nebo zelenyho?
    ja bych udelal z poradnyho kusu urcite sashimi abys ho vychutnal. dalsi kus bych nakrajel na 1cm tlusty hranolky a nalozil je na hodinu az dve do roztoku podle ruhlmana (2 litry vody, 112g soli, 63g cukru, 1 nakrajenej citron, par snitek kopru, 3 strouzky cesneku - svarit, vychladit a vhodit rybu dovnitr) a pak udelal rychle na grilu/panvi a protoze to je minimalne mastna ryba, tak bych prepustil maslo a pomalu bych v tom konfitoval par porci a pak je hodil na nakej listovej salat, nebo lehce zasmazenou korenovou zeleninu
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Dělala jsem ho jednou, na másle, bílém pepři a šalvěji. Maso má hodně jemnou chuť, rozmarýn je fajn, ale tady bych se bála, že přehluší chuť masa. Použila jsem pánev (měla jsem podkovy), přišlo mi, že má člověk lepší kontrolu nad šťavnatostí (nechceš ho mít přesušenýho).
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Koupili jsme čerstvýho jesetera. Máte někdo, prosím, vyzkoušený recept? Nebo ho prostě vcelku upeču se solí, pepřem a rozmarýnem a bude takto dobrý?
    Děkuji.
    MIST
    MIST --- ---
    BONEMINA: hmmm, jestli to s kuskusem udelas, tak dej vedet, jak moc je to jedly
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ty fazole se mi libi zatim nejvic, ale konzerv se tu seslo tolik, ze postupne otestuju asi vsechno :)

    Ted me napadlo, ze kdyz by se olejovky smichaly s nakladanyma citronama a kuskusem, ze by to taky nemuselo byt marny.
    DAHY
    DAHY --- ---
    BONEMINA: Něco pilafovitého? https://www.196flavors.com/dominican-republic-locrio-pica-pica/

    Nebo třeba salát s bílejma fazolema. (citron, petržel, červená cibule/šalotka, oliváč, sůl, pepř).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BONEMINA: na pizzu?

    (Jinak já je jím prostě samotné vidličkou z plechovky...)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BONEMINA: se sardinkama delam testovinovej salat. nozem je pokrajim na prvocinitele a rozmicham v neutralnim oleji s balsamicem a trochu citronovy stavy. leju do uvarenejch testovin ke kterejm dam papriky, kesu nebo pistacie, krajeny okurky se slupkou, petzel, rajcata bez zrnicek a suseny merunky na jemno. nedavam majonezu
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MUTHA: no prave.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Napada vas prosim co se sardinkama v plechovce krom sardinkove pomazanky? Sesla se mi tu vetsi zasoba. Zkousela jsem je do rajcatove omacky na testoviny, ale bylo to divny. Taky jsem nasla recepty na smazene sardinky, ale to mi zni uz moc babicovsky.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: jo to zni jako dustojny zpracovani vyvaru :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: Tak jsem udelala ragu ze salsiccie z nase maso s tim vyvarem a zbytkem vareneho hoveziho a je to fakt mnam, tze dik za tip:)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BRUKEV: lepší je Pidgeon pie zdobený holubími pařátky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: to rozhodně. Hodinky i holinky, natahuješ oboje, ale... :D
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: máme oproti anglii hodně posunutý význam slova pudding. :) nemusí to bejt vůbec špatný.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Trocha inspirace na Victorian era cooking. Moc hezky se na to dívá, ale některé recepty (rabbit pudding)mě fakt moc neberou :D
    How to Make Rabbit Pudding - The Victorian Way
    https://www.youtube.com/watch?v=4CZia98aRnQ

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mě se málokdy chce crcat s redukcí. Používám tenhle bujon a je fakt naprosto skvělý. V lednici vydrží a jde příjemně dávkovkovat podle potřeby.
    https://www.rohlik.cz/hledat/bujon?companyId=1&productPopup=1351153-maggi-hovezi-tekuty-bujon
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KASUMI: zredukovat , nalejt do tvoritek na led, to do mrazaku se vejde dycky
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: nemusis ho dat moc, ja mam na todle normalne namrazeny takovy mensi davky, ale ja teda davam vyvar prakticky vsude, segedyn mam taky radsi s vyvarem a bez smetany
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADELHAIDA: heeej, burito nezni zle. to je hodne jiny nez co sem uz delala!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TUILE: Tortilly.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: ale do rajské nebo koprovky hovězí vývar patří :-)
    a koprovka s vejcem (u nás se jí s bramborem, ne s knedlíkem) je takové krásně postní jídlo!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam