• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: asi jo no. ja mandarinkovou kuru nikdy nezkoumal. zkus si koupit vedle nich i pomeranc a pozvejkej kuru mandarinky a ke srovnani pomerance, abys vedela, kolik je horkosti v ty bily casti. ja delam pomerancovou nebo citronovou limonadu, protoze sem hroznej zid a je mi lito ty slupky jen tak vyhodit bez uzitku.
    tomu ale vzdy predchazi protrpet to loupani a okrajovani tech barevnejch slupek, ktery se pak daj do cukru, aby do nej pustily esencialni oleje. vyzkum s manadrinkami tudiz prenecham tobe. na to nervy nemam. krom toho sem pracoval na novym zelandu na plantazi mandarinkovy a od ty doby je nejim!
    IKA
    IKA --- ---
    DEVIL: Ďakujem, tak keď sa rozvarí, dal by sa urobiť sirup alebo džem?
    Sušenie, strúhanie atď asi vyskúšam..

    GEISHA: Čaj znie dobre, ďakujem.:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: Dobrej tip! Dik
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    este me napadlo ze sem tenkrat smichaval ususenej pomerancovej prach s cukrem a sypal sem to do kremu, kterym sem plnil pusinky z odpalovanyho testa
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: podle me mandarinky kandovat smysl nema, protoze ta jejich kura je tak slaboucka, ze se z toho stane 'omacka'. vzdy se ta kura (citron, pomeranc) at uz kvasi se soli nebo se kanduje, trochu 'rozvari' a zmekne, ale drzi pohromade, prave kvuli tomu jak je tlusta. mandarinka nikoliv.
    pred oloupanim mandarinku ale muzes chvili oplachovat v teply vode, aby pustily pripadnej ochranej povlak z vosku a po vysuseni muzes pomoci jemneho struhadla ci microplane struhadla oskrabat tu barevnou cast kury. tu muzes pak vysusit a rozmixovat na prasek, kterej pak uchovas v naky uzavreny sklenici. pak muzes sypat treba do michanejch drinku, nebo salatu. cerstvou kuru muzes taky pridavat do salatu nebo na naky kure nebo kachnu treba
    IKA
    IKA --- ---
    Prišli mi z rohlíka mandarinky a pozerám, že sú chemicky neošetrené - prosím má zmysel skúšať niečo s tou šupkou? Kandovať? (Ako?) Alebo sušiť? (A čo potom s tým?)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    to je teda nebezpecnej obchod. ja bych tam naklikal za ranec teda! vsechno vypada dost jedle
    REONA
    REONA --- ---
    LUCIASHECK: Jablka bohužel ne, jen jednodruhový mošt z nich :-( Právě jsem si říkala super, mají mošt, budou mít jablka. Ano, shánějí se strašně špatně, většinou jsem na ně náhodou narazila někde na trzích. Ale mám pocit, že mi mamka koupila jeden stromek na zahradu - za pár let se ozvi :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    REONA: Kdes je tam nasla? Ja je tam nikde nevidim. Taky je miluju, ale jsou hrozne blbe k sehnani :-(
    REONA
    REONA --- ---
    ZUZKAOU: Ale nazývat odrůdu jablek sparťan je...nevím, osobně to považuji za neprofesionální (mé milované spartany!). Každopádně hodně zaujali, díky za tip :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha - tak jem včera večer cvičně objednala mošty a česnek a přihodila k tomu pytlík jablek a kořenovou zeleninu a teď to dorazilo a ta zelenina je ve skvělém stavu na to že už je to půlroku po sklizni někde skladované.

    Jako nic vyloženě zajímavého pro MOODYCAT: nemají - je to lokální ovozel bez hipsterů a biopřirážky. A slušným servisem. Doufám že běhe sezony bude nabídka zábavnější, zejména pokud furt zůstane lockdown na trhy...


    https://www.biorofi.cz/e-shop/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz jsme u tech bedynek, uz se objevilo neco zajimavyho, jako treba kdysi byli Zajici? Jakoze neco, co neni jen bedna s cibuli a bramborama za peto...
    Segra ma v Anglii OddBox a zavidim ji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: normální závin a nebo taštičky. Udus houby s cibulií a česnekm, příapdně tam přidej porek + pepř, sůl, bobkový list a ttymián a zaviň a upeč v rozpálené troubě. Jesti tam chceš maso, tak slaninou nic nezkazíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATHEA: Wellington :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jinak teda přímé nabídky se objevují na facebookové skupině z ruky do huby a koukám že je tam i nějaká zelenina

    https://www.facebook.com/groups/562872174652197/permalink/845146319758113
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Z jakyho receptu se slozkama listovy testo a zampiony dostanu nejlepsi vysledek? :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DAWIDOS: ja jsem párkrát brala farma Pesema, bylo to moc fajn, ale je to vyloženě sezónní plus drobně nějaké doplňkové záležitosti (med, čerstvé těstoviny...).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Chapu. Rozumím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: scuk je kvalitou rozmný a dodávají tam ti co přišli o možnot prodávat na trzích, je ale dražší. Obecně teď je na zeleninu nejdhorší čas, protože prostě už je dlouho skladovaná a čerstvá neskleníková ještě není.

    příadně si najdi v okolí KPZ

    Chci se zapojit do KPZ | KPZinfo
    https://kpzinfo.cz/spotrebitel/chci-se-zapojit-do-kpz/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: osvědčený zdroj s dobrou kvalitou? Z webovek to člověk nepozná.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: rajce ted v CR koupit jde
    Čerstvě utrženo
    https://cerstveutrzeno.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam