REONA: mekke maso s UHO (deti to miluji) udelas takto. Nakrajis si najemno 1-2 cibule, ty zpenis a pomalu smazis na oblibenem tuku tak, aby se udelaly skoro do hneda, nemusis to delat hodinu jako na gulas, ale chce to trochu potrapit... Uho muzes udelat jen tak, nebo tam pridat trochu kminu, pripadne je dobre do te zhnedle cibule dat pak na kosticky slaninu .)
mezitim nakrajis maso na kosticky a poprasis je v mouce a tak jako obalis. az je cibulka hotova, hodis tam maso, zatahnes, za chvili se zacne prichytavat, hodne michas a pak tam chrstnes vyvar (nebo vodu, ale vyvar je do omacky nejlepsi) - primerene porci masa, aby omacka nebyla extremne ridka. Rozmichas, odlepis zkaramelizovanou mouku od steny, sul, pepr, podle chuti a dusis maso do mekka... podle typu masa.
nekdo to dela tak ze si udela klasickou jisku nasypanim mouky do tuku a pak v tom dusi to maso, ale v zasade je princip stejny.. barvu ziskas z oprazene mouky a cibule. Vyhoda toho obaleni kostek masa v mouce je podle me ta, ze to se zahustenim clovek neprezene, neni to lepiva omacka, jen takova huststi.
S ryzi nebo testovinami supr, da se ohrivat, presne to co chces.