• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: ja vetsinou delam centralni planovani tak, abych mohl kombinovat a upotrebil vse do posledni nate. kdyz chci varit neco z morskejch plodu/ryb tak vezmu vic citronu, nejdriv oloupu, kuru nahazim do cukru a kdyz mam vse pripraveny tak varim. snazim se to sladit s tim kdyz mi dobehne kombucha. udelam jidlo, pouziju tam citron stavu, zbylou vyleju do vychladlyho zcezenyho syrupu, naredim kombuchou, aby to trochu perlilo a zasednu k jidlu a piti a libuju si v pocitu, jak sem vsechno svedomite pouzil :) jsem tuze zvraceny clovek!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    prosím o doporučení na Asia eshop, ověřený, kvalitní, levný, širokospektrální, prostě ten nejlepší.. díky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: oka, takze to ale neni k upotrebeni zbytku, ale spotreba celejch citrusu a plodu :-D takze to zas takova vyhra neni.

    Ale diky, todle jsme si delali v baru no. respkeitve, tam jdes jenom po ty kure a cukru, nedavas vody, prirozene.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jako vsechno z ceho chces sladky piti - nahazes ovoce/kuru z citronu ci pomerance (bez toho bilyho) do cukru a nechas pres noc louhovat na lince. pak prides, do cukru s ovocem nalejes vodu a nechas dojit k varu skoro, aby se rozpustil cukr. pak naredis jak to chces mit ledem/vodou a u citronu/pomerancu az to zchladis tak do toho jebnes tu stavu co vymackas z tech slupek zbavenejch chudaku.
    treba ale jahody sou fakt mocny a ty po zahrati zcedis a das do nich citron stavu a cerstvy krajeny jahody!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Jak delas tu limonádu? Respektive asi spis sirup, ze?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: asi jo no. ja mandarinkovou kuru nikdy nezkoumal. zkus si koupit vedle nich i pomeranc a pozvejkej kuru mandarinky a ke srovnani pomerance, abys vedela, kolik je horkosti v ty bily casti. ja delam pomerancovou nebo citronovou limonadu, protoze sem hroznej zid a je mi lito ty slupky jen tak vyhodit bez uzitku.
    tomu ale vzdy predchazi protrpet to loupani a okrajovani tech barevnejch slupek, ktery se pak daj do cukru, aby do nej pustily esencialni oleje. vyzkum s manadrinkami tudiz prenecham tobe. na to nervy nemam. krom toho sem pracoval na novym zelandu na plantazi mandarinkovy a od ty doby je nejim!
    IKA
    IKA --- ---
    DEVIL: Ďakujem, tak keď sa rozvarí, dal by sa urobiť sirup alebo džem?
    Sušenie, strúhanie atď asi vyskúšam..

    GEISHA: Čaj znie dobre, ďakujem.:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: Dobrej tip! Dik
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    este me napadlo ze sem tenkrat smichaval ususenej pomerancovej prach s cukrem a sypal sem to do kremu, kterym sem plnil pusinky z odpalovanyho testa
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: podle me mandarinky kandovat smysl nema, protoze ta jejich kura je tak slaboucka, ze se z toho stane 'omacka'. vzdy se ta kura (citron, pomeranc) at uz kvasi se soli nebo se kanduje, trochu 'rozvari' a zmekne, ale drzi pohromade, prave kvuli tomu jak je tlusta. mandarinka nikoliv.
    pred oloupanim mandarinku ale muzes chvili oplachovat v teply vode, aby pustily pripadnej ochranej povlak z vosku a po vysuseni muzes pomoci jemneho struhadla ci microplane struhadla oskrabat tu barevnou cast kury. tu muzes pak vysusit a rozmixovat na prasek, kterej pak uchovas v naky uzavreny sklenici. pak muzes sypat treba do michanejch drinku, nebo salatu. cerstvou kuru muzes taky pridavat do salatu nebo na naky kure nebo kachnu treba
    IKA
    IKA --- ---
    Prišli mi z rohlíka mandarinky a pozerám, že sú chemicky neošetrené - prosím má zmysel skúšať niečo s tou šupkou? Kandovať? (Ako?) Alebo sušiť? (A čo potom s tým?)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    to je teda nebezpecnej obchod. ja bych tam naklikal za ranec teda! vsechno vypada dost jedle
    REONA
    REONA --- ---
    LUCIASHECK: Jablka bohužel ne, jen jednodruhový mošt z nich :-( Právě jsem si říkala super, mají mošt, budou mít jablka. Ano, shánějí se strašně špatně, většinou jsem na ně náhodou narazila někde na trzích. Ale mám pocit, že mi mamka koupila jeden stromek na zahradu - za pár let se ozvi :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    REONA: Kdes je tam nasla? Ja je tam nikde nevidim. Taky je miluju, ale jsou hrozne blbe k sehnani :-(
    REONA
    REONA --- ---
    ZUZKAOU: Ale nazývat odrůdu jablek sparťan je...nevím, osobně to považuji za neprofesionální (mé milované spartany!). Každopádně hodně zaujali, díky za tip :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha - tak jem včera večer cvičně objednala mošty a česnek a přihodila k tomu pytlík jablek a kořenovou zeleninu a teď to dorazilo a ta zelenina je ve skvělém stavu na to že už je to půlroku po sklizni někde skladované.

    Jako nic vyloženě zajímavého pro MOODYCAT: nemají - je to lokální ovozel bez hipsterů a biopřirážky. A slušným servisem. Doufám že běhe sezony bude nabídka zábavnější, zejména pokud furt zůstane lockdown na trhy...


    https://www.biorofi.cz/e-shop/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz jsme u tech bedynek, uz se objevilo neco zajimavyho, jako treba kdysi byli Zajici? Jakoze neco, co neni jen bedna s cibuli a bramborama za peto...
    Segra ma v Anglii OddBox a zavidim ji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATHEA: normální závin a nebo taštičky. Udus houby s cibulií a česnekm, příapdně tam přidej porek + pepř, sůl, bobkový list a ttymián a zaviň a upeč v rozpálené troubě. Jesti tam chceš maso, tak slaninou nic nezkazíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATHEA: Wellington :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: jinak teda přímé nabídky se objevují na facebookové skupině z ruky do huby a koukám že je tam i nějaká zelenina

    https://www.facebook.com/groups/562872174652197/permalink/845146319758113
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam